Construcții

Articole publicate în Revista Construcții Civile și Industriale și în suplimentul Materiale de construcții

Dom’ inginer

Sarguincioasa in aplicarea utopiei, Romania depasise, in anii ’80, planul chiar si la ingineri: 70% dintre absolventii de invatamant superior se pregateau pentru aceasta meserie.

City Mall, cel mai spectaculos mall din Bucuresti

Lansare City Mall, participa: Eduard Uzunov (Regatta) Valentin Preda (Jaguar)

Sticla in constructii

Utilizarea sticlei este atestata arheologic de aproximativ 5000 de ani. Vechii greci o foloseau pentru bai si alte incaperi, in timp ce sticla a fost folosita pentru ferestre incepand cu seclolul trei.

Reciclarea aluminiului, o afacere rentabila

Aproape intreaga energie absorbita in primul stadiu de productie a metalului, mai precis 95%, este conservata in material si gata de a fi reutilizata in momentul retopirii.

Helsinki, un oras reconstruit din otel si sticla

Finlanda ramane un taram exotic pentru romani ce merita explorat, fie si numai pentru ca vorbim despre una din tarile Uniunii Europene cu cel mai ridicat standard de viata

Targurile specializate, o provocare pentru imaginatia oamenilor de marketing

Succesul de casa inregistrat, pe piata aparatelor foto, de firmele care nu au o traditie in domeniul opticii pare determinant pentru a le incuraja sa faca un pas inainte catre segmentul utilizatorilor profesionisti.

Otel cu ruginire controlata

Din punct de vedere arhitectonic, otelul Cor-Ten este un material interesant, dar in acelasi timp controversat. Nu este folosit oriunde in mod universal, dar cladirile unde a fost folosit sunt considerate ca reprezentative, fiind creatii ale unor arhitecti foarte cunoscuti.

Folosirea spumelor poliuretanice pentru izolatii mai economice

Dezvoltarea dinamica a numeroaselor aplicatii si tehnologii a constituit factorul-cheie pentru o crestere puternica a industriei poliuretanilor dupa 1950. Pana la inceputul anilor ‘70, poliuretanii erau utilizati doar in sectorul industrial.

Cofraje obtinute din imbinarea lemnului cu betonul

Acest material se obtine prin amestecul cimentului Portland cu fragmente foarte mici de lemn de esenta moale, mineralizat. Amestecul de lemn-beton este turnat in matrite prin vibropresare.

Combaterea condensului tamplariei termoizolante

Cum putem preveni neplacerile provocate de umezeala si mucegai in cazul peretilor cu ferestre din "termopan". Diferenta dintre sistemele din aluminiu, PVC si lemn stratificat.

Foisorul de Foc, uriasul pierdut printre blocuri

In februarie, la revenirea din vacanta, parlamentarii vor gasi pe pupitre, langa notebookul bugetar de doua mii de dolari, un proiect pentru copiii Romaniei: laptopul de o suta de dolari. E usor prafuit din decembrie

Constructorii Bancii Nationale a Romaniei

Despre modele umane dintr-o Romanie de care ni se face dor fara sa o fi cunoscut vreodata. In cadrul somptuos si elegant al Palatului Bancii Nationale a Romaniei a fost lansata cea mai recenta carte a profesorului Nicolae Noica. Subiectul ei: chiar cladirea BNR

Editorial
Materiale de constructii si tehnologii:
Edificii
Piata constructiilor