Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Dezvoltatorii de cartiere rezidentiale au inceput sa construiasca si blocuri, nu doar vile

Tendinta de dupa 1990, de parasire a cartierelor-dormitor de catre cei cu venituri peste medie, in favoarea unei locuinte unifamiliale, fie ea si in afara orasului (sau chiar, de preferat, in afara aglomeratiei urbane) se va mentine si in anii ce vin. Un semnal e dat si de piata imobiliara care inregistreaza o usoara tendinta de stagnare a preturilor apartamentelor de bloc, analistii vorbind chiar de o viitoare coborare a unor preturi speculative, in raport cu conditiile reale de locuire oferite.


In paralel, pretul piperat al terenului si nevoia de eficientizare economica a investitiei, determina constructorii sa isi reaminteasca avantajele locuintelor colective. Succesul afacerilor cu spatii de birouri e suficient de incurajator, in plus, putinul teren aflat in apropierea unor statii de metrou trebuie folosit cat mai judicios.

De subliniat, totusi, ca noile blocuri nu seamana cu ce am mostenit din regimul comunist, ci au suprafete generoase, partajate in mod inteligent, sunt izolate termic excelent si au prevazute sisteme de incalzire si aerisire adaptate unui trai decent.

Oferta de locuinte noi a putut fi cunoscuta de publicul interesat in cadrul Targului Imobiliar, desfasurat la World Trade Plaza, intre 6 si 9 aprilie. Si-au prezentat proiectele peste 30 de expozanti, firme imobiliare, de constructii, dar si banci care ofera solutii de finantare.

Triumf Construct a prezentat la targ proiectul New Heaven ce se va inalta chiar in centrul Capitalei, la Piata Alba Iulia. Ansamblul, aflat la 5 minute de Piata Unirii, cuprinde 2 blocuri de 8 etaje plus subsol, cu un total de 88 de apartamente si o parcare subterana. Apartamentele sunt de 5 tipuri si au o suprafata cuprinsa intre 105 si 163 mp. Fiecare apartament beneficiaza de un loc de parcare. Pe fiecare etaj sunt doua imobile.

Rom Canada Group ne propune un ansamblu de blocuri denumit West Park. Acesta este o incinta securizata cu foarte mult spatiu verde, piscina rezervata rezidentilor, minimarket, parcare cu acces exclusiv, gradinita privata si loc de joaca protejat. West Park e situat pe malul lacului Dambovita, pe Bulevardul Uverturii.

Cele 10 blocuri ale ansamblului au in jurul lor o suprafata totala de 30.000 mp. Apartamentele, de 2, 3 si 4 camere, sunt dotate cu parchet, geam termoizolant si centrala termica.

Nu departe de Parcul Carol, intre Piata Regina Maria si Bulevardul Marasesti, Europa Group investment ridica City Center. Acesta va cuprinde 104 apartamente, cu suprafete cuprinse intre 70 si 310 mp: 9 garsoniere, 21 apartamente cu 2 camere, 59 apartamente cu 3 camere, 14 duplexuri cu 4 camere si un duplex cu 5 camere.

Apartamentele vor fi amenajate cu gresie, faianta, parchet stratificat si obiecte sanitare de calitate superioara, centrala termica si aer conditionat. Sunt prevazute cu ferestre mari care sa puna in valoare vederea spre Palatul Parlamentului sau Parcul Carol. Compartimentarea si finisarea pot fi influentate de cerintele clientului.

Parcarea subterana poate adaposti 100 de masini. Ansamblul este imprejmuit cu un gard din piatra, intrarea se face pe patru porti cu bariere actionate electric, existand si un post permanent de paza. Intrarea in spatiile destinate birourilor se va face prin cai de acces diferite de cele folosite de restul locatarilor. Va exista si o curte interioara amenajata cu spatiu verde.

Complexul Sydney, oferit de Regatta, e situat intre Otopeni si Voluntari, aproape de padurea Tunari si lacul Pasarea. Suprafata este de 26.000 de mp si cuprinde 102 vile cuplate, cu drumuri de acces de 8 m. Imobilele sunt P+1 sau D+P+1, existand patru variante constructive: cu 142, 160, 210 si 225 mp construiti si teren intre 170 si 265 mp.

Ca finisaje se folosesc: piatra naturala pentru bucatarie, bai si holul de la intrare; parchet stratificat pentru living; mocheta pentru dormitoare si holul de la etaj; placari exterioare din piatra naturala si pereti exteriori vopsiti cu vopsea texturata (Baumit), aluminiu, pentru ferestre. Ca dotari: aer conditionat cu sistem computerizat centralizat, bucatarii utilate cu hota, masina de spalat vase, aragaz, dormitoare cu dressinguri mobilate, cabine de dus pentru baie. Constructorul ofera o garantie de 3 ani pentru imobile.

(articol publicat in revista Constructii civile si industriale, aprilie 2006)

Victor Grigore

evadare.ro
April 1st, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact