evadare.ro

Greii cimentului si-au facut bilantul la Construct Expo

Piata romaneasca a cimentului este estimata la circa 300 de milioane de euro, reprezentand 5 procente din volumul sectorului constructiilor. Vanzarile totale insumeaza 5 milioane de tone. Principalii jucatori de talie mondiala de pe piata romaneasca sunt Lafarge (Franta), Holcim (Elvetia), HeidelbergCement (Germania), reprezentata in Romania de CarpatCement, companie ce nu a participat la Construct Expo in acest an. Acestia detin fiecare cate trei fabrici de ciment si cote de piata relativ egale. Cresterea din 2004 a domeniului, de circa 10 procente, a fost una record fata de obisnuitele 4-5 procente, incurajand chiar si rate nemaintalnite ale importurilor din Ucraina. Cele doua companii prezente la targ au avut cele mai spectaculoase standuri si au lansat rapoarte de activitate subsumate ideii de dezvoltare durabila continand cifre impresionante.


Lafarge isi mentine pozitia de lider

Grupul LAFARGE este lider mondial in domeniul materialelor de constructii, ocupand pozitii de frunte cu toate cele patru divizii ale sale: ciment – locul I, agregate si betoane – locul II, gips – locul III, acoperisuri – locul I.

Cu o cifra de de afaceri de 14,4 miliarde euro in 2004, Grupul LAFARGE este prezent actualmente in 75 de tari ale lumii de pe 5 continente si numara peste 77.000 de angajati.

Grupul ofera produse si solutii pentru fiecare stadiu al unei constructii: structuri de rezistenta pentru constructii civile si industriale, compartimentari si design interior, dar si materiale pentru acoperisuri.

Grupul LAFARGE este prezent din 1997 pe piata romaneasca, realizand pana la sfarsitul anului 2003 o investitie totala de capital de peste 300 milioane euro. Grupul LAFARGE este reprezentat de:

LAFARGE ROMCIM SA – productie si comercializare de ciment, lianti si fier calcar; detine uzine de ciment la Medgidia si Hoghiz si o uzina de macinare la Targu-Jiu.

LAFARGE AGREGATE BETOANE SA – productie si comercializare de agregate si betoane; opereaza 22 de cariere si balastiere, precum si 6 statii de betoane.

LAFARGE ARCOM GIPS SA – productie si comercializare de materiale si accesorii pentru acoperisuri. 2004 este anul in care incepe, la Sibiu, productia in Romania a tiglelor de beton purtand marca „Bramac”.

SCHIEDEL SISTEME DE COSURI SRL – import si comercializare de sisteme de cosuri de fum prefabricate, atat pentru centrale de mare putere, cat si pentru centrale de apartament. Societatea garanteaza produse de calitate la standarde internationale si investeste in echipamente si tehnologii moderne, se implica activ in protectia mediului inconjurator si in asigurarea unor conditii de lucru si de viata optime atat pentru angajatii sai, cat si pentru comunitatile in care isi desfasoara activitatea.

Oferta LAFARGE de produse este cea mai diversificata din Romania: 12 sortimente de ciment-uzuale, speciale si de inalta performanta, inclusiv liantul special Multibat – o inovatie LAFARGE, la care se adauga filer calcar – produs utilizat cu succes la constructia de drumuri.

LAFARGE ROMCIM abordeaza relatiile cu clientii sai actuali sau potentiali pe baza unui vechi parteneriat care presupune:

servicii de asistenta consultanta tehnico-comerciala;

servicii complexe de know-how;

servicii de suport comert si promovare;

servicii logistice;

servicii de laborator – Laboratorul Central LAFARGE ROMCIM dispune de aparatura si instrumente moderne, asigurand o gama complexa de teste si incercari pe betoane

Dispozitivul industrial LAFARGE ROMCIM este dimensionat in prezent sa raspunda nevoilor pietei romanesti de constructii.

Uzina Medgidia este situata in judetul Constanta, la numai 40 km de Podul Constanta; produce 8 tipuri de ciment pentru piata interna si pentru export, fiind singura unitate de productie din Romania care livreaza produse pe piete din bazinul mediteranean.

Uzina Hoghiz este situata in judetul Brasov, la 60 km nord de orasul Brasov, intre satele Cuciulata si Fantana. Uzina produce 6 tipuri de ciment pentru piata interna.

Uzina Targu-Jiu este situata in judetul Gorj, la numai 4 km de Targu-Jiu, in localitatea Barsesti. Uzina produce 6 tipuri de ciment pentru piata interna.

De curand, Lafarge a lansat RAPIDCEM, destinat realizarii betoanelor de mare performanta si prefabricatelor din beton. Noul ciment, rezultat al unui impresionant efort de cercetare si dezvoltare depus de specialistii din laboratoarele Lafarge, are o serie de caracteristici de natura a produce un impact semnificativ pe piata constructiilor.

Holcim – investitii de 300 milioane de euro

Holcim este unul dintre jucatorii cei mai importanti in industria mondiala a materialelor de constructii; grupul este de origine elvetiana si are o puternica prezenta pe piata din 70 de tari, pe toate cele 5 continente. Holcim numara aproximativ 48.000 de angajati si opereaza 130 de fabrici de ciment, peste 750 de statii de betoane si peste 200 de statii de agregate in intreaga lume, fiind printre primele companii internationale din domeniul constructiilor care au facut investitii in Europa de Est dupa 1989.

Realizarile Holcim Romania:

Terminalul de ciment in Bucuresti – Progresul pentru livrari rapide in Bucuresti si imprejurimi

Dispeceratul de Betoane Bucuresti – un serviciu pentru primirea si livrarea comenzilor din Bucuresti

Sistemul de Pozitionare Globala HolTrack – GPS pentru monitorizarea flotei Holcim

Organizarea unui Concurs pe teme de mediu pentru liceenii din Campulung – concursul face parte din programul national de responsabilitate sociala „Noua ne pasa”, derulat de Holcim in Romania

Minighid-uri de utilizare a cimentului si a betoanelor

Holcim Infoline – primul serviciu infoline din industria constructiilor

Un website dinamic, usor accesibil, oferind informatii utile tuturor categoriilor de clienti ai Holcim

Tripla certificare TUV Rheinland pentru managementul calitatii (ISO 9001), mediului (ISO 14001) si securitatii in munca (OHSAS 18001) la toate punctele de lucru

„Creeaza-ti mediul” – Manuale ce abordeaza tematica protectiei mediului, distribuite gratuit in scoli

„Dezvoltarea Durabila – Provocari globale si strategii locale” – primul raport de dezvoltare durabila realizat de o companie din Romania.

Avand o experienta de aproape 100 de ani in producerea cimentului, betoanelor si agregatelor, Holcim a venit in Romania in 1997, cand a preluat fabrica de ciment de la Turda. In anii urmatori, compania a mai cumparat doua fabrici de ciment: la Campulung si la Alesd. In plus, Holcim (Romania) detine 13 statii de betoane: patru in Bucuresti (Pipera, Bujoreni, Progresul si Chitila – prima statie de betoane ecologica din Bucuresti) si cate una in Brasov si Satu Mare. In domeniul betoanelor, Holcim a introdus in Romania un concept nou, acela de statie ecologica care, spre deosebire de cele traditionale, reprezinta o noutate gratie faptului ca tehnologia folosita reduce emisiile de praf, elimina zgomotul si permite reciclarea betonului proaspat. Holcim (Romania) opereaza in acest moment 8 astfel de statii la Chitila, Pitesti, Cluj Napoca, Craiova, Ploiesti, Oradea. Arad si Sibiu. In plus, Holcim detine si 4 statii de agregate la Rancaciov, Zarnesti, Brasov si Piscani. Toate aceste puncte de lucru sunt coordonate de cei aproximativ 1.300 de angajati ai Holcim (Romania).

Pana in prezent, compania a investit aproximativ 300 milioane de euro in achizitii, modernizari, masuri pentru protectia mediului si dezvoltarea afacerii. Cel mai mare proiect al companiei s-a desfasurat la Alesd, unde Holcim a facut investitii de peste 70 milioane de euro in cea mai moderna linie de productie a cimentului din Romania.

Toate punctele de lucru ale Holcim (Romania) au obtinut certificate de management al calitatii (ISO 9001), mediului (ISO 14001) si securitatii in munca (OHSAS 18001). “Pentru noi, este foarte important sa fim perceputi drept cea mai respectata si mai atractiva companie din industria noastra. Putem realiza acest lucru respectandu-ne promisiunile facute, oferind servicii de calitate si pastrand o permanenta comunicare cu partenerii nostri de interes”, a declarat Markus Wirth, Director General Holcim Romania.

(articol publicat in revista Constructii civile si industriale, iunie 2005)

March 9th, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate
Economie

Jaful mileniului
Pandemia e diversiunea, nu cauza crizei

Bogații, mai îndatorați decât săracii
Ep. 1: Criza datoriilor suverane și o răsturnare, care nedumerește

Națiunile și băncile lor
Ep. 2: Economia speculativă, transferul de suveranitate și prăbușirea ei înaintea pandemiei

Trei forme de capitalism
Ep. 3: De la Roma la Wall Street, capitalismul oamenilor liberi, capitalismul înrobitor și capitalismul cazinou

Criza începuse deja
Ep. 4: Din 2008 în 2019, măsurile de avarie și prevestirile rele

Tiparnița și sforile dobânzii
Ep. 5: Când mâna invizibilă apasă pe cântar

Un răspuns disproporționat
Ep. 6: Banii din elicopter

Bancherii din umbra regilor
Ep.7: O istorie, care nu se învață la școală. Personalități discrete, pe nedrept uitate

Primul imperiu global
Ep. 8: De la Pax Britanica la Pax Americana, acordul de la Bretton Woods

Dolarul offshore
Ep. 9: Moneda globaliștilor există deja și e produsă în cantitățile pe care și le doresc

Și acum, încotro?
Ep. 10: Opțiunile imperiului american

Coronavirus

Cercetătorii, care îi contrazic pe alarmiști
Ce susțin ei și care e reputația lor în lumea științei

Dezvăluirea umflării din pix a deceselor
n-a mirat pe nimeni

Descoperirile profesorului de la Stanford
spulberă isteria coronavirus

Falsa epidemie
descrisă de New York Times în 2007

Logica distrugerii economice
Explicația implicării celor bogați și puternici în demolarea controlată a sistemului care i-a făcut așa

Rechizitoriul
Cele 21 de motive de protest față de carantină

Asimptomaticii nu transmit boala
susține doctorul Fauci, Arafat al americanilor

Cât e un coronavirus
pe lângă un spermatozoid. Ar fi eficient prezervativul textil?

Estimarea lui Rafila
Ce mortalitate are până la urmă boala și unde se plasează față de alte pandemii istorice

Coronavirus a ucis 0,003% din români
în primele 60 de zile

Două viziuni
Felul în care percepem lumea ne-a determinat reacțiile la epidemie

Cazurile cele mai suspecte
centralizarea primelor 800 de decese

Spiritualitate

Antidot pentru frica de moarte
Mircea Eliade și moartea ca inițiere

Fundătura ateismului
și a relativismului moral

Societatea controlului
operațiunea corona, răscoalele rasiale, piese într-o tranziție postmodernă

Școala de acasă
interzisă de Macron pentru a apăra laicitatea

Rezistența spirituală anticomunistă
Pentru CNSAS, martirii închisorilor comuniste sunt încă „dușmani ai poporului”. Credința în adevăr și adevărul credinței rămân metodele de supraviețuire pentru individ și societatea fără lideri exemplari

Despre Bartolomeu Anania și alegerea nefericită a unui preafericit
Un elogiu adus celui mai mare predicator din Biserica Ortodoxă în acest moment, care, nu întâmplător, este și cel mai virulent atacat de presa din România

Mistica iconicului la Ghelasie
o viziune speculativă în isihasmul românesc

În apărarea cămătăriei
talantul îngropat al pieței libere

Ce este un român
identitatea, între cultură, rasă, cetățenie

Media

Dezumanizare
Înmormântare cu distanțare

Îndobitocirea prin „fake news”
Dresajul corectitudinii politice

Tirania ecranului
Audiobook despre eliberarea de dependența electronică

Moment antologic
BBC prezice prăbușirea unei clădiri

În căutarea underground-ului pierdut
Dacă pe străzile din București cântă mariachi, ori ne tragem din incași, ori suntem un popor tare netalentat

Statul
făptașul neidentificat al crizei

Piața Universității
o părere la 30 de ani după

Tratatul de la Trianon
de ce merită sărbătorit

Presa sistemului
Pleacă coloneleasa, vine generăleasa

Ministrul Muncii
și înlocuirii sociale

Capturarea economiei Japoniei
cu ajutorul crizelor

Papa Francisc
a scos efigia lui Hristos de pe crucea de la gât

Politică

Argumentele împotriva imigrației
„De ce vă opuneți imigrației, dacă atât de mulți români au plecat?”

Educația sexuală în școli
proiectul de inginerie socială din spatele bunelor intenții

Cadoul de la UE
ne crește datoria de stat cu o treime

Cum funcționează imperiile
Ghici cum plătești bunăstarea altora

Unabomber
Ideile unui geniu ucigaș

Orban și Dragnea
speță identică, ignorată de DNA

Senatori americani
propun ca SUA să nu mai plătească datoria Chinei

China, inclusă pe Axa Răului
Ce urmăresc SUA prin noul război imagologic

Era nevoie de o femeie frumoasă
Să învețe omul contemporan să fie bărbat

Jean Jacques Rousseau
ideolog al tiraniei