evadare.ro

Centrale termice inteligente

Obtinerea "independentei termice" se inscrie printre obiectivele de tranzitie ale romanului, de aceea instalarea de centrale termice este o practica tot mai raspandita. Competitia de pe piata a creat necesitatea impunerii unor detalii ca ancore ale marcior care se straduiesc sa atraga atentia publicului. Lansarea marcii Heiss pe piata romaneasca a stabilit tinta acestui produs in persoana pasionatului de tehnica, "acel cumparator care cunoaste toate functiile fiecarui buton al telecomenzii", dupa cum a precizat Dacian Lontis, director de vanzari al Meda SA, firma oradeana care are exclusivitatea distributiei acestui brand in Romania.


Odata cu achizitia unei centrale Heiss, consumatorul intra in posesia unui pachet complet, format din instrument, servicii si informatii. Reprezentantii firmei se lauda cu cel mat cuprinzator manual de utilizare, o pagina de internet foarte documentata, dar si cu o retea de comunicare dedicata produsului. Firma a renuntat la o mai mare diversitate de dragul concentrarii pe cateva produse care se vor a fi de succes.

Produsul de la care compania asteapta cele mai bune rezultate anul acesta este o centrala termica dotata cu un display de dimensiuni impresionante. Display-ul poate fi folosit si ca interfata de service. Memoria interna a aparatului stocheaze 25 de coduri de eroare, care pot fi comunicate prin telefon echipei de service care castiga timpul unei deplaseri pentru a constata defectiunea aparatului. Temperatura e comunicata si reglata cu o acuratete de un grad, starea modularii flacarii fiind si ea afisata. Mai mult, ecranul LCD permite chiar si programarea pornirii si opririi centralei la orele si zilele stabilite.

Directorul Meda, Ovidiu Cavalu, a prezentat cateva dintre punctele forte ale centralelor termice murale oferite. Este vorba despre sistemul ATACS (Asigurarea Temperaturii Apei Calde Selectate) care garanteaza concordanta dintre temperatura solicitata din telecomanda aparatului, temperatura afisata pe ecranul centralei si temperatura produsa efectiv. Secretul il constitute cartusul termostatic si regulatorul de presiune.

Diferentele de temperatura ale fluxului de apa (temperatura apei furnizate de o centrala termica este mai rece la inceput si dupa epuizarea apei din rezervor) au fost si ele solutionate. Sistemul Hidroplus consta dintr-un recipient suplimentar de acumulare a apei de 1,5 litri.

Turbine de flux sesizeaza variatiile in solicitarea de apa si trimite informatia la placa electronica ce ajusteaze imediat parametrii de functionare.

Firma isi bazeaza foarte mult planul de afaceri pe o politica de comunicare elaborata. Potrivit directorului de vanzari Dacian Lontis, firma va cheltui in acest an peste doua milioane de euro, apeland la mai multe agentii de publicitate si de PR. Pentru o campanie de televiziune exista deja un clip realizat de un regizor olandez. Este interesant ca, desi centralele sunt importate din Spania, s-a optat pentru un nume cu rezonanta germana (heiss inseamna caldura) si pentru un slogan care trimite la fiabilitatea produselor nemtesti: "Totul merge Heiss".


Din gama Heiss fac parte:
– centrale termice cu tiraj fortat si producere instantanee de apa sau doar incalzire, cu gama de puteri intre 24 si 31 kw, cu posibilitatea conectarii la computer prin intermediul unui modem;
– centrale termice cu tiraj fortat si producere instantanee de apa, gama 24 kw, cu dimensiuni reduse, protectie anti-inghet, anti-blocare pompa, supra-incalzire, by-pass automat; boilere indirecte cu capacitati de 80/110/150/200 l, fabricate din otel emailat, cu protectie catodica prin anod de magneziu si indicator de stare, panou de control si comutator iarna/vara;
– cronotermostat de ambient cu transmisie radio care afiseaza ziua si ora, temperatura camerei, 3 programe saptamanale presetate, programare manuala zilnica sau pentru cicluri de 7 zile, functie de protectie anti-inghet, functie temporara de suprareglare, sensibilitate de comutare reglabila, pastrarea memoriei chiar si in cazul schimbarii bateriilor, blocarea tastelor pentru copii, ceas alarma cu programare zilnica si saptamanala, afisaj luminat pentru accesul pe timp de noapte.

(articol publicat in revista Constructii civile si industriale, octombrie 2005)

evadare.ro
March 29th, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.