Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Automatizarea calculelor pentru tamplarie si eficientizarea productiei

Succesul de piata al tamplariei termoizolante a determinat aparitia unui program special de calcul de conceptie autohtona. Programul este oferit in doua variante, pentru doua categorii mari de utilizatori potentiali. Prima versiune se adreseaza departamentelor client service ale firmelor care monteaza tamplarie, fiind o modalitate de calcul personalizat al unei lucrari. Cea de-a doua varianta se adreseaza fabricilor producatoare de profile si ferestre, carora li se propune eficientizarea productiei.


In cazul variantei adresate saloanelor de prezentare in care clientul se informeaza in privinta pretului, se creeaza un fisier cu acces la o baza de date pentru fiecare comanda in parte, cu toate coordonatele necesare livrarii si emiterii facturii. Clientul, astfel identificat, poate studia mai multe variante pentru a se incadra in bugetul de care dispune si poate face, ulterior, comenzi pentru lucrari suplimentare. Pot fi generate patru tipuri diferite de oferte pentru fiecare client.

Documentele produse de program, date si imagini, pot fi exportate in diverse formate: Excell, Word, BMP, HTML.

Se pot face calcule pentru pachete complete, ferestre si usi. Lista accesoriilor disponibile cuprinde: glafuri, profile de imbinare, rigidizare, schimbare de unghi.

Din pacate, nu este un program care sa incurajeze concurenta, in beneficiul consumatorului, existand si optiunea blocarii folosirii programului pe seriile de profile ale altui producator.

Atelierele care produc ferestre si usi pot opta pentru versiunea standard, cu ajutorul careia pot stabili dimensiunile de debitare pentru profile si pot intocmi: bonuri de comanda pentru materialele necesare, bonuri de consum a tamplariei, cu situatia formarii preturilor, rapoarte centralizate de cost, pe categorii de materiale, rapoarte de comanda a cotelor de sticla.

Acestei versiuni i se pot adauga, contra cost cateva module suplimentare ale programului: pentru ofertarea si debitarea formelor neregulate (bolte, unghiuri), respectiv pentru optimizarea debitarii profilelor prin gestionarea stocului de bare intregi si resturi.

Programul profesional, adresat fabricilor, este de fapt programul standard, imbunatatit cu aceasta din urma optiune, pentru gestionarea stocului de materie prima.

In fine, pachetul cel mai complex este programul adresat centrelor de productie. Aceasta versiune are in plus urmatoarele facilitati:
– comanda numerica a utilajelor din fabrica;
– etichetarea cu coduri de bare;
– gruparea comenzilor in pachete de productie si generarea fiselor cumulate pentru acestea;
– gruparea comenzilor in pachete de livrare;
– generarea fiselor de livrare centralizate pe autovehicul si detaliate pe fiecare comanda;
– managementul stadiului executiei comenzilor in fabrica;
– trimiterea automata catre distribuitor de e-mailuri privind stadiul de executie a comenzilor.

Preturile acestor programe variaza intre 200 de euro, pentru programul destinat magazinelor de prezentare; 550 de euro, pentru softul destinat atelierelor de productie si 750 de euro pentru fabrici, respectiv 1.200 de euro, pentru programul care se adreseaza centrelor de productie. Detalii privind aceste pachete de produse pot fi obtinute de pe site-ul www.smartit.ro.

O aplicatie similara este cea produsa de Pyramid Software, care s-a consultat cu mai multi producatori si distribuitori, pentru realizarea ei: Balkan Ro Trade & Construction, Doral Aluminium Industries, Legato, Scheffer Prod.

Pachetul de produse, denumit Ra Workshop, este distribuit in trei variante: bronze, silver si gold. Programul include o librarie de ferestre deja desenate, care pot fi calculate la orice alte dimensiuni. Calculul pentru oferta de pret ce va fi prezentata clientului tine cont de pretul profilelor, al tipului de geam, precum si de pretul accesoriilor si al feroneriei. Suplimentar, se pot lua in calcul cheltuielile de transport, cheltuielile de montaj, adaosurile comerciale si discounturile.

Versiunea silver poate genera si rapoarte privind: necesarul de materiale, cotele de taiere, comenzile de profile, accesorii si geam. Atuul versiunii gold este algoritmul de optimizare a taierii profilelor. Acesta calculeaza simultan consumul, resturile si pierderile, atat valoric, cat si procentual. Preturile celor trei versiuni sunt de 200, 600, si 800 de euro. Produsele pot fi si inchiriate cu sume lunare intre 20 si 40 de euro.

(articol publicat in revista Constructii civile si industriale, martie 2006)

Victor Grigore

evadare.ro
April 1st, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact