Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

Deschiderea școlilor a produs pandemia semidocților

O problemă a școlii de azi e că produce indivizi suficient de articulați încât să poată dezbate probleme abstracte, fără a avea judecată proprie sau discernământ. Socrate ar fi zis că școala produce sofiști. Băsescu, (însoțit de un dat de cap al lui Liiceanu) că produce tâmpiți.

Cu ajutorul tehnologiei, ei înoată într-un ocean de informație, dar depind de vedete (mai mult sau mai puțin intelectuale) ca să ordoneze ierarhic acea informație. Au informație, dar nu au înțelepciune. Comunică bine, dar nu gândesc până la capăt.

Înzestrați cu aceste arme, își pot deveni adversari lor înșine și societății. Pentru că au capacitatea de a berbaliza mesajul irațional primit de la superiori. Chiar de a-i găsi argumente care par raționale. Ei îmbracă în rațional frica irațională, căreia îi dau un lustru de logică.

Un june turc (cu nume de rus) propune o democrație mai originală decât cea propusă de Ion Iliescu în 90. Vrea drept de vot doar pentru cei cu carnetul de vaccinat vizat la zi.

Nu știu unde a auzit el că în Constituție scrie că votul e condiționat de alcooltest. Argumentul lui e o variație proprie a celui foarte popularizat cu: masca sau vaccinul trebuie să fie obligatorii pentru că și centura e obligatorie pentru șoferi. Știți ce inteligenți s-au simțit cei care au repetat comparația asta! De parcă pentru respirat ți-ar trebui permis și examen, sau ar fi ceva de care te-ai putea lipsi. Sau ca și cum centura de siguranță ar avea o listă de efecte adverse la fel de lungă ca în prospectul unui vaccin.

Tot din aceeași zonă a apărut și altă piruetă sofistică. Potrivit ei: tocmai ăștia care mănâncă parizer și beau Cola își fac griji că are vaccinul contra-indicații. Asta, de fapt, e plagiată de la noi, de anul trecut. Că noi râdeam de ipocrizia celor care făceau cozi uriașe la Mac să-și ia punguța, în timpul carantinei. Tot de atunci am remarcat că cei grijuluii cu sănătatea altora au făcut să crească sedentarismul, obezitatea, fumatul, stresul – factori mult mai periculoși la întâlnirea cu virusul obsedant decât lipsa măștii și vaccinului.

Ca orice copie, plagiatul lor e mai de tinichea. Că nu îți condiționează nimeni locul de muncă sau plimbatul pe stradă de băutul regulat de Cola. Și poți să le consumi ocazional pe toate fără să te omoare, și Cola, și snacksuri, și fast-food, și o țigară. De la una singură nu mori. Dar de la o singură doză poți să faci pareză, miocardită, pericardită, cheaguri sau mai rău de atât.

Plecând de la pseudo-argumentul de mai sus, deputatul USR, Emanuel Ungureanu propune ca nevaccinații să nu mai aibă acces în spitale decât pe banii lor. Citez: „OK, vrei să fii liber, atunci când ajungi la spital, plătești”. Emanuel nu poate gândi până la capăt că dacă libertatea ta depinde de pixul unui politruc de la USR, probabil că nu ești chiar liber. El și-a pus în cap să le confiște practic taxele și impozitele dușmanilor poporului nevaccinați. Pentru că asta înseamnă: ei au contribuit o dată și acum ar plăti a doua oară. Nu mai zic că ei achită și costisitoarele vaccinuri de miliarde de euro ale cobailor.

Dar care-i logica lui insinuantă? Că bolnavul e vinovat că se îmbolnăvește (de orice!) pentru că nu s-a păzit. Ai mers pe gheață sau te-ai dat cu schiurile și ai ajuns la ortopedie? Puteai să stai în casă! Ai plecat la drum și ai avut accident? Cine te-a pus să nu stai la televizor? În șirul ăsta logic, bețivii nu mai trebuie tratați de ciroză, fumătorii de plămâni și infarct, grașii de diabet…

Emanuel Ungureanu nu e chiar elita țării. (Tehnic, e elita politică.) Cei ca el ajung în șantul gândirii pentru că elitele dau ele însele tonul relei credințe și proastei gândiri. Uite Alina Mungiu Pippidi, o doamnă inteligentă, citită. Ani de zile ne-a fost profa de democrație țării întregi. Acum dă milităria jos. Și ne amenință: cine nu se vaccinează va fi șomer peste un an. Clar „consimțământ liber și informat”.

Ca să vină de hac virusului, experta în drepturile omului și stat de drept a lui George Soroș nu apelează la medici. Dar la cine, la Miliție!? Nu, la Securitate! I kid you not, forța pe care o cheamă să pună piciorul în prag și să ia frâiele societății e Noua Securitate, care cică ar avea disfuncții:

Statul Paralel a mers cam deficitar de când cu pandemia, deşi a avut puteri legale sporite şi poziţii date direct militarilor văd un risc foarte mare că nici cu marea lor majoritate politică nu vor face nimic decât un tipic Kartel care împarte influenţa între băieții cu grad, şi joburile şi contractele între familii şi clientele. (…)

Ca atare avem un prim rateu major – epidemia riscă să mai dureze ani de zile dacă viteza cu care se vaccinează întârziații prima dată e mult sub viteza cu care se vaccinează cei educați a treia oară. Cine nu se vaccinează azi va fi şi șomer peste un an, pentru că prelungește epidemia, cu consecințe economice serioase.”

N-ați fi crezut că Alina Mungiu e capabilă de jiu-jitsu, dar vedeți cum a întors-o meșteșugit? Vede două categorii antagonice, ca-n basme: „cei educați” (elitele, ce să ne mai ascundem) și „întârziații” (hai să le zicem direct: retardații, dar Untermensch). Și cine e de vină că vaccinul nu funcționează pentru vaccinați? încât trebuie să vină a treia oară (și a patra, dar să nu stricăm surpriza…) Nevaccinații, desigur. Și cine e de vină că se duce de râpă economia? Cei care au decis să închidă activitatea, să ruineze turismul, comerțul, serviciile, restaurantele, industria divertismentului, o mulțime de profesii independente? Cei care vor să dea afară 6 milioane de angajați și țin în incertitudine orice investitor? Nuu! Cei care s-au opus acestor măsuri, doar ei!

Și stranie nemulțumirea că n-avem destul stat paralel. Păi mai paralel decât Raed Arafat, decât Grupul de Comunicare Strategică (a cărui componență e dată doar „pe surse”), ce vreți? Prim ministru general de armată? Păi cine l-a pus pe „Ciucă al nostru” să-i moară la intrare bastonul de mareșal? Că nu noi. 

Acum că tot a adus vorba de stat paralel, să mai spunem un secret al lui Polichinelle. Aproape toți cei care susțin online dictatura medicală, cu argumentele lor puerile sau cretine de-a dreptul, sunt plătiți să o facă. Sunt cam aceleași gășculițe de teleghidați, care s-au activat și să creeze fenomenul #rezist și la referendumul pentru familie. O coproducție între acoperiții serviciilor plătite de la buget, rețeau oengistică de tip Soroș și cei 140.000 de „restarteri”, pe care se lăuda ambasadorul SUA că i-a racolat pentru un fel de guerillă online.

Dar am scris acest articol pentru că există și guguștiuci neplătiți, care combat din convingere. Care n-au început să șovăie nici când a devenit limpede că ne afundăm în dictatură și democrația nu se mai vede în luneta mașinii. La aceștia cred că sistemul de educație a avut rolul decisiv și i-a transformat în victime abuzatoare.

Vedeți, școala dă capacitatea de a tăia firul în patru, dar și de a diseca viața până nu mai rămâne decât cadavrul ei. Pe Al Gore sau Greta Thunberg nu i-a văzut nimeni niciodată la o drumeție în natură. Sunt oameni de oraș, dar au făcut o obsesie din abstracția teoretică numită ecologie sau climă. Era la fel ca pasiunea pentru drept constituțional și ordonanțe a fanilor #rezist. Vorbeau așa des de dictatura lui Dragnea, în deplină libertate, la televiziuni și online fără să riște cenzura, încât când s-au întâlnit cu dictatura nu au putut s-o recunoască. Și au început să o aplaude ca pe armata sovietică. (Greta că poate să dăuneze chiar și puțină școală. Sau nu destulă.)

Școala face asta sistematic, parte din metodologia ei. Când îi dă plodului să citească o poezie, o transformă în autopsie chinuitoare. În loc să trezească în el dragostea de frumos, de inefabil, fascinația în fața misterului poetic, îl pune să numere silabele, hiperbolele, rimele încrucișate. Efectul fiind că în viața lui nu mai vrea să mai deschidă o carte de poezie după ce scapă din școală.

Educația sexuală merge pe același sistem: separă sentimentele de actul fiziologic, pentru a face din ei mici Bebe Sexologu. Inapți emoțional, dar experți în lubrifiera orificiilor și practici de prevenirea a apariției bebelușilor.

Orele de „debate”, tot mai populare în școli, merg pe aceeași separare. Ele despart retorica de idei și ideile de convingeri. Înveți să aperi și ce nu crezi, să stăpânești o tehnică bună la toate. Pe care, eventual, o poți pune și în serviciul altora pe post de avocat sau jurnalist. (Servicii de reprezentare, care erau principala sursă de venit și a sofiștilor.) 

Dă-le oamenilor mici cuvinte mari și își vor da și viața pentru ele. Sau își vor dedica timpul pentru a le apăra, cu meșteșugul deprins pe băncile școlii.

Victor Grigore

evadare.ro
November 16th, 2021
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact