evadare.ro

A plecat Coloneleasa, vine Generăleasa

Ziare.com a fost la origini un site de furăciuni. Elegant numit, „agregator de știri”. Propriu-zis, acel gen de răpciugă a internetului, care angajează câțiva „negri” să dea copy-paste aproape integral la materialele altora, să le pună un titlu-momeală, care îmbină curiozitatea cu insinuarea sexuală, și gata site-ul. Dacă acei conțopiști sunt suficient de perseverenți, ating o masă critică a traficului și se pot transforma în „influenți”.

Iar platforma lor devine interesantă pentru investitori și Securitate, ca goarnă. Cu timpul, site-ul începe să angajeze scribi mai creativi, care nu mai dau copy-paste din alte site-uri. Descarcă dosărele primite în mail de la „Cucuveaua Mov” și dau dezvăluiri. N-am idee ce-a venit mai întâi: investitorul străin sau acoperirea statului, dar stabilimentul a prosperat.

În paralel, dar împletindu-se ca în geometria neeuclidiană, la Ziare au venit niște israelo-americani foarte influenți de la NCH, care dețin o halcă semnificativă din economia și internetul României. Au (majoritar sau în proporție semnificativă) și Elpreco, Vel Pitar, Libra Bank, Electroaparataj, Anticorosiv, o parte din portul Galați, Winmarkt, Romarta, UMEB, Oltchim, Oil Terminal. Dar și ziare.com, trafic.ro, eva.ro, automarket.ro, cinemagia.ro, imobiliare.ro, ele.ro. crestinortodox.ro, 220.ro, bestmusic.ro, acasa.ro, clopotel.ro, metalhead.ro și alte platforme.

Cofondatorul NCH e George Rohr, un evreu născut în America Latină și apropiat de mișcarea politico-religioasă Chabad Lubavitch. Nu e o teorie a conspirației, dacă notăm influența acestei foarte vechi organizații, implicată în acțiuni diverse, de educare și într-ajutorare a comunității. În limba română, ea a dat chiar și cuvântul încetățenit de „habotnic”. Organizația are și o componentă de lobby, pe care membrii ei o descriu cu admirație ca fiind mai eficientă și mai bine conectată decât Mossad. Chiar și dictatorul Putin se arată sensibil la influența acestei mișcări. Dacă știm asta, nu mai vine ca o surpriză șocantă să aflăm că firma prezentată ca americană și înfocată susținătoare a „parteneriatelor strategice” cu SUA și UE, are de fapt și acționari ruși.

În confuzia stânga-dreapta de la noi, pe pământ românesc s-au împletit de minune mișcări antagonice din America. Adică „anti-rușii”, de dreapta, pro-americanii, pro-europenii, „anti-comuniștii” de ziua a șaptea – sunt la noi cei mai înfocați suporteri ai progresismului, revoluției culturale sexo-marxiste, aplaudând și orice limitare a libertăților individuale. Așa s-a întâmplat bizareria că tentaculele unei organizații ultra-conservatoare, „habotnice”, s-au împletit cu ale ateilor militanți, care cer „spitale, nu catedrale”. Altfel spus, adepții neo-liberalismului economic și ai competiției nemiloase, ai statului minimal, s-au împletit cu „Rețeaua Soros”, stipendiată (cel puțin teoretic) de fondurile aparent inepuizabile ale unui „filantrop” ultra-porgresist.

O altă grupare s-a împletit cu mișcarea #rezist pe internet. E vorba de mișcările de influențare online ca Restart Romania – „armata de 140.000 de postaci, susținuți de Ambasada SUA”, condusă de Mark Gitenstein. Și Restart Romania, în care s-a implicat Andrei Roth, fiul lui George Roth.

Și, firește, cireașa de pe tort în această sorcovă ideologică, au venit în mișcarea cu hashtag și vajnicii acoperiți ai statului paralel, cu pensii speciale și abnegație pentru schimbarea din temelii a țării. Că doar progresul ăsta n-o să fie lăsat doar pe cheltuiala „filantropilor”, trebuie să plătim noi înșine, ca să fim modernizați, de cei care agramat zic că pun „patria a priori”.

În acest conglomerat de opinii și credințe, Ziare.com, care devenise între timp o voce respectabilă, s-a remarcat ca o piesă percutantă. E meritul unor ziariști pasionați de deontologia meseriei. Cum ar fi faimoasa Ioana Ene Dogioiu.

Potrivit auto-detonatului colonel Robert Turcescu, Ioana Ene Dogioiu a mai scris în presă și sub alte identități, chiar „schimbându-și sexul”. Adică a fost anterior Nadina Forga, dar și Constantin Răcaru. Alegații asemănătoare a făcut și fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, care l-a invitat pe generalul Coldea să nu se mai ascundă în spatele „PR-ului Ioana Ene Dogioiu, de la UM Ziare.com.”

Senatorul PSD Valer Marian a lansat și o altă informație (imposibil de verificat, ca orice apartenență la un serviciu secret). Anume, că Ioana Ene Dogioiu, poreclită în presă Coloneleasa, chiar ar avea o cumnată colonel SRI, Emilia Cristina Posastiuc, aflată la data aceea în cărți pentru a prelua coordonarea acoperiților SRI din presă.

Și ieri a venit știrea-bombă: întreaga redacție a Ziare.com pleacă de pe tarlaua administrată de Andrei Siminel de la NCH. Seamănă cu plecarea grupului Dan Tapalagă – Cristian Pantazi, de la Hotnews, la G4 Media. O schimbare, firește, justificată de zguduirile de conștiință ale deontologilor presei. Nu știm spre ce se va îndrepta acest grup redacțional și ce site vor înființa. Va purta, firește, același hram, eventual cu mici ciondăneli între mai mult USR sau mai mult PNL.

Dar alegerea viitoarei garnituri pentru Ziare.com e din același aluat. Potrivit Pagina de media, proiectul urmează să fie preluat de nu mai puțin faiomasa Ramona Ursu.

Ramona Ursu e o fană așa de mare a protocoalelor și statului paralel, că i-a dedicat o carte. Intitulată chiar așa „Statul Paralel”. Nu ca să îi divulge ițele de tip securistic, ci pentru a ridiculiza o atare „teorie a conspirației”. „Unde e, că vreau să emigrez în el”, zice ea, glumeața.

Acum vreo șapte ani, Ramona Ursu era o ilustră necunoscută. Dar ajunsese să coordoneze redacțiile locale ale fostului ziar Scânteia, devenit Adevărul (traducerea numelui Pravda). De la o asemenea tribună, domnișoara Ramona le transmitea următorul îndemn pe mail ziariștilor din subordine, (dezvăluit de Victor Ciutacu).

„Vă propun să facem toți, acolo unde avem cazuri similare, materiale cu scandaluri în care au fost implicați preoți. Ideal este să fie scandaluri sexuale, dar putem băga și altfel de lucrui: bătăi între popi, înjurături, tâlhării, etc.

Punem materialele pe site, cu fotogalerii, video, înregistrări audio… ce aveți voi… și vă linkuiți toți la materialele făcute de ADS București despre scandalul homosexual cu minori de la Patriarhie – popa Irineu.”

Între timp, zecile de scandaluri scornite pe seama Bisericii Ortodoxe stau mărturie că o asemenea campanie s-a derulat coordonat la scară largă. S-a creat și un site specializat, „Săfielumină”, cu angajați care nu au altă meserie decât atacul la credința ortodoxă și cler. Plus nenumărate alte oficine ca Recorder, Rise Project, Newsweek, Digi.

Ramona Ursu, sursa: Facebook

La Newsweek a americanilor a aterizat, într-un final și Ramona Ursu. Newsweek e un fel de cimitir al elefanților pentru slijitorii binomului, ca Sabin Organ și Mircea Marian. O publicație care literalmente plătește reclamă la Facebook cu „știri” despre ultimele realizări promise de Câțu și Orban.

Vreți să vedeți cam care e nivelul deontologic al apărătoarei statului paralel, când scrie chiar ea, nu îndeamnă pe alții să scrie? Iată un articol din 2015, din Adevărul. Avusese loc un viol într-un sat din Vaslui. Și pe cine credeți că a găsit Ramona vinovat? Ei bine, da: pe patriarhul Daniel.

Și dă-i și luptă, ditamai articolul, în care toate paragrafele sunt interpelări retorice cu „Unde erai, tovarășu, când în țară se întâmpla cutare și cutare!?”. Tot ce mișcă, de la furtul din buzunare, la violurile sătești, la marile privatizări, se întâmplau din neglijența și nepăsarea patriarhului. Pe care din „tovarăș” nu-l scotea, chit că n-a fost vreodată membru de partid. Mai lipsea să-l acuze și că nu se găsesc butelii, ca în sceneta grupului Divertis.

evadare.ro
June 3rd, 2020
Mai multe despre: Media
Economie

Jaful mileniului
Pandemia e diversiunea, nu cauza crizei

Bogații, mai îndatorați decât săracii
Ep. 1: Criza datoriilor suverane și o răsturnare, care nedumerește

Națiunile și băncile lor
Ep. 2: Economia speculativă, transferul de suveranitate și prăbușirea ei înaintea pandemiei

Trei forme de capitalism
Ep. 3: De la Roma la Wall Street, capitalismul oamenilor liberi, capitalismul înrobitor și capitalismul cazinou

Criza începuse deja
Ep. 4: Din 2008 în 2019, măsurile de avarie și prevestirile rele

Tiparnița și sforile dobânzii
Ep. 5: Când mâna invizibilă apasă pe cântar

Un răspuns disproporționat
Ep. 6: Banii din elicopter

Bancherii din umbra regilor
Ep.7: O istorie, care nu se învață la școală. Personalități discrete, pe nedrept uitate

Primul imperiu global
Ep. 8: De la Pax Britanica la Pax Americana, acordul de la Bretton Woods

Dolarul offshore
Ep. 9: Moneda globaliștilor există deja și e produsă în cantitățile pe care și le doresc

Și acum, încotro?
Ep. 10: Opțiunile imperiului american

Marea Resetare
are în vedere toate aspectele vieții omenești

Coronavirus

Cercetătorii, care îi contrazic pe alarmiști
Ce susțin ei și care e reputația lor în lumea științei

Dezvăluirea umflării din pix a deceselor
n-a mirat pe nimeni

Descoperirile profesorului de la Stanford
spulberă isteria coronavirus

Falsa epidemie
descrisă de New York Times în 2007

Logica distrugerii economice
Explicația implicării celor bogați și puternici în demolarea controlată a sistemului care i-a făcut așa

Rechizitoriul
Cele 21 de motive de protest față de carantină

Asimptomaticii nu transmit boala
susține doctorul Fauci, Arafat al americanilor

Cât e un coronavirus
pe lângă un spermatozoid. Ar fi eficient prezervativul textil?

Estimarea lui Rafila
Ce mortalitate are până la urmă boala și unde se plasează față de alte pandemii istorice

Coronavirus a ucis 0,003% din români
în primele 60 de zile

Două viziuni
Felul în care percepem lumea ne-a determinat reacțiile la epidemie

Cazurile cele mai suspecte
centralizarea primelor 800 de decese

Spiritualitate

Sursele globalismului
cărțile și personalitățile, care au contribuit la proiectul noii ordini mondiale

Antidot pentru frica de moarte
Mircea Eliade și moartea ca inițiere

Fundătura ateismului
și a relativismului moral

Societatea controlului
operațiunea corona, răscoalele rasiale, piese într-o tranziție postmodernă

Școala de acasă
interzisă de Macron pentru a apăra laicitatea

Rezistența spirituală anticomunistă
Pentru CNSAS, martirii închisorilor comuniste sunt încă „dușmani ai poporului”.

Despre Bartolomeu Anania și alegerea nefericită a unui preafericit
Un elogiu adus celui mai mare predicator din Biserica Ortodoxă în acest moment, care, nu întâmplător, este și cel mai virulent atacat de presa din România

Mistica iconicului la Ghelasie
o viziune speculativă în isihasmul românesc

În apărarea cămătăriei
talantul îngropat al pieței libere

Ce este un român
identitatea, între cultură, rasă, cetățenie

Discurs fulminant
al arhiepiscopului Vigano împotriva papei Bergoglio

Media

Dezumanizare
Înmormântare cu distanțare

Îndobitocirea prin „fake news”
Dresajul corectitudinii politice

Tirania ecranului
Audiobook despre eliberarea de dependența electronică

Moment antologic
BBC prezice prăbușirea unei clădiri

În căutarea underground-ului pierdut
Dacă pe străzile din București cântă mariachi, ori ne tragem din incași, ori suntem un popor tare netalentat

Statul
făptașul neidentificat al crizei

Piața Universității
o părere la 30 de ani după

Tratatul de la Trianon
de ce merită sărbătorit

Presa sistemului
Pleacă coloneleasa, vine generăleasa

Ministrul Muncii
și înlocuirii sociale

Capturarea economiei Japoniei
cu ajutorul crizelor

Papa Francisc
a scos efigia lui Hristos de pe crucea de la gât

Jacques Attali, în 2009:
o pandemie ar permite instaurarea unui guvern mondial

FMI anunță un nou sistem monetar
cum ar putea spulbera banii digitali economiile din bănci

Politică

Argumentele împotriva imigrației
„De ce vă opuneți imigrației, dacă atât de mulți români au plecat?”

Educația sexuală în școli
proiectul de inginerie socială din spatele bunelor intenții

Cadoul de la UE
ne crește datoria de stat cu o treime

Cum funcționează imperiile
Ghici cum plătești bunăstarea altora

Unabomber
Ideile unui geniu ucigaș

Orban și Dragnea
speță identică, ignorată de DNA

Senatori americani
propun ca SUA să nu mai plătească datoria Chinei

China, inclusă pe Axa Răului
Ce urmăresc SUA prin noul război imagologic

Era nevoie de o femeie frumoasă
Să învețe omul contemporan să fie bărbat

Jean Jacques Rousseau
ideolog al tiraniei

Bogații lumii
mai bogați cu 10 trilioane de $ de la începutul crizei

Omul transformat în marfă
chiar și săracii pot fi sursă de bani în societatea controlului