Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

A plecat Coloneleasa, vine Generăleasa

Ziare.com a fost la origini un site de furăciuni. Elegant numit, „agregator de știri”. Propriu-zis, acel gen de răpciugă a internetului, care angajează câțiva „negri” să dea copy-paste aproape integral la materialele altora, să le pună un titlu-momeală, care îmbină curiozitatea cu insinuarea sexuală, și gata site-ul. Dacă acei conțopiști sunt suficient de perseverenți, ating o masă critică a traficului și se pot transforma în „influenți”.

Iar platforma lor devine interesantă pentru investitori și Securitate, ca goarnă. Cu timpul, site-ul începe să angajeze scribi mai creativi, care nu mai dau copy-paste din alte site-uri. Descarcă dosărele primite în mail de la „Cucuveaua Mov” și dau dezvăluiri. N-am idee ce-a venit mai întâi: investitorul străin sau acoperirea statului, dar stabilimentul a prosperat.

În paralel, dar împletindu-se ca în geometria neeuclidiană, la Ziare au venit niște israelo-americani foarte influenți de la NCH, care dețin o halcă semnificativă din economia și internetul României. Au (majoritar sau în proporție semnificativă) și Elpreco, Vel Pitar, Libra Bank, Electroaparataj, Anticorosiv, o parte din portul Galați, Winmarkt, Romarta, UMEB, Oltchim, Oil Terminal. Dar și ziare.com, trafic.ro, eva.ro, automarket.ro, cinemagia.ro, imobiliare.ro, ele.ro. crestinortodox.ro, 220.ro, bestmusic.ro, acasa.ro, clopotel.ro, metalhead.ro și alte platforme.

Cofondatorul NCH e George Rohr, un evreu născut în America Latină și apropiat de mișcarea politico-religioasă Chabad Lubavitch. Nu e o teorie a conspirației, dacă notăm influența acestei foarte vechi organizații, implicată în acțiuni diverse, de educare și într-ajutorare a comunității. În limba română, ea a dat chiar și cuvântul încetățenit de „habotnic”. Organizația are și o componentă de lobby, pe care membrii ei o descriu cu admirație ca fiind mai eficientă și mai bine conectată decât Mossad. Chiar și dictatorul Putin se arată sensibil la influența acestei mișcări. Dacă știm asta, nu mai vine ca o surpriză șocantă să aflăm că firma prezentată ca americană și înfocată susținătoare a „parteneriatelor strategice” cu SUA și UE, are de fapt și acționari ruși.

În confuzia stânga-dreapta de la noi, pe pământ românesc s-au împletit de minune mișcări antagonice din America. Adică „anti-rușii”, de dreapta, pro-americanii, pro-europenii, „anti-comuniștii” de ziua a șaptea – sunt la noi cei mai înfocați suporteri ai progresismului, revoluției culturale sexo-marxiste, aplaudând și orice limitare a libertăților individuale. Așa s-a întâmplat bizareria că tentaculele unei organizații ultra-conservatoare, „habotnice”, s-au împletit cu ale ateilor militanți, care cer „spitale, nu catedrale”. Altfel spus, adepții neo-liberalismului economic și ai competiției nemiloase, ai statului minimal, s-au împletit cu „Rețeaua Soros”, stipendiată (cel puțin teoretic) de fondurile aparent inepuizabile ale unui „filantrop” ultra-porgresist.

O altă grupare s-a împletit cu mișcarea #rezist pe internet. E vorba de mișcările de influențare online ca Restart Romania – „armata de 140.000 de postaci, susținuți de Ambasada SUA”, condusă de Mark Gitenstein. Și Restart Romania, în care s-a implicat Andrei Roth, fiul lui George Roth.

Și, firește, cireașa de pe tort în această sorcovă ideologică, au venit în mișcarea cu hashtag și vajnicii acoperiți ai statului paralel, cu pensii speciale și abnegație pentru schimbarea din temelii a țării. Că doar progresul ăsta n-o să fie lăsat doar pe cheltuiala „filantropilor”, trebuie să plătim noi înșine, ca să fim modernizați, de cei care agramat zic că pun „patria a priori”.

În acest conglomerat de opinii și credințe, Ziare.com, care devenise între timp o voce respectabilă, s-a remarcat ca o piesă percutantă. E meritul unor ziariști pasionați de deontologia meseriei. Cum ar fi faimoasa Ioana Ene Dogioiu.

Potrivit auto-detonatului colonel Robert Turcescu, Ioana Ene Dogioiu a mai scris în presă și sub alte identități, chiar „schimbându-și sexul”. Adică a fost anterior Nadina Forga, dar și Constantin Răcaru. Alegații asemănătoare a făcut și fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, care l-a invitat pe generalul Coldea să nu se mai ascundă în spatele „PR-ului Ioana Ene Dogioiu, de la UM Ziare.com.”

Senatorul PSD Valer Marian a lansat și o altă informație (imposibil de verificat, ca orice apartenență la un serviciu secret). Anume, că Ioana Ene Dogioiu, poreclită în presă Coloneleasa, chiar ar avea o cumnată colonel SRI, Emilia Cristina Posastiuc, aflată la data aceea în cărți pentru a prelua coordonarea acoperiților SRI din presă.

Și ieri a venit știrea-bombă: întreaga redacție a Ziare.com pleacă de pe tarlaua administrată de Andrei Siminel de la NCH. Seamănă cu plecarea grupului Dan Tapalagă – Cristian Pantazi, de la Hotnews, la G4 Media. O schimbare, firește, justificată de zguduirile de conștiință ale deontologilor presei. Nu știm spre ce se va îndrepta acest grup redacțional și ce site vor înființa. Va purta, firește, același hram, eventual cu mici ciondăneli între mai mult USR sau mai mult PNL.

Dar alegerea viitoarei garnituri pentru Ziare.com e din același aluat. Potrivit Pagina de media, proiectul urmează să fie preluat de nu mai puțin faiomasa Ramona Ursu.

Ramona Ursu e o fană așa de mare a protocoalelor și statului paralel, că i-a dedicat o carte. Intitulată chiar așa „Statul Paralel”. Nu ca să îi divulge ițele de tip securistic, ci pentru a ridiculiza o atare „teorie a conspirației”. „Unde e, că vreau să emigrez în el”, zice ea, glumeața.

Acum vreo șapte ani, Ramona Ursu era o ilustră necunoscută. Dar ajunsese să coordoneze redacțiile locale ale fostului ziar Scânteia, devenit Adevărul (traducerea numelui Pravda). De la o asemenea tribună, domnișoara Ramona le transmitea următorul îndemn pe mail ziariștilor din subordine, (dezvăluit de Victor Ciutacu).

„Vă propun să facem toți, acolo unde avem cazuri similare, materiale cu scandaluri în care au fost implicați preoți. Ideal este să fie scandaluri sexuale, dar putem băga și altfel de lucrui: bătăi între popi, înjurături, tâlhării, etc.

Punem materialele pe site, cu fotogalerii, video, înregistrări audio… ce aveți voi… și vă linkuiți toți la materialele făcute de ADS București despre scandalul homosexual cu minori de la Patriarhie – popa Irineu.”

Între timp, zecile de scandaluri scornite pe seama Bisericii Ortodoxe stau mărturie că o asemenea campanie s-a derulat coordonat la scară largă. S-a creat și un site specializat, „Săfielumină”, cu angajați care nu au altă meserie decât atacul la credința ortodoxă și cler. Plus nenumărate alte oficine ca Recorder, Rise Project, Newsweek, Digi.

Ramona Ursu, sursa: Facebook

La Newsweek a americanilor a aterizat, într-un final și Ramona Ursu. Newsweek e un fel de cimitir al elefanților pentru slijitorii binomului, ca Sabin Organ și Mircea Marian. O publicație care literalmente plătește reclamă la Facebook cu „știri” despre ultimele realizări promise de Câțu și Orban.

Vreți să vedeți cam care e nivelul deontologic al apărătoarei statului paralel, când scrie chiar ea, nu îndeamnă pe alții să scrie? Iată un articol din 2015, din Adevărul. Avusese loc un viol într-un sat din Vaslui. Și pe cine credeți că a găsit Ramona vinovat? Ei bine, da: pe patriarhul Daniel.

Și dă-i și luptă, ditamai articolul, în care toate paragrafele sunt interpelări retorice cu „Unde erai, tovarășu, când în țară se întâmpla cutare și cutare!?”. Tot ce mișcă, de la furtul din buzunare, la violurile sătești, la marile privatizări, se întâmplau din neglijența și nepăsarea patriarhului. Pe care din „tovarăș” nu-l scotea, chit că n-a fost vreodată membru de partid. Mai lipsea să-l acuze și că nu se găsesc butelii, ca în sceneta grupului Divertis.

Victor Grigore

evadare.ro
June 3rd, 2020
Mai multe despre: Media

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact