Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Vaccinul și blockchain – ce potențial au împreună?

„Vaccinul salvator” ridică mai multe probleme de ordin logistic.

EMA – Agenția Medicamentelor din Uniunea Europeană s-a pregătit cu un plan de acțiune, pentru „un volum mare al semnalărilor de efecte adverse”. Înțelege fiecare ce vrea de aici. Pesimiștii: că se așteaptă la multe efecte adverse. Optimiștii: că paza bună trece primejdia rea și suntem bine pregătiți și protejați de UE. Planul oficial de acțiune e aici. Fraza cheie e următoarea:

„Administrarea vaccinului pentru Covid 19 se așteaptă să fie pe scară mare, după autorizare, ceea ce va duce la un volum mare de raportări de reacții adverse suspectate și alte date de siguranță. Astfel, detectarea promptă și evaluarea noilor informații despre balanța risc-beneficii a acestor vaccinuri, comunicarea rapidă și un nivel mare de transparență vor fi cheia asigurării încrederii publicului în vaccinuri și în sistemul de avizare.”

Din nou: înțelege fiecare ce vrea. Pesimiștii, că e un risc de sănătate publică. Optimiștii, că e doar o problemă de volum de date informatice. În sensul că nu vor fi toate semnalări de decese, ci informații banale privind monitorizarea pacienților.

Pentru acest aspect, Forumul Economic de la Davos s-a pregătit încă din vară cu un articol despre folosirea tehnologiei blockchain în administrarea vaccinului pentru Covid-19. Era în iulie și deja articolul pomenește două doze și tehnologia de manipulare ARN. Deși, la data aceea erau peste 20 de vaccinuri în studiu, cu tehnologii și dozaje variate.

De ce e important?
Forumul Economic de la Davos, condus de Klaus Schwab, e cel care a lansat vastul program denumit Marea Resetare. Dacă nu ați auzit de acest program, care are propuneri de modificare a fiecărui aspect al vieții umane, în detaliu, e important să vă informați în privința lui.

Tehnologia blockchain e folosită de monedele virtuale tip BitCoin. Dar poate fi folosită pentru multe operațiuni de ținere a evidenței unor volume mari de date sau pentru autentificarea unor documente.

Mai mult ca sigur, la această tehnologie se va apela și în cazul trecerii la banii digitali, despre care vorbesc deschis conducătorii FMI și ai Băncii Centrale Europene.

Cum se pot folosi cele două împreună?
Articolul de pe site-ul Forumului de la Davos menționează o utilizare benignă. Eticheta fiecărui vaccin va avea un cod de bare, care poate fi scanat și notat într-o bază de date. În felul acesta, se notează în siguranță și anonimitate date despre: data și locul de fabricație, data administrării etc.

Cutia Pandorei

Toate bune și frumoase. Dar într-o mare resetare, se pot gândi și scenarii mai SF de atât. De pildă: etichetele inteligente au fost de mai mulți ani incluse în rândul obiectelor de integrat în IoT („internetul tuturor lucrurilor”). A fost chiar unul din argumentele necesității unei rețele de comunicații, actualizate cu 5G și ulterior 6G: ca să putem avea IoT.

Ce înseamnă IoT?
Internetul tuturor lucrurilor urmează să integreze rețeaua deja existentă, de site-uri și calculatoare, cu dispozitivele mobile, dar și cu alte obiecte neașteptate. Cum ar fi:

Aceste tehnologii puse împreună pot asigura infrastructura pentru „pașaportul de sănătate”.  Sistemul centralizat va putea ține evidența celor care s-au vaccinat, pentru a permite sau nu accesul la diverse activități. Cum ar fi: cumpărarea de bilete de avion, accesul în transportul în comun sau chiar eliberarea din carantină (mersul pe stradă fără „autorizație”).

Dacă mergem și mai departe cu scenariile, putem vedea potențialul ca tratamentul medical și contul bancar să fie asociate. Să ne imaginăm lansarea banilor digitali și guvernele „binevoitoare”, care virează în cont o sumă – să-i spunem venit minim garantat – la fiecare dată a lunii, când ți-ai făcut doza.

În alt scenariu, tratamentul poate fi personalizat. La urma urmei, vorbim de un vaccin nemaifolosit vreodată pe specia umană, care manipulează cu ajutorul ARN-ului, instrucțiunile genetice ale metabolismului uman. Iarăși – optimiștii pot vedea avantaje, pesimiștii, riscuri. Având o evidență precisă și anonimă, poți administra doze diferite de la o persoană la alta, poți administra doze placebo, pentru a testa efectele cu un grup de control.

Dacă vrem să mergem și mai departe cu scenariile SF, ne putem imagina cum poate arăta războiul mileniului 3. Un război fără explozii, bombe sau tranșee. Un război în care infrastructura țării de ocupat rămâne intactă, dar populația e țintită cu arme biologice, calibrate genetic să afecteze doar un grup rasial. O operațiune de înregistrare individuală, cu tehnologie blockchain, poate fi ca distribuirea tricourilor pentru fiecare echipă la paintball. Într-un viitor Star Trek, un terorist capturează bazele de date ale guvernului cu informațiile despre vaccinare și eliberează o armă biologică inteligentă: una care afectează într-un anumit fel doar anumite persoane din „baza de date”. E doar un scenariu SF. Cei care ne conduc ne vor binele.

Victor Grigore

evadare.ro
November 18th, 2020
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact