Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

„Marea Resetare” are în plan toate aspectele vieții umane

O „teorie a conspirației” presupune o ipoteză de lucru despre existența unui plan ascuns. Teoriile au un grad de incertitudine, altfel ar fi constatări. Ele se pot dovedi adevărate sau false (total sau parțial).

Exemplu de teorie: Protocoalele Înțelepților Sionului – presupune:
a) că există un grup numit oficial sau neoficial „înțelepții Sionului”;
b) că grupul se reunește și are un plan secret, pe care conspiră să îl pună în practică;
c) că grupul are capacitatea de a aplica planul în lumea reală;
d) că grupul a redactat materialele discuțiilor, numite „protocoale”.

„Marea Resetare” nu intră deloc în acest tip de expunere întrucât nu e o teorie ci un fapt de domeniul evidenței. Nu este nici o „conspirație”, pentru că e la vedere. Organizația există și se numește Forumul Economic Mondial. Ea are reuniuni anuale televizate, în localitatea elvețiană Davos, deci nu trebuie să lansăm teoria că ar exista ceva vizibil. Propunerile acestei organizații sunt absolut publice, aproape tot ce veți citi mai jos se găsește pe site-ul organizației, weforum.org și în cărțile publicate de liderul organizației.

Klaus Schwab, omul cu viziunea

Pe site-ul grupului de la Davos există o secțiune vastă, intitulată: „Resetarea lumii. Viziunea lui Klaus Schwab pentru o lume post-COVID și cum economia poate coopera cu natura”. Klaus Schwab e președintele organizației și autorul mai multor cărți în care își expune pe larg viziunea despre societatea viitorului. Între ele, două cărți despre A patra revoluție industrială (în 2016 și 2018).

Klaus Schwab a primit numeroase distincții, între care nu mai puțin de 17 doctorate de onoare de la universități din toată lumea. A primit Legiunea de Onoare a Franței și premii similare din Germania, Anglia, Israel, China și alte țări. Doar premiul israelian „Dan David” i-a adus în cont și o bonificație de 1 milion de dolari de la Universitatea din Tel Aviv. Site-ul oficial al Grupului Bilderberg îl menționează ca foști membri. Așadar, o persoană credibilă și cu o carte de vizită impresionantă.

Înainte de a trece în revistă o parte din ideile sale, să încheiem discuția despre „teoria conspirației”, care ar putea împiedica pe unii să ia act de asemenea informații. Participanții la Forumul Mondial de la Davos nu se întâlnesc pe ascuns, în puterea nopții. Unii dintre participanți sunt vedete populare din lumea artistică – a căror influență e doar mediatică. (Desigur, nici Bono, nici Greta Thunberg, nici Oprah Winfrey nu iau decizii politice.) Dar între vorbitori se regăsesc frecvent șefi de state, managerii celor mai mari corporații multinaționale, investitori miliardari, universitari de top, lobby-iști, patroni de presă, lideri de opinie. Aceștia au cu certitudine capacitatea de a influența decizii importante.

O cu totul altă discuție e dacă: acești decidenți au convenit să pună în practică strategia lui Schwab, dacă se folosesc de pandemie sau contribuie la psihoza pandemică. Abia aceste supoziții intră în sfera teoriei conspirației și nu fac obiectul acestui articol. Deci puteți citi liniștiți mai departe:

Harta resetării

Volumul de informație disponibilă public pe site-ul Forumului Mondial de la Davos e copleșitor. Chiar merită să urmăriți hărțile interactive cu noduri de probleme ce trebuie „atacate” ca utopia să devină realitate. Ele includ peste 200 de dosare tematice și dosare dedicate fiecărei țări în parte. În fiecare dosar sunt adăugate continuu articole și studii făcute de alte grupuri influente, cum ar fi: Banca Reglementelor Internaționale (coordonatoarea băncilor naționale), Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială, Rand Corporation (agenția care a consiliat Pentagonul în multe din războaiele ultimului secol), Institutul pentru Resurse Mondiale, mai multe universități de top ca Harvard, MIT sau London School of Economics.

Să încercăm să navigăm prin acest păienjeniș de intenții bune, pentru a vedea ce își doresc să schimbe planificatorii noștri. Putem grupa temele în: politice, economice, sociale, ecologice, religioase, umane. Secțiunea politică ne conduce fără ocolișuri spre necesitatea unei „guvernări globale”.

Guvernarea mondială

Încă de la prima filă, harta își propune două obiective majore: „regândirea contractelor sociale” și „revitalizarea cooperării globale”. Oligarhia de la Davos vede lumea viitorului organizată ca o corporație, mai curând decât o democrație. Una în care cetățenii sunt o „resursă umană”, ce trebuie gestionată cât mai eficient. Ei numesc acest sistem „capitalismul pe acțiuni”, unind decizia politică și economică, într-o formă care i-ar oficializa practic pe deținătorii de resurse materiale ca acționari ai planetei. Ca și vechiul marxism, noul globalism e tot de factură materialistă – ideile spirituale sau valorile înalte fiind limitate la simple sloganuri.

A patra revoluție industrială

În cartea sa din 2016, A patra revoluție industrială, Klaus Schwab vorbește despre „uberizarea” muncitorului viitorului:

„Cum platformele virtuale consideră muncitorii ca PFA (persoane fizice autorizate, fără contract de muncă, n.m.) ele sunt, pentru moment, degrevate de cerința de a plăti un salariu minim, taxe pentru salariat și contribuții sociale.”

Iată, o lume foarte lăudată de media și de generația nouă, care se bucură că „statul nu îi mai fură”, fără să observe că, de fapt, e o extracție de resurse de la statul național către sistemul globalist.

Concepția celei de-a patra revoluții industriale (aflată în desfășurare) presupune, desigur, trei antecedente. Aici opiniile variază, dar în general, ele sunt considerate:

  1. saltul de la munca manuală la munca asistată de tehnologie (mașina cu aburi, revoluția industrială din Anglia, vaporul, apariția clasei de mijloc); resursa principală de energie: cărbunele;
  2. apariția industriei: banda de lucru, infrastructura feroviară și rutieră, motorul diesel, curentul electric, becul, telegraful, radioul, automobilul; resursa de energie: petrolul;
  3. revoluția digitală: aviația, televizorul, energia nucleară, calculatorul, trenul de mare viteză, automatizarea industrială, marketingul, internetul, telefonul mobil; sursa de energie: electrică, iar la figurat: informația.

Deci cum va arăta cea de a patra revoluție industrială? Va fi dominată de:

La prima vedere, inteligența artificială țintește doar slujbele celor slab calificați, precum vânzătorii de bilete, cititorii de contoare, casierii din magazin. Dar ele îi vizează și pe milioanele de șoferi, dar și operatori care lucrează cu publicul și urmează să fie înlocuiți cu „boți” de chat sau roboți telefonici, pe avocați, doctori, contabili, profesori – ale căror consultații sau prestații pot fi sintetizate și purtate online. Iar dacă presa e acum covârșitor favorabilă curentului globalist, chiar și jurnaliștii pot lua aminte la predicția lui Schwab, făcută în aceeași carte: „Până la mijlocul anilor 2020, 90% din știri ar putea fi generate de algoritmi (aproape) fără intervenție umană.”

schimbarea omului

Era tehnologică are nevoie și de un „om nou”. Pe harta de teme a grupului de la Davos sunt neunărate direcții în acest sens. Științele comportamentului constituie un capitol în sine, pentru că omul nou nu trebuie lăsat să se poarte cum i se năzare, ci manevrat cu știință. Sunt abordate aici subteme precum noile rețele de socializare.

Ideologia de gen e și ea la loc de cinste, alături de mișcările dedicate tinerilor – cum ar fi activismul ecologist sau împotriva rasismului. Primul articol recomandat în această secțiune vine de la London School of Economics și ne anunță: „Oamenii transgender suferă discriminări pe piața muncii”. Alte articole din secțiune, care sunt semnalate ca urgențe de grupul de la Davos sună așa:

Mă opresc aici cu exemplificările, dar ați prins ideea. Mediatizarea fenomenului transgender în ultimii ani nu ar trebui să vă mire. Klaus Schwab e un reprezentat al curentului transumanist, care vede posibilă și necesară depășirea condiției biologice a omului. În această privință, schimbarea sexului e doar o etapă, care aruncă provocarea acceptării întregii societăți. Adevărata „revoluție” pentru transumaniști o consituie schimbarea ființei umane în genere. Într-o primă fază, ea s-ar face prin accesorii (gen ochelari sau cască de realitate virtuală), apoi prin implanturi de componente care să mărească inteligența, prin exoscheleți (un fel de proteze bionice, brațe sau picioare robotizate), iar în final (sau mai curând decât ne gândim), prin manipularea genetică a speciei.

În amplul articol Klaus Schwab și marele reset fascist, de această dată pe un site critic, Winteroak, sunt date mai multe citate din cărțile președintelui Forumului de la Davos. Iată unul revelator:

„Că e acum cu mult mai ușor să manipulezi cu precizie genomul uman în embrioni viabili, înseamnă că e probabil să vedem apariția bebelușilor proiectați să aibă anumite trăsături sau rezistenți la anumite boli.”

reeducare

Educația va trebui omogenizată la nivel global și să se mute tot mai mult spre școala online, care va controla mai strict ce idei le transmite profesorul copiilor și pe ce pune accentul. Mai puțini profesori, mai strict controlul. În tratatul său „Covid 19, marea resetare”, Klaus Schwab scrie:

„Tânăra generație e cu fermitate în avangarda schimbării sociale. Există puțin dubiu că ea va fi catalizatorul schimbării și sursa elanului critic al Marii Resetări”.

controlul resurselor

Analizând fiecare țară în parte, o mare atenție e acordată resurselor naturale, pe care grupul le vede ca mărfuri. Planul trebuie corelat cu altele, la fel de vaste, ale ONU, cum ar fi Agenda 21 și Agenda 2030. Și unele și altele consideră resursele ca fiind ale planetei, nu ale unei țări anume. Și caută metode foarte precise de exploatare „optimă” a resurselor de către o tehnocrație globală.

În ton cu aceste agende, urmează să se schimbe tot ce știm despre felul cum arată orașele, locuințele, transportul. Trebuie doar să privim dincolo de sintagmele noii limbi de lemn globaliste, care vorbește despre dezvoltare sustenabilă, pentru a întrezări noile cartiere-dormitor, care să ofere condiții similare ieftine și „nepoluante” pentru toți cei 8 miliarde de pământeni.

migrație

Din distribuția inegală a resurselor, globaliștii de la Davos trag concluzia că e nevoie de modalități de împărțire mai justă și de acces. „Întâmplarea” face ca nivelul ridicat de trai să se afle în Europa și America de Nord, iar zonele cu explozie demografică să se afle în Africa și Asia. Ceea ce nu lasă mult imaginației în privința fluxurilor de populație, pe care le încurajează progresiștii de la WEF.

Și, pentru că „dezvoltarea durabilă” costă – ea trimite pe hartă spre alte subcapitole de rău augur ca: Taxarea și Căi spre egalitate. Taxele acestea vor fi impuse de statele naționale, în perioada de tranziție. Dar națiunea și familia sunt sortite pieirii. Iată ce scrie Klaus Schwab în aceeași carte: „A patra Revoluție Industrială”:

„Indivizii obișnuiau să își identifice viețile cu un loc, un grup etnic, o cultură particulară sau chiar o limbă. Apariția interacțiunii online a crescut expunerea la idei din alte culturi și înseamnă că identitățile sunt acum fungibile. Mulțumită combinației de modele de migrație istorică și conectivitate la preț scăzut, structurile familiei sunt redefinite.”

religia planetară

În toată filosofia etalată de Schwab și grupul lui, umanitatea e tratată ca o resursă la dispoziția capitalului, un fel de șeptel, care trebuie să se schimbe să se plieze pe noile tehnologii și noile forme de organizare, și nu invers. Cu toate acestea, există și un capitol special dedicat religiei. Evident, o religie ecumenistă de tip New Age, care pune într-un mixer toate credințele confesionale, subordonându-le unor idealuri progresiste precum egalitatea între „genuri” sau pentru pacea în regiunile mai turbulente.

S-ar putea să vă surprindă, dar LGBT se ivește ca sub-domeniu al capitolului religie. Și are ca zone de preocupare: Legislația națională și LGBT, Sănătatea mentală, Discriminarea la locul de muncă, Impactul economic al LGBT.

banii electronici

Nici lumea financiară nu scapă de intervențiile planificatorilor. Poate în principal ea. Dacă criza Covid-19 a fost ca o mană cerească pentru miliardarii planetei, care și-au crescut averea cu 10 trilioane de dolari, adică cu un sfert în doar câteva luni, să vedeți ce va urma!

Documentarea celor de la Davos vorbește insistent despre blockchain, tehnologia din spatele monedei virtuale BitCoin. Ea are potențial pentru multe utilizări. Pe de o parte, e vorba de înlocuirea banilor fizici, care încă pot fi retrași din bănci și stocați „la saltea” sau utilizați în tranzacții nemonitorizate. Ei urmează să fie înlocuiți de o monedă virtuală, ce poate fi emisă fie de corporații, fie la nivel de stat, fie de instituții centrale ca FMI sau Banca Reglementelor Internționale, de la Basel, Elveția.

Acel tip de monedă înseamnă:

Alte utilizări ale tehnologiei blockchain, descrise chiar de Schwab în cărțile sale, vizează transformarea în mărfuri a unor lucruri chiar imateriale, la care nu ne-am fi gândit. Se pot vinde nu doar servicii sexuale, dar și colecții de date privind comportamentul de consum – genul de date pe care marile firme IT, ca Google, Facebook și Microsoft, deja le vând firmelor de publicitate țintită. Tot blockchain e legat în hărțile Davos și de multe obicetive de guvernare – deci spre a fi folosit în votul electronic.

ecologismul împotriva naturii

Sunt sigur că toate discuțiile despre „dezvoltarea durabilă”, mediu, „încălzirea globală” v-au lăsat impresia că măcar la capitolul ăsta viitorul sună bine. Vom avea multă verdeață și aer curat. Nu prea! Da, pentru anumite părți ale globului (și s-ar putea să ne calificăm la „lumea dezvoltată”), Green New Deal (noile acorduri de mediu ale UE, ONU sau SUA, Acordul de Mediu de la Paris) pot însemna o parțială dezindustrializare. Pot însemna taxe pe carbon (ca să nu spunem pe aerul respirat), pe apă, pot însemna noi taxe pentru certificate verzi, incluse în factura de energie electrică.

Dar ele nu garantează o lume „veche”, cum vă așteptați. Iată ce idei de viitor are Klaus Schwab nu pe site-ul forumului, ci în cărțile pe care le-a scris anterior. De pildă, în cartea din 2018, Modelând viitorul celei de-a patra revoluții industriale, el vorbește despre geo-inginerie, folosirea de nanoparticule în atmosferă și materiale active:

„Propunerile includ instalarea unor oglinzi gigantice în stratosferă pentru a respinge razele soarelui, chimizarea atmosferei pentru a produce ploi tropicale și dezvoltarea unor mașini uriașe, care să extragă dioxidul de carbon din aerul poluat.”

Pentru securitatea alimentară a planetei, Schwab vede ca imperativă acceptarea pe scară largă a organismelor modificate genetic.

oportunitatea unei pandemii

Articolul de pe Wok Oak citat mai sus, al scriitorului Paul Cudenec, remarcă schimbarea de raporturi între capital, putere și populație, din viziunea lui Klaus Schwab. Propriu-zis, pentru președintele Forumului Mondial, deciziile se iau de către „acționari”, care conving politicul să țină pasul cu tehnologia printr-o „Guvernare agilă” (sintagmă care are propriul capitol în hărțile interactive). De popor se spune că trebuie „consultat”, cumva la finalul deciziilor.

Foarte interesant e momentul profețit de Schwab în cartea sa din 2018, Modelarea viitorului, despre condițiile de urgență în care s-ar face „schimburi de date public privat”. (Cum ar fi aplicații de „urmărire a contactelor”, prin care guvernele și Apple, Google, Facebook și Microsoft și-au dat mâna întru supravegherea populației.) Citat din cartea publicată în ianuarie 2018:

„Acestea intervin doar în situații anterior convenite de urgență (cum ar fi o pandemie) și pot ajuta la reducerea întârzierilor, pot îmbunătăți coordonarea, timpul de răspuns, permițând schimbul de date, care ar fi ilegal în alte circumstanțe

Pal Cudenec remarcă nu doar că evenimentul s-a ivit în mod norocos doi ani mai târziu. Dar și că în 2019, Forumul Economic de la Davos a fost co-organizator al Event 201, simularea unei pandemii de către grupul John Hopkins, finanțat de Fundația Bill și Melinda Gates.

Lucru și mai amuzant e că în cartea din iulie 2020 – Covid 19 – Marea Resetare (coautori: Klaus Schwab și Thierry Mallert), se face următoarea remarcă:

„Covid 19 e una din cele mai puțin mortale pandemii, pe care lumea le-a experimentat în ultimii 2.000 de ani. (…) Consecințele Covid 19 în termeni medicali și ca mortalitate vor fi moderate, în comparație cu alte pandemii precedente.”

O asemenea afirmație e în sine e o bombă de presă, atunci când vine de la o persoană cu o așa de mare influență, atât de bine informat – chiar dacă nu e medic. Și totuși, o compară cu al doilea război mondial, ca potențial de transformare a omenirii.

Următorul citat e tot din cartea lui Klaus Schwab și Thierry Mallert de anul acest (tradus de pe site-ul unde publică scriitorul Paul Cudenec, citat mai sus). Deci nu provine de pe vreun site de teorii ale conspirației, ci din cartea Marea Resetare:

„Asta s-a întâmplat după atacurile teroriste de la 11 Septembrie 2001. Peste tot pe glob, s-au impus noi măsuri de securitate, camere de supraveghere omniprezente, s-au impus acte electronice de identitate, înregistrarea angajaților și vizitatorilor a devenit ceva normal. La acea dată, aceste măsuri păreau extreme, dar astăzi ele sunt folosite peste tot și sunt considerate „normale” ”.

În același mod, constată liderul Forumului Mondial că se va întâmpla și acum, după criza Covid:

„Unii lideri și factori de decizie, care erau deja în avangarda luptei împotriva schimbărilor de climă, s-ar putea să vrea să se folosească de acest șoc indus de pandemie, pentru a implementa schimbări de mediu mai mari și de mai lungă durată. Ei vor folosi bine pandemia fără să lase o criză să se risipească.”

România, pe harta de la Davos

Deși țările, ca și omul, sunt realități care trebuie depășite în era celei de-a patra revoluții industriale, România se numără și ea între statele cu un capitol dedicat pe harta interactivă.

Prioritățile subliniate pentru noi ar fi: Performanța sectorului public (adică mult anunțata reformă a administrației), Sistemul financiar (se ocupă Florin Cîțu), Transparența (are grijă Andi Manciu, de la Grupul de Comunicare Strategică), Deschiderea Comercială, Inovația și Orientarea spre viitor a guvernării. (Sau orientarea viitoarei guvernări, depinde cum traduci.)

Dar, așa cum am spus mai sus, nu există domeniu neacoperit de planurile resetării. Asta înseamnă legi noi în sistemul judiciar, educație și orice vă puteți imagina. Ca idee – sectorul imobiliar are un capitol cu peste o duzină de subcapitole.

În articolele de detaliu, am intrat pe radarul planificatorilor globaliști cu mai multe subiecte recente. O analiză militară despre Rusia, făcută de Rand Corporation e printre cele mai sumbre scenarii. Dar la fel e și urecheala scrisă de un mare grup de presiune englez, dar semnată de un ungur, Karoly Gergely, care se plânge cu lacrimi de crocodil de soarta Minorității Maghiare în Europa Centrală și de Est.

Tot de rău, dar parcă mai puțin periculoase, sunt și alte articole din dosarul România: Corupție la proiectul laserului de la Măgurele, Comerțul cu cetățenia europeană, dar și știri precum: „Statele Unite mută drone în România, ca să monitorizeze Marea Neagră.”

Victor Grigore

evadare.ro
October 13th, 2020
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact