Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

„Servim patria” pe tavă

Pentru cine încă nu e lămurit că de decenii bune Securitatea trădează poporul, indiferent câte pălării își schimbă, pentru a se travesti, mai are o ocazie. Radu Tudor, „analistul militar” cu privire oțelită de sub fruntea ca zidul, deasupra căreia lipsește mereu o caschetă imaginară, inaugurează un nou gen al presei. E vorba de editorialul-citat. Adică e un text, care pare un panseu ieșit de sub fruntea dârză a lui Radu Tudor, dar e 90% citat din altcineva. Radu Tudor a pus un titlu laudativ, câteva aprecieri prin care aplaudă ca foca respectivele citate, un PS și-o semnătură. Textul e preluat pe site-urile securistului Dan Voiculescu, exact ca și cum ar fi editorial.

Titlul apreciativ pus de Radu Tudor dezvăluie autorul real al cugetărilor: „A înțeles, în sfârșit, și Ludovic Orban, cum e cu gazele din Marea Neagră și miliardele necesare economiei”.

Așadar, textul se bazează pe afirmațiile fostului premier, fiu de torționar securist la Securitatea Brașov, acum președinte al Camerei Deputaților. Care spune următoarele:

„Pe gaz, pe lângă alocarea de 200 milioane pe exerciţiul actual, eu cred că putem să solicităm finanţare şi pe PNRR. De asemenea, noi am solicitat deja, în cadrul bugetului 2021 – 2027, încă 800 de milioane. (…) E o nevoie mare de tot de finanţare. Aici trebuie să vă spun că noi am prevăzut şi am făcut o modificare la Legea gazelor şi electricităţii prin care 50% din taxe…, odată ce pornesc exploatările offshore şi deja e posibil în cursul acestui an să înceapă prima exploatare offshore, o parte din taxele care sunt colectate din exploatările de gaz de la Marea Neagră, exploatări offshore, să se constituie într-un fond care să finanţeze astfel de investiţii. Adică este posibil să avem o resursă şi bugetară pentru a suplimenta aceste investiţii”.

Ce ne spune, concret Orban, de l-a încântat pe Radu Tudor așa tare? Că am dat gratis resurse naturale strategice, pe vremea lui Tăriceanu și Băsescu. Cu care, oficial, Radu Tudor era în opoziție, cum e și față de PNL-ul lui Orban și Cîțu, tot teoretic. De ce le-am făcut plocon Înaltei Porți resursele? Că suntem vasali și ne apără, de pericolele alea de care e obsedat „analistul militar”. Nu, chipurile pentru că noi n-am avea acces la tehnologia de foraj și n-am avea bani de investiții.

Dar, stați liniștiți, ne-au zis: o să recuperați cu vârf și îndesat din taxe. Când a încercat Dragnea să umble la taxele alea, știm unde a sfârșit. Deci și acelea au rămas la nivel simbolic. Iar acum ne spune Orban că din ele le dăm jumătate înapoi să investească oamenii. Și ne mai îndatorăm și pe alte căi, prin programe de investiții. Adică rămânem și cu datorii în contul investitorilor strategici. Ăsta era marele secret, pentru care îl laudă Tudor pe Orban că l-a priceput. În sfârșit.

Următorul paragraf e, într-adevăr antologic. Și înțeleg de ce Radu Tudor a insistat să-l transforme în pseudo-editorial propriu. Orban dixit:

„Anul acesta am prevăzut o sumă efectivă de aproximativ un miliard. Am prevăzut credite de angajament care să permită lansarea de noi proiecte. Ştiţi că am modificat legislaţia şi am creat posibilitatea de a finanţa şi alte categorii de proiecte decât cele care erau finanţate. Că realitatea este că şcoli, grădiniţe, săli de sport s-au cam făcut şi atunci am vrut să extindem un pic portofoliul de proiecte pe CNI. Deci există o sumă alocată pe credite de angajament, care să permită începerea de proiecte noi.”

Așa e că ați rămas perplecși? Sper că și guguștiucii, care țipau după spitale, în loc de catedrale, după autostrăzi și dispensare…. Orban tocmai ne-a zis că astea-s prostii, avem destule deja. D-aia mor copii în accidente de microbuz sau călcați pe marginea șoselelor naționale, în drum spre școală. Zice că „școli, grădinițe, săli de sport s-au cam făcut”…. Deci treaba e gata. România educată – programul lui Iohannis e finalizat. E cazul să lăsăm mofturile astea și să construim și pentru investitorii americani, austrieci, ruși, ce-or fi ei, câte ceva. Ca să producă taxe, de care să-i scutim după.

La final, Orban ne mai anunță că lucrează la o procedură pe repede-înainte pentru organizarea „licitațiilor”. Că investitorii nu stau după noi, ca în construcția de autostrăzi (făcute când era ministru la Transporturi sau premier).

Cireașa de pe tort e că Radu Tudor pune și un PS. În care explică troglodiților care-l citesc că: „Miliardele încasate de pe urma exploatării gazelor din Marea Neagră vor putea salva economia României din criză.”. Clar, ne scot din foame.

Victor Grigore

evadare.ro
March 9th, 2021
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact