Nokia are chef de cantat

David Bowie va incerca sa educe gustul publicului in numele companiei.

Nokia a lansat un proiect ambitios de promovare a muzicii tinere care nu are norocul de a fi promovata de marile statii de televiziune si radio. Cel care va garanta acest proiect va fi David Bowie. Artistul va scrie cronici, va comenta anumite piese si va aparea in diferite filmulete pe site-ul www.musicrecommenders. com. Compania finlandeza mai beneficiaza si de sprijinul mai multor lanturi de magazine din intreaga lume care au in rafturile lor colectii impresionante de albume care ajung rareori in parti mai indepartate ale globului. Printre cei care vor propune noi artisti se vor numara si specialisti in diverse genuri muzicale ale acestor lanturi de magazine. Genurile muzicale promovate sunt foarte diverse, de la muzica clasica la hip-hop sau de la rock alternativ la country, soul si muzica electronica.


„Atunci cand ma trezesc in acordurile unui ritm nou sau ascultand o formatie pentru prima data stiu ca voi avea o zi interesanta,” spune David Bowie. „Din pacate, atat de multa muzica ramane neascultata, in special acele melodii care nu se incadreaza in linia generala. Music Recommenders va va ajuta sa navigati prin muzica nedescoperita si sa faceti descoperiri. Am intrat in mai multe magazine care participa la acest program, in mai multe orase, si am constatat ca sunt surse minunate de melodii mai putin traditionale.” Utilizatorii care se vor inregistra pe site-ul amintit vor avea acces si la un playlist cu fragmente de cate 30 de secunde din melodiile genului preferat, pe care le vor putea cumpara ulterior. O serie de telefoane „muzicale” Nokia raspunde dorintei utilizatorilor de a avea un dispozitiv care sa functioneze atat ca telefon cat si ca player muzical prin lansarea a trei noi modele de telefoane, dintre care se detaseaza modelul 5300 XpressMusic, care poate gazdui nu mai putin de 1500 de piese.

Telefonul are un slot pentru carduri de memorie care ii impinge capacitatea pana la 2 GB si butoane speciale pentru controlul volumului si al pieselor. Pe un astfel de card microSD incape echivalentul a peste 100 de albume. Cu 5300 XpressMusic poti naviga pe internet sau compune un mesaj text fara a intrerupe muzica. Cu ajutorul unui adaptor furnizat, telefoanele pot fi conectate chiar si la casti sau boxe. De asemenea, legatura cu un calculator se realizeaza prin cablul USB. Pasiunea pentru muzica nu o exclude pe cea pentru imagine, caci Nokia 5300 Xpress- Music are si o camera foto integrata de 1,3 megapixeli. De la diversele tipuri de sonerii s-a trecut la tonurile de apel video afi sate pe ecran in momentul primirii unui apel. Doua variante mai ieftine ale acestui telefon, lansate simultan sunt 5200 si 3250 XpressMusic, ultimul o reeditare a unui succes finlandez, care a pastrat acelasi design cu rasucire a tastaturii dar si-a dublat capacitatea de stocare pentru fisierele audio. Acesta din urma are o camera de 2 MP si un ecran cu 262.000 de culori, cantarind 130 g.


(articol publicat in revista LAPTOP, septembrie 2006)

evadare.ro
May 2nd, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.