Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

Presupusul călugăr homosexual s-a dat de gol că lucrează pentru sistem

Cum scriam în articolul de ieri, securiștii încep să se dea de gol nu doar prin stil că sunt regizorii campaniei de compromitere a Bisericii. Citatele alăturate sunt din presupusul călugăr homosexual, care se potrivește perfect cu profilul vechilor denunțători de pe vremea când Coldea și Portocală se ocupau cu „anticorupția” și „paradeau” în „câmpul tactic” al generalului Dumbravă.

Miseriosul călugăr (deocamdată nu știm nici numele, nici dacă a fost vreodată așa ceva) pare a fi cel care făcea înregistrările și cel care manipulează în discuții ambele personaje, atât pe deputat cât și pe celălalt homosexual. Dar în înregistrări el duce discuția mereu spre câteva nume de ierarhi, ca și cum aceia sunt ținta.

Repet ce am spus ieri: dacă e vreun sâmbure de adevăr, oricine ar fi, trebuie exclus rapid din Biserică spre binele ei. Deocamdată însă denunțătorul și presa nu par să dețină probe concrete decât pentru politician, nu și pentru cei spre care țintesc cu adevărat.

Inițial, povestea a fost prezentata ca o dezvăluire accidentală. Un deputat are relații homosexuale, unul din parteneri face prostituție masculină și se ocupă și cu droguri. Motiv pentru care tot cercul de prieteni ajunge să fie filat de DIICOT sau SRI. În discuția cu deputatul, „călugărul” se prezintă ca victimă colaterală, care riscă urmări grave pentru că un călugăr exclus, neavând nimic, devine boschetar, după propriile spuse.

În discuția cu prostituatul, înregistrată tot de el, îi spune că îi poate trimite bani să fugă din țară și râde cu poftă că a fost caterisit, pare foarte relaxat, chiar distrat de situație. În general, nu vorbește ca un călugăr. (Indiferent cât ar fi fost de păcătos sau de duplicitar, cineva care ar fi stat ani de zile în mănăstiri ar fi deprins un alt vocabular, stil al exprimării, ton, chiar și involuntar ca „deformație profesională”.) El se asigură că pe acea înregistrare apar insinuările la adresa episcopilor, pe care presa le așteaptă, ba chiar că „SRI l-a informat pe Patriarh”. Ca să fie „agățat” și la cine n-ar fi avut acces nici măcar geografic.

În episodul de azi, „călugărul” schimbă total narațiunea. Țese o poveste în care nimeni altul decât Teodosie e creierul întregului scandal. Ierarhul de la Constanța ar avea un șofer băgat în poveste și de gelos a pus SRI-ul pe deputat, astfel aruncându-l în gura presei. Poveste aiuritoare și puțin credibilă.

Nu garantez pentru nimeni. Dar deocamdată știm că Teodosie a fost țintă pentru presă și i s-au făcut și dosare la DNA, a fost făcut și turnător sub numele Mache, deci e bizar să îl consideri capabil de manipularea SRI. Plus că totul e ilogic, ar avea enorm de pierdut și nimic de câștigat.

Dar călugărul presei nu se oprește la înregistrat telefoane. Dă și interviuri, în care vorbește despre ierarhii Bisericii ca fiind „sistemul”. Și spune că s-a folosit de un alt sistem pentru a învinge acel sistem, dar numai după ce a primit aprobări. Vorbește la plural, identificându-se cu autorii dezvăluirilor. De notat și felul în care se prezintă presei după tipicul denunțătorilor de tip DNA: eu vreau doar să se facă lumină și cine a greșit să plătească…

Actualizare

La câteva zile după ce am scris cele de mai sus, bizarul personaj a confirmat prin viu grai două intuiții ale mele. Avem, între timp numele pe care și l-a dat cel care acum face turul televiziunilor la oră de maximă audiență: Cristi Călin. Întâmplător sau nu, pentru apariții a ales realizatori ostili Bisericii Ortodoxe Române.

Chiar în debutul emisiunii Sinteza zilei de la Antena 3 CNN, Cristi Călin a afirmat că nu este și nu a fost călugăr. Ci a fost student la Teologie (nu e limpede dacă a absolvit-o și are licență). Și că aparține de Biserica Ortodoxă de Rit Vechi, separată de Biserica Ortodoxă Română. El susține că activează la un schit al acestei biserici, fără a fi angajat sau călugărit – lăsând să se înțeleagă că face un fel de voluntariat.

Ulterior, conducerea Bisericii pe stil vechi a remis un comunicat prin care susține că respectivul nu e membru al ei, ci urmează un fost cleric exclus, care și-a construit un schit pe proprietatea lui privată. (Ruptă de BOR la adoptarea calendarului gregorian în 1924, Biserica pe stil vechi din România a suferit în urmă cu câțiva ani un fel de schismă internă.)

Realizatorul emisiunii de la Antena 3, Mihai Gâdea, e absolvent al Facultății de Teologie Adventistă și a fost pastor al respectivului cult neo-protestant înainte de a deveni director de televiziune de știri. Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea insistă pentru respectarea sabatului și are sâmbăta ca zi de cult.

A doua televiziune la care a apărut falsul călugăr a fost România TV, în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu. Potrivit propriilor mărturisiri, Victor Ciutacu este nepot de rabin din Harkov, Ucraina. 

În emisiunea lui Ciutacu, Cristi Călin a avut o prestație halucinantă. El a susținut că are o misiune din partea unui serviciu secret românesc, cu care a semnat un contract de colaborator. (Nici această afirmație nu poate fi momentan probată și ar putea fi rodul invenției lui. Dar purtarea de tehnică de ascultare și intensa mediatizare par să îi confirme spusele măcar în această privință.)

În aceeași emisiune, el a confirmat că l-a întâlnit pe arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, care i-a dat 200 de lei că cerșea în fața episcopiei și apoi l-a amenințat că cheamă poliția. În presă au apărut relatări despre numeroasele amenzi pe care Cristi Călin le-a încasat pentru cerșetorie în haine preoțești. Dar susține că nu făcea decât să colecteze donații, în conformitate cu legea. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe de Rit Vechi precizează că respectivul își confecționase o legitimație, diferită de cele emise de respectivul cult, cu care se prezenta.

Victor Grigore

evadare.ro
October 4th, 2022
Mai multe despre: Spiritualitate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact