Știu că acest punct de vedere e unul impopular, chiar și pentru puținii cititori la care răzbate ce scriu. Românii sunt primii la susținerea Uniunii Europene în toate sondajele. Sau ultimii, care se dezmeticesc din efectul propagandei. Rând pe rând – în proporții și din motive diferite – englezii, italienii, spaniolii, polonezii, ungurii, cehii se trezesc și realizează dezavantajele apartenenței la acest „club select”, de fapt, un imperiu birocratic.
Nu înseamnă că toate aceste țări vor ieși din UE. Pentru unele ieșirea e imposibilă. Nu se știe dacă va fi posibilă în realitate nici pentru englezi, chiar dacă în acte vor reuși isprava. Pentru noi e realmente o imposibilitate, din moment ce am cedat cam tot ce ne aparținea în numele marii răsplăți, de a fi primiți în imperiile altora, numite NATO și UE. Prin urmare, nu cer ieșirea noastră din aceste organizații, întrucât ar fi o utopie fără orizont practic.
Nici țările euro-sceptice invocate nu vor ieși. Cu siguranță, nu cele central-europene. Ce se schimbă deja e percepția, gradul de înțelegere realistă a Uniunii și a rostului unei țări în ea. Iar această percepție, odată devenită critică, vindecată de iluzii și sloganuri ademenitoare, se traduce în politici publice naționale – pragmatice și folositoare. Iată un rezultat, de data asta, realist și benefic, pentru care pledez. Chiar cu 2 ani în urmă, dacă m-ați fi întrebat, aș fi zis că UE e cel mai mare atu pe care îl are țara noastră pe scena internațională. Asta și pentru că ne-am lichidat politica externă proprie, ne-am distrus baza industrială, ne-am cedat piețele de desfacere. N-am rămas decât cu fudulia apartenenței la acest brand – îmbrăcați în zdrențe, dar cu broșa de diamante albastră cu steluțe galbene înfiptă-n piept.
Dacă mă întrebați acum, două lucruri bune poate aduce această nenorocită criză coronavirus: trezirea oamenilor asupra caracterului malefic și totalitar al proiectului globalist (în care UE e doar o piesă din puzzle) și posibila dezintegrare a Uniunii însăși. Din acestea două putând, eventual, să decurgă și stoparea câtorva proiecte malefice, cum ar fi cel de înlocuire demografică a românilor, proiectul descreștinării noilor generații și proiectele de infestare morală. Vedem limpede că ele nu se opresc pe timp de criză, dar devin suficient de vizibile să contribuie la eventuala trezire. Pe timp de urgență militară ne-a fost ferecat drumul spre bisercă, ni s-au introdus lecțiile de îndoctrinare sexuală a copiilor în școli și ni s-au exportat țăranii pe piețele de sclavi ale Uniunii Europene. Puncte limpezi din programul globalist, dar și semnale deșteptătoare pentru unii, sper.
Ce ne așteaptă, dacă Uniunea Europeană nu se dezintegrează din propriile ei contradicții? Păi sunt mai multe scenarii și nu văd vreunul bun pentru România.
E cel mai plauzibil, pentru că s-a mai întâmplat deja și pentru că aproape e pus în mișcare. S-a mai întâmplat la precedenta criză, când Băsescu a solicitat „o centură de siguranță” de la FMI și miliardele din noua datorie au mers direct la BNR, iar de acolo la băncile comerciale, cu acționariat străin.
Pe atunci, Christine Lagarde era șefa FMI, acum e la conducerea BCE (Banca Centrală Europeană). Și a devoalat deja un plan de acest tip. BCE va plăti marile bănci să se împrumute de la tiparnița de euro a Uniunii Europena.
„PELTROS este un instrument care asigură circulaţia fluidă a lichidităţii în sistemul financiar din zona euro. Prin acesta, băncile primesc finanţare la dobânzi cu 0,25 puncte procentuale sub rata principală a BCE, acum zero. Astfel, băncile sunt plătite de BCE să ia bani de la ea.”
Sigur că propaganda bate toba că România va beneficia de „fonduri europene”, se avansează sume aiuritoare. Care, ca întotdeauna, nu se vor lua în fapt, și de cele mai multe ori sunt doar propriile contribuții, la care primește acceptul să umble. Ba, mai mult, se vând gogoși despre cum e o oportunitate să face puțin protecționism, să încurajăm producția internă, măcar agricolă, chiar să ne contruim o industrie.
Povești! După cum reiese din programul Peltros al UE, de data asta nu vom finanța doar băncile străine de pe teritoriul național, ci băncile europene în genere, printr-o linie de finanțare directă. Pentru ca acele bănci să primească 0,25% bonus, la bani gratis, cineva trebuie să acopere diferența și inflația. Ați auzit vreun program de creditare a fermierilor cu dobândă negativă? Măcar pentru rețeaua de irigații, că tot e secetă. Sau pentru producția de utilaj agricol, pentru deschiderea de mică industrie alimentară, în completarea lanțului de producție? Evident, nu va fi cazul.
Există, cum spuneam, euro-sceptici, care s-au trezit înaintea noastră. Între ei, italienii și spaniolii, pentru care coronavirus a fost o traumă socială, în timpul căreia au constatat că Uniunea Europeană i-a lăsat de izbeliște. Cum au constatat și grecii și italienii că sunt abandonați în lupta cu invazia migrației ilegale.
Întâmplător, aceste țări fac parte din clubul neinvidiat al PIIGS. Scris uneori cu 2 de i, pentru că la mari datornici se adaugă Irlanda și Portugalia. Spre deosebire, de noi, ei au o idee foarte clară despre ce vor să obțină de la UE. Știu ce să ceară, adică. Și anume: euro-obligațiuni. Ar fi vorba de posibilitatea ca toate țările zonei euro să se împrumute la același preț, lansând niște obligațiuni comune. O idee, la care Germania face crize de apoplexie, considerând că trântorii meridionali iresponsabili vor să se îndatoreze și mai mult, pe spinarea bonității ei. Dar, dacă Deutsche Bank va intra în hora degringoladei bancare, ar putea fi și ea convinsă să accepte acest instrument.
Vestea „bună” aici e că datoriile vechilor europeni sunt atât de mari, încât nu se pune problema ca furnicuța românească să ducă în spate elefantul european. N-avem ce să ne mai vindem, ca să achităm consumația celor la care ne uităm cu atâta admirație. Totuși, inventivitatea malefică a bancherilor e infinită. Deci s-ar putea născoci niște instrumente viclene și înrobitoare, prin care să contribuim și noi cu ceva la datoriile istorice ale europenilor. De exemplu, prietenul țării noastre, George Soroș, vine cu o soluție ingenioasă: titluri de stat eterne.
Jaful mileniului
Pandemia e diversiunea, nu cauza crizei
Națiunile și băncile lor
Ep. 2: Economia speculativă, transferul de suveranitate și prăbușirea ei înaintea pandemiei
Trei forme de capitalism
Ep. 3: De la Roma la Wall Street, capitalismul oamenilor liberi, capitalismul înrobitor și capitalismul cazinou
Criza începuse deja
Ep. 4: Din 2008 în 2019, măsurile de avarie și prevestirile rele
Tiparnița și sforile dobânzii
Ep. 5: Când mâna invizibilă apasă pe cântar
Un răspuns disproporționat
Ep. 6: Banii din elicopter
Bancherii din umbra regilor
Ep.7: O istorie, care nu se învață la școală. Personalități discrete, pe nedrept uitate
Primul imperiu global
Ep. 8: De la Pax Britanica la Pax Americana, acordul de la Bretton Woods
Dolarul offshore
Ep. 9: Moneda globaliștilor există deja și e produsă în cantitățile pe care și le doresc
Și acum, încotro?
Ep. 10: Opțiunile imperiului american
Marea Resetare
are în vedere toate aspectele vieții omenești
Cercetătorii, care îi contrazic pe alarmiști
Ce susțin ei și care e reputația lor în lumea științei
Dezvăluirea umflării din pix a deceselor
n-a mirat pe nimeni
Descoperirile profesorului de la Stanford
spulberă isteria coronavirus
Falsa epidemie
descrisă de New York Times în 2007
Logica distrugerii economice
Explicația implicării celor bogați și puternici în demolarea controlată a sistemului care i-a făcut așa
Rechizitoriul
Cele 21 de motive de protest față de carantină
Asimptomaticii nu transmit boala
susține doctorul Fauci, Arafat al americanilor
Cât e un coronavirus
pe lângă un spermatozoid. Ar fi eficient prezervativul textil?
Estimarea lui Rafila
Ce mortalitate are până la urmă boala și unde se plasează față de alte pandemii istorice
Coronavirus a ucis 0,003% din români
în primele 60 de zile
Două viziuni
Felul în care percepem lumea ne-a determinat reacțiile la epidemie
Cazurile cele mai suspecte
centralizarea primelor 800 de decese
Sursele globalismului
cărțile și personalitățile, care au contribuit la proiectul noii ordini mondiale
Antidot pentru frica de moarte
Mircea Eliade și moartea ca inițiere
Fundătura ateismului
și a relativismului moral
Societatea controlului
operațiunea corona, răscoalele rasiale, piese într-o tranziție postmodernă
Școala de acasă
interzisă de Macron pentru a apăra laicitatea
Rezistența spirituală anticomunistă
Pentru CNSAS, martirii închisorilor comuniste sunt încă „dușmani ai poporului”.
Despre Bartolomeu Anania și alegerea nefericită a unui preafericit
Un elogiu adus celui mai mare predicator din Biserica Ortodoxă în acest moment, care, nu întâmplător, este și cel mai virulent atacat de presa din România
Mistica iconicului la Ghelasie
o viziune speculativă în isihasmul românesc
În apărarea cămătăriei
talantul îngropat al pieței libere
Ce este un român
identitatea, între cultură, rasă, cetățenie
Discurs fulminant
al arhiepiscopului Vigano împotriva papei Bergoglio
Dezumanizare
Înmormântare cu distanțare
Îndobitocirea prin „fake news”
Dresajul corectitudinii politice
Tirania ecranului
Audiobook despre eliberarea de dependența electronică
Moment antologic
BBC prezice prăbușirea unei clădiri
În căutarea underground-ului pierdut
Dacă pe străzile din București cântă mariachi, ori ne tragem din incași, ori suntem un popor tare netalentat
Statul
făptașul neidentificat al crizei
Piața Universității
o părere la 30 de ani după
Tratatul de la Trianon
de ce merită sărbătorit
Presa sistemului
Pleacă coloneleasa, vine generăleasa
Ministrul Muncii
și înlocuirii sociale
Capturarea economiei Japoniei
cu ajutorul crizelor
Papa Francisc
a scos efigia lui Hristos de pe crucea de la gât
Jacques Attali, în 2009:
o pandemie ar permite instaurarea unui guvern mondial
FMI anunță un nou sistem monetar
cum ar putea spulbera banii digitali economiile din bănci
Argumentele împotriva imigrației
„De ce vă opuneți imigrației, dacă atât de mulți români au plecat?”
Educația sexuală în școli
proiectul de inginerie socială din spatele bunelor intenții
Cadoul de la UE
ne crește datoria de stat cu o treime
Cum funcționează imperiile
Ghici cum plătești bunăstarea altora
Unabomber
Ideile unui geniu ucigaș
Orban și Dragnea
speță identică, ignorată de DNA
Senatori americani
propun ca SUA să nu mai plătească datoria Chinei
China, inclusă pe Axa Răului
Ce urmăresc SUA prin noul război imagologic
Era nevoie de o femeie frumoasă
Să învețe omul contemporan să fie bărbat
Jean Jacques Rousseau
ideolog al tiraniei
Bogații lumii
mai bogați cu 10 trilioane de $ de la începutul crizei
Omul transformat în marfă
chiar și săracii pot fi sursă de bani în societatea controlului