Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Un nou partid hazliu pentru Romania (Sau de ce n-o sa pupam noi pensie de la tinerii de azi)

Imbatranit ca Fat Frumos, in sapte ani cat altii intr-unu, sunt fascinat de tanara generatie. Ma uit la ei cu drag, ca la nepotii mei. La hi5-urile, facebook-urile, iPhone-urile, idolii si aspiratiile lor. Si sunt strabatut de fiecare data de bucuria perversa de a nu fi contribuit in viata mea la bugetul pentru pensii. Cel putin asa nu voi avea vreo surpriza neplacuta la batranete, sa primesc o scrisoare de la Fisc gen: “Salut, contribuabilule, asa cum ai aflat shi din speech-ul dnei pres Elena Basescu, bugetul de stat pt. anul 2044-2045 e pe nashpa, kiar daka GBP-ul are shanse sa revina la anu dupa cei 30 de ani de negative growth. Pe scurt, nu mai avem euro pt pensii, dar ramai pe net k iti dam buzz daca apare o veste cool. Poop. MF, July, 2044”.
Dar nu toata generatia are preocupari frivole. Exista si tineri care se preocupa de viitorul nostru al tuturor. Peste unul dintre ei am dat pe internet. Are 23 de ani, il cheama Glavan Madalin Laurentiu si a infiintat Partidul Dreptatii si Pacii din Romania. Dar mai bine sa ii dam cuvantul (citatele sunt date dintr-un text amplu trimis prin mail de fondatorul PDPR, fara alte interventii si corecturi):

cine e fondatorul partidului?

“Pregatirea educationala este ca am terminat anul 2 la Facultatea de Marketing si Afaceri Economice Internationale, Univ Spiru Haret, urmand sa intru in ultimul an de facultate.”

(mare pacat ca ai luat si bacul, dar, in fine…)
ce isi doreste fondatorul acestui nou partid?

“Dorinta cu care ne confruntam fiecare dintre noi este ca ne dorim sa o ducem mai bine, sa ne afirmam si practic sa avem o cariera de succes. Majoritatea tinerilor din Romania, termina o facultate si practic se gandesc unde sa se angajeze sau ce sa faca mai departe, tinand cont de faptul daca mai au si frati mai mici si parintii sunt in somaj tehnic. Multi dintre noi ne dorim o schimbare, o schimbare care sa fie simtita.”

(am inteles, sunteti sapte frati acasa, dar degeaba e omul de succes, daca nu e sanatos… la trup, vreau sa zic: )

“Cati dintre noi nu si-ar dori mai bine, sa fie ziua de maine decat cea de azi? Cati dintre noi nu si-ar dori sa nu mai aiba probleme de sanatate? Cati dintre noi nu am vrea produse de calitate si servicii de calitate din partea unor profesionisti din toate categoriile de la o femeie de serviciu pana la un director general? Cati dintre noi nu vrem sa promovam la locul actual de munca sau sa ne exprimam opiniile?
Raspunsul meu este: TOTI!”

(… da, frate, fii tu capitanul nostru !!)
Numai ca viata politica implica foarte multe riscuri, nu?

“Pentru asta avem nevoie de ceva nou! Am stat si m-am gandit foarte bine daca este bine ceea ce fac, daca nu imi distrug mie viata, daca nu voi avea probleme, daca nu va trebui sa dau explicatii s.a.m.d. Dar ca orice tanar cu un vis, mi-am pus aceasta dorinta arzatoare de a face acest pas. Cum a spus Neil Amstrong: , UN PAS MIC PENTRU OM, UN PAS MARE PENTRU OMENIRE“ asa vreau sa fiu si eu.”

( … parca Geoana avea un program spatial pentru Romania… )
Are you ready? Prepare for launching…

“Vreau personal sa fac o schimbare si sa ma dedic personal pentru toti cei care vor mai bine sa fie in tara asta.”

N-as vrea sa fii dezamagit de electoratul roman, stii, multi dintre ei sunt doar niste manelisti umflati de bere. Stii ce-o sa te intrebe? “Ai talent, ai valoare?” Ce le raspunzi?

“Sunt foarte multi dintre noi care avem o valoare foarte mare, avem o ambitie uluitoare sa facem un bine, sa ajutam aproapele nostru atunci cand il vedem la pamant si sa sa nu trecem indiferent pe langa el.”

Gata, m-ai convins, totusi, cateva cuvinte si despre partid, nu?

“De ce Partidul Dreptatii si Pacii din Romania? Dreptate= egalitate pentru toti. Pace = multumire din partea fiecaruia. Pace in Romania este dar nu este fericire. Nu cred ca exist un roman care sa zica ca i place cum merg treburile in tara noastra atat timp cat am ajuns sa ne imprumutam de la altii cu miliarde de euro, sa ne vindem valorile importante la straini, sa privatizam totul ca noi suntem prea bogati si nu avem ce face cu atat aur, dar nu avem ce manca si multe altele. Asa vad eu lucrurile ceea ce rezulta ca daca eu ca tanar vad asa lucrurile si argumentate insemna ca cei de la guvernare sau cei care sunt cu o influenta politica mare ar trebui sa-si puna semne de intrebare.”

Din mesaj mai suntem anuntati ca site-ul partidului va fi gata in curand, pana atunci, activistii avand la dispozitie ID-ul de mess: partiduldreptatiisipacii si un numar de telefon mobil, cu mentiunea:

“de L-V intre orele 16.00-23.00 si S-D intre orele 10.00-19.00 Apelurile private, beepurile sau SMS vor fi ignorate iar dupa depasirea intervalului orar nu voi mai raspunde!”

Asadar, Nahorniac, Corut si Geoana, vi se pregateste ceva!

Victor Grigore

evadare.ro
July 1st, 2009
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact