evadare.ro

Și dacă am abandona corabia?

Să presupunem că milițianul suprem, Radu Stroe, va pocni mânie din călcâie, cu mâna la caschetă și va anunța cu glasul lui cârâit – ironic, stingerea din viață sau decăderea din drepturi a 2, 3, 7 milioane de români, câte o fi nevoie. Să li se ia pașapoartele tuturor prinși în concedii, să li se tragă dungă roșie, celor cu buletine expirate, să mai voteze doar Gorjul și Teleormanul. Ce dacă nu se poate da ca exemplu nici măcar o țară, de la Sudan la Fiji, care să fi anunțat un procent la închiderea urnelor, și să fi modificat procentul prin recalcularea totalului, la o lună după? Ce dacă au votat pentru ceva doar 40% din cei cu acest drept? La urma urmei cei 40% vor ceva, ceilalți 60% nu e sigur că vor ceva anume. Măcar atâta să fi învățat și noi din comentariile de fotbal: și-au dorit mai mult victoria.

Să spunem că e o lege a firii, bine sesizată de filosofii nemți, că voința lui Voiculescu și Dragnea de a nu merge la pușcărie e mai mare decât voința populației de a avea justiție și democrație. Cât de tare i-ar deranja pe cei 60% că ministrul Justiției s-ar numi Mona Pivniceru sau cel al Internelor, Cătălin Voicu. Nu foarte tare, vă asigur. Că pe cei 40%, în niciun caz. Pentru ei sunt niște eroi oricum ar fi, atâta cât anunță că se bat cu omul rău, care a atentat la pensiile lor. Va regreta cineva amarnic că Radu Mazăre nu primește un verdict pentru dosarele de corupție? Aiurea, judecând după audiențe, poporul e fericit să-l vadă îmbrăcat în rege, maharajah, țar, cosmonaut. Îi suportă chipul sfrijit de transexual brazilian fără mare greață, dacă în plan secund apare și câte o bucă zglobie de studentă. Deci ce-avem noi cu bucuria oamenilor?

Să ne împăcăm cu gândul că după noile date furnizate de Stroe, Dușa și Corlățean, mai suntem 15 milioane sau mai puțin, că prezența la referendum a fost de 80% și că Băsescu se întoare în garajul lui. Parcă de mâine Victor Ponta ar putea construi măcar o frază despre ce face sau vrea să facă, fără să îl pomenească! Și cei 40% din populație, pe care Gâdea și Ciutacu i-au convins, vor trăi și peste 15 ani cu impresia că ar fi o guvernare OK, dacă nu ar fi fost atât de multe lucruri de îndreptat după Băsescu, dacă Occidentul hain nu ne-ar persecuta, pentru că i-a mințit Monica Macovei. Întrebarea esențială e de ce ne încăpățânăm noi să trecem strada o bătrână, care se simte atât de bine pe trotuarul ăsta? Cât vom mai încerca să visăm țara dusă într-o direcție unde nu vrea să meargă?

De ani de zile spun că oamenii suspină după ceaușism, în toate dimensiunile lui, că au votat doar cu unii, care le-au promis iluzia unei noi forme de ceaușism, după care i-au urât pentru că i-au înșelat. Să îi lăsăm deci să se bucure, de emisiunile în care ni se va povesti ce bine era și ce ghidușii mai făcea nea Nicu. Să lăsăm dreptul omului de a înjura la europeni și americani, cât băltește în mizerie și mitocănie, până îi va ajunge covorul de coji de semința la glezne. Nu se înghesuie poporul pe litoralul infect, să stea la un metru unu de altul și să facă baie într-o apă cu funcții de toaletă publică? Ia să nu ne mai batem capul.

Și ce dacă nu vom mai avea justiție? Să se dea grațieri ca pe vremea lui Ceaușescu, cel regretat, și sentințe de achitare pe bandă rulantă. La urma urmei, se vor plictisi și americanii să trimită pe unii, care să se asigure că ne respectăm propriile reguli. Da, într-o societate normală, realizatorii TV nu instigă populația împotriva procurorilor. Într-o societate normală, cetățeanul se bucură că e elucidat un furt (de pildă unul electoral), participă din simț civic la anchetă, nu se simte vizat, că se știe cinstit. Dar ce, noi o societate normală vrem? Ce, suntem proștii Monicăi Macovei, n-ați văzut cum îi stă bretonul? Femeia aia n-are inimă! Vrem o societate în care, dacă intră o mașină de poliție în cartier, și polițiștii cer buletine, oamenii încep să arunce cu pietre după ei, cu cepe de la balcon, îi huiduie, să se învețe minte să mai hărțuiască oamenii muncii. Afară cu hoardele de polițiști și procurori, puterea poporului, nenică!

Să presupunem că sare cursul euroiului, că economia e definitiv pusă pe butuci. Păi ce, noi de euroii imperialiștilor avem nevoie? Ia să ne lase în pace de exploatatori, care vor să ne ia fabricile, să lase banii de tranșa următoare la poartă și s-o taie de aici, că n-am ajuns colonia lor! Până la urmă n-are sens această luptă. Nu falsificarea listelor în mod grosolan de niște milițieni e problema, ci asentimentul celor 40%, respectiv pasivitatea celor 60%. Ca și în cazul mai general al crizei mondiale, lumea plătește pentru propria imoralitate, pentru propriile sisteme bazate pe fals, pe prosperitate iluzorie și complicitate la furt. Nu suntem pregătiți de coabitare? Foarte bine, părerea mea e că Ponta și Antonescu nici nu merită așa cadou căzut din cer ca dreptul de a da vina pe Băsescu sau Boc pentru orice fac ei înșiși. O vor face oricum, poate să fie Băsescu și închis cu cheia în garajul lui Onaca. Așa că sunt resemnat, chiar curios: vreau o guvernare de câteva decenii cu Ponta și Antonescu, îi vreau liberi și pe Felix și pe Rușanu și pe Hrebenciuc și pe Năstase. Vreau să mă bucur de toate promisiunile lor electorale, sunt convins că o fac pentru mine, cum mi-au promis, nu pentru binele lor și pentru bucuria de a fura masiv în liniște.

Victor Grigore

evadare.ro
August 19th, 2012
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact