Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Să fie Udrea trecută pentru politică, să fie Neamțu prea mic pentru așa femei? Nu m-am decis

Îmbătați de speranța deșartă că Ponta și Crin (e deja un personaj colectiv) au dat definitiv bir cu fugiții și nu se mai întorc din Africa, respectiv Napoli, opoziția unită a trecut la reglări de conturi. După ce a întrebat ca un rock star de pe scenele mitingurilor pro-Băsescu dacă „mai e cineva aici?!”, lui Mihail Neamțu i-a răspuns o voce în cap despre cine nu ar trebui să mai fie aici: Elena Udrea. Prin aici se înțelege mai curând acolo, pentru că locul dreptei unite e momentan în viitor.

Recunosc ca problema mă pune în încurcătură. Dacă teologul Neamțu ar fi la originile unui val de purificare morală și fecioara din Pleșcoi (așa i-a rămas numele, ea spune că-i din Buzău) e doar prima ce trebuie urcată pe rugul din care se naște o altă generație politică, medieval cum sunt, aș consimți. Dar nu prea văd cadrele de perspectivă, pe care le-ar scoate Mihail Neamțu din mânecă nici, mai ales, ce ar mai rămâne din PDL, dacă s-ar aplica același criteriu. Sunt mai breji Blaga, Flutur, Cezar Preda și toți ceilalți? Ar trece testul comisiei de integritate, dacă Monica Macovei nu ar închide ochii și n-ar strânge din dinți? Nu, ei sunt același partid fesenist, care n-a dat două parale pe planurile intelectualilor reformatori, cu aceeași organizație de tineret, care o alegea unanim pe EBA.

Cred despre Elena Udrea că e peste media clasei politice românești și peste media PDL. Nu doar la notorietate, dar și la capacitatea de a învăța și de a gestiona situații tensionate ori dezbateri, Elena Udrea a făcut progrese uimitoare și poate fi numărată printre premianții clasei. Aș așeza-o lângă Adriean Videanu, alt jucător inteligent, cu prestanță și abilități. Ambii au lăsat ceva pe unde au trecut, la Ministerul Turismului, respectiv la Primăria Capitalei. Dar au un păcat major: nu-și pot justifica averile, lumea îi percepe ca hoți. Nu trebuie să lucrezi la Fisc sau Curtea de Conturi, ca să-ți dai seama că așa averi nu se puteau aduna din sudoarea frunții și noroc nici în câteva generații, că veniturile lor nu se regăsesc în bunuri și servicii vândute societății.

Privind în alte partide, cazul lor e similar cu al altor rechini inteligenți, ca Miron Mitrea sau Dan Ioan Popescu. De ce nu, chiar cu al lui Adrian Năstase. Sunt doar câteva nume de persoane foarte înzestrate intelectual, cu pregătiri diferite, care au ajuns vulnerabilități pentru partidele lor, pentru că lumea i-a bănuit, chiar fără să-i poată dovedi, pe unii. Până și mastodontul anti-schimbare, care e PSD, a înțeles semnalele și i-a trecut discret pe linie moartă.

Am evitat să intru de fiecare dată în insinuările și mitocăniile spuse despre Elena Udrea. Mi se par din aceeași categorie cu glumele despre Năstase gay. Altele erau problemele lui, după cum s-a văzut. Dacă pe așa ceva a mizat Mihail Neamțu, e doar o dovadă de oportunism și bădărănie. Fapt e că valul de atacuri îndreptat asupra fostului ministru al Turismului dinspre presă a lăsat urme, ce nu mai pot fi ignorate.

PDL, sau noua alianță de dreapta, e acum în fața unei dileme. Elena Udrea e, asemeni baronilor locali, un jucător redutabil într-un colegiu oarecare. Chiar și cu un sistem de vot „câștigătorul ia tot”, poate aduce o victorie semnificativă partidului. Iar procentele se vor aduna numai din asemenea victorii. Dar la nivel național, păstrarea ei în frunte rămâne o vulnerabilitate. Pe de o parte, un partid cu dinozaurii fesenisto-pedeliști, dar cu altă siglă, e cam degeaba. Pe de alta, un partid al visătorilor, unii nu foarte conectați la realitate sau la societate, riscă să facă aceleași valuri pe care le-a făcut Noua Republică, adică nici să nu se afle de existența lui în afara internetului.

Eu sunt de părere să luăm pe oricine așa cum e. În cazul Udrea, cred că mai are lucruri de spus în politică, ar fi un redutabil om de partid și de campanie, dar m-aș simți mai liniștit dacă nu i s-ar mai da vreodată un buget public pe mână. Lui Neamțu putem să îi dăm, după ce face majoratul în politică.

Victor Grigore

evadare.ro
August 29th, 2012
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact