Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Masca pentru totdeauna e noul consemn

Anchetatorul îi dezvăluie personajului principal, care comisese „crime de gândire”, care e esența unei dictaturi, în romanul 1984, al lui George Orwell:

„Nu va mai exista curiozitate, nicio bucurie în procesul vieții. Toate plăcerile concurente vor fi distruse. Dar întotdeauna – nu uita asta, Winston – întotdeauna va exista intoxicarea puterii, crescând constant și din ce în ce mai subtilă. Întotdeauna, în orice moment, va exista fiorul victoriei, senzația că îți calci în picioare dușmanul fără apărare.
Dacă vrei o imagine a viitorului, încipuiește-ți un bocanc apăsat pe fața unui om – pentru totdeauna.”

O coincidență interesantă face ca persoane, care nu candidează în alegeri, dar exercită puterea și au aura de specialiști, în mai multe țări, să își fi schimbat opiniile. Radical, dar sincronizați, în același timp. Unii ar deduce de aici o teorie a conspirației, dar ar fi nebuni, desigur. De pildă, în privința măștii, doctorul Fauci a pornit prin a nu o recomanda. Era și poziția medicului general al SUA, Jerome Adams. Era și poziția oficială a OMS. Dacă nu ești bolnav și nu îngrijești bolnavi, nu ai nevoie să porți mască. Ba chiar, unii specialiști plusau și avertizau că măștile pot face mai mult rău decât bine, întrucât oamenii pun mai des mâna la față, se cred protejați deși nu sunt.


OMS: Pentru oamenii sănătoși: purtați mască doar dacă aveți grijă de persoane suspectate de infectie cu coronavirus. Purtați mască, dacă tușiți sau strănutați.

Măștile ar trebui să fie folosite doar de lucrătorii din domeniul sanitar, îngrijitori sau persoane bolnave, cu simptome precum febră sau tuse. (Dr. April Baller, specialist în sănătate publică la OMS)

Doctorul Fauci spune că nu regretă că le-a spus americanilor să nu poarte mască la începutul pandemiei.

Doctorul general Jerome Adams a revenit din nou cu sfatul ca oamnii sănătoși să nu poarte mască, adăugând că purtarea măștii chiar crește riscul de a lua boala.

Mesajul video al OMS despre cum persoanele sănătoase nu au nevoie să poarte mască.

Aceste sfaturi de bun simț erau nu doar felul în care omenirea reacționase la orice gripă și la orice alt coronavirus, în cei 90 de ani de când a fost identificat primul virus de acest tip și asociat unor afecțiuni respriatorii. Dar era în concordanță logică și cu alt aspect esențial, subliniat de doctorul Fauci. Anume că asimptomaticii nu transmit boala. Sau dacă s-ar dovedi că pot totuși să o transmită, în toată istoria, ei nu au fost niciodată factorul principal într-o epidemie. A spus-o mai mult decât explicit în mesaje video. Iar în realitate știința nu s-a schimbat nici în privința cârpei cu elastic, numită mască, nici a oamenilor sănătoși, numiți asimptomatici. S-au schimbat doar deciziile politice și unele definiții (din aceleași considerente).

Ce e foarte interesant, e că exact aceleași sfaturi le dădeau atunci și omologii locali. (Nu doar la noi în țară.) Ministrul Sănătății, doctorul Nelu Tătaru o spunea limpede și cu siguranța specialistului, care știe ce vorbește. Să pornim de la o premisă pe care o știe toată lumea. Masca nu o poartă omul sănătos, o poartă omul bolnav, pentru a nu disemina. Masca, purtată de omul sănătos, poarte face mai mult rău decât bine.

 

Iar spusele experților s-au confirmat cu vârf și îndesat. Deși sursele oficiale au vânturat tot felul de proiecții de modele matematice sau „studii” făcute pe grupuri mici, în mediu controlat sau chiar aiureli ca testele cu aerosoli pe manechine de plastic… statistica s-a dovedit nemiloasă. Cazurile au explodat după introducerea măștii obligatorii. Și nu doar într-un loc sau două, ci cam peste tot. În cel mai bun caz, au avut un efect cvasi-inexistent, urmat după câteva luni de explozii ale afecțiunilor respiratorii.

De fiecare dată, când au constatat că efectul era contrar așteptărilor, specialiștii nu au apelat la mișcarea de bun simț. Adică revizuirea ipotezei și retragerea măsurilor. Dimpotrivă, au cerut mărirea dozei. Și tragedia a devenit comedie.

Au cerut ca masca să fie nu doar recomandată, dar obligatorie, măcar în incinte și transportul în comun. Apoi să fie obligatorie și pe stradă, un timp anume, pentru că a crescut „gradul de infectare” – un indicator ales arbitrar, la 0,3%, după testele PCR cu marje uriașe de eroare. Apoi au avut tot simultan pe mai multe meridiane, revelația că masca n-a fost bună. Trebuiau două măști. Și au început să recomande asta fără să roșească sau să izbucnească în râs. La fel cum recomadaseră oamenilor să poarte și ochelari de scafandru – dar se făcuseră că au uitat respectiva recomadare la scurt timp.

După care au început să uite de „indicele de infectare”, care fusese pretextul introducerii măștii pe stradă. Și să strecoare termene tot mai lungi pentru prelungirea nebuniei. Nu mai era ca la început „doar 14 zile, să nu copleșim spitalele”. Care stătuseră uneori goale. Deja e pe ani de zile. Și din nou, aceeași sincronizare perfectă cu „descoperirile” savanților români. Unii ar spune că asta e semn că suntem în rândul lumii. Alții, că doar facem ce ni se spune.

Mai zelos decât toți să își arate obediența pentru noua orânduire, Valeriu Gheorghiță plusează. Asta e noua normalitate, a oamenilor fără față. O să stăm cu masca până nu mai apare o tulpină nouă. Iată ce spune doctorul colonel Valeriu Gheorghiță:

„În momentul în care vom ajunge la acel prag de imunizare colectivă şi în momentul în care nu constatăm emergenţa unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranţă la acel moment se poate renunţa şi la utilizarea măştilor de protecţie, însă aș vrea să menţionez că prin folosirea corectă a măştilor de protecţie ne ferim de foarte multe alte infecţii cu transmitere respiratorie şi nu doar de infecţia cu SARS-CoV-2”

O asemenea afirmați e șocantă, pentru cine are cât de cât habar despre viruși. În primul rând, observați dexteritatea de jucător de alba-neagra, care întoarce ziarul cu piesele când partenerul scoate banii din buzunar. Ni s-a spus că soluția de ieșire din toată nebunia e lansarea unui vaccin. Scepticii au atras atenția că niciodată în istorie nu s-a inventat un vaccin eficient pentru vreun coronavirus, întrucât aceștia suferă mutații prea frecvente. Dar ni s-a spus că acum va fi diferit, au o tehnologie nouă. Sigură și eficientă. Acum ni se spune că, dimpotrivă, trebuie să suferim până vaccinul reușește ce n-a izbutit vreodată. Cumva, te simți și vinovat că vaccinul lor nu face ce ne-au promis că o să facă.

Dar să vorbim de noua bornă, spre care ar trebui să ne ațintim ochii, dacă îl credem pe tânărul Gheorghiță. Uitați de „gradul de infectare”, „cât la mia de locuitori”, uitați de numărul de cazuri, de paturile de la ATI. Ochii pe tulpină. Cât mai apare o tulpină nouă și nu e acoperită de vaccin, suntem condamnați la botniță.

Cât de aberat e un asemenea obiectiv? La fel de aberant ca obiectivul să nu mai intre fir de praf în oraș. Pe planeta pământ, numărul virușilor e estimat la catralioane de catralioane. Sunt mai mulți viruși decât stele în univers. 10 la puterea 31, adică un număr cu peste 30 de zerouri. Și nu-i vorba că sunt doar în aerul respirat, în strănutul cuiva. În 200 de litri de apă de mare, scoasă la întâmplare, găsești 5.000 de tipuri diferite de viruși. Deci într-un singur butoi ai mii de tulpini, cărora nu și-a bătut nimeni capul să le dea un nume de scenă. Într-un kilogram de mâl de pe fundul mării, mai găsești 1.000.000 de viruși. Ambiția de a stârpi virușii din natură se adresează exclusiv analfabeților. E revoltător că un doctor, și colonel pe deasupra, se coboară la acest gen de înșelăciuni la adresa unui public speriat, ținut sub teroare psihică de televiziuni și reclame stradale.

Categoriile de viruși sunt atât de variate și de puțin investigate, încât specialiștii nici nu se pot decide câte sunt și cum sunt împărțite. Mai mult, între acestea, există mereu clase intermediare, numite cvasi-specii de viruși. Virușii ARN se remarcă prin caracteristica de a suferi mutații într-un ritm extraordinar. La fiecare replicare, fiecare suferă între 0,1 și 2 mutații, iar asta e ceva care se petrece în intervale de zeci de minute sau ore, cât e durata unei generații virale – echivalentul a 20-30 de ani, cât îi ia unui om să se reproducă.

Ritmul în care virușii suferă mutații e de un milion mai rapid decât mutațiile genetice ale organismelor care îi găzduiesc. Dacă laboratoarele ar sta să izoleze viruși și să ne anunțe când a apărut „o tulpină nouă”, ar trebui să ne întrerupă din oră în oră pentru câte o sperietură. Schimbarea obiectivului de la o măsură excepțională, pe durata unei pandemii, la o măsură preventivă, pentru orice alte boli trecute sau viitoare, e pur și simplu o șarlatanie. Boli respiratorii contagioase au existat și vor exista cât va fi viață pe Terra. Nimic nu îi dă dreptul unui tinerel, fie el și doctor sau colonel, să dicteze că nu vom mai vedea oameni zâmbind, tineri sărutându-se în parc, bătrâni trăindu-și normal bătrânețea, până când dispar tulpinile și mutațiile unor organisme imposibil de numărat.

evadare.ro
February 22nd, 2021
Mai multe despre: Politica
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact