Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

De fapt, Geoana lucreaza pentru Gadea, nu Gadea pentru Geoana

Cine a vazut macar o data echipa de la Sinteza zilei la lucru si-a zis ca e o masina de propaganda, parte a unei televiziuni de partid. Lucrurile stau exact pe dos. Asa cum Partidul Conservator e doar aripa politica a televiziunii lui Voiculescu, si politicienii “din liga mare”, care beneficiaza de serviciile lui Gadea & Co, ajung sa fie accesorii ale fanteziei acestor pretinsi ziaristi.
De cand a pierdut alegerile, Geoana nu mai are alta ratiune pentru felul in care se penibilizeaza, decat incercarea de a salva imensa potemkiada pusa la cale de Ciutacu, Bogdan Teodorescu, Mugur Ciuvica, Firea, Dana Grecu si toti ceilalti. Acesti oameni au construit o realitate de butaforie, “o dictatura tip Belarus” in care victimele “dictatorului” erau surghiunite sa devina din milionari miliardari. Dictatura invocata de Valentin Stan exista doar la el in laptop, in schimb masina Audi Q7, pe care Gadea si-a permis-o dintr-o leafa amarata de luptator impotriva dictaturii e cat se poate de reala. La fel de reala ca limuzina Lexus condusa de Mihaela Geoana, cum ar veni Winnie Mandela, asteptand ca sotul ei sa scoata tara din robie.
Dupa rusinea pe care a patit-o Geoana, cu topaitul in noaptea alegerilor un om poate sa innebuneasca. Unii spun fara ironie ca pesedistilor le va trebui o terapie de grup. Inca o data, lucrurile sunt pe dos. Echipa lui Gadea a facut in ultimii ani cu invitatii emisiunii o anti-terapie de grup. Un fel de experiment Pitesti: vii sanatos si in stare sa deosebesti adevarul de minciuna si pleci complet sonat, lunad minciuna drept adevar. De cateva zile Geoana si pesedistii lui, plus orbanii si noricile lui Crin, iau televiziunile la rand sa ne convinga ca Gadea nu ne-a mintit in toti anii astia. Pai ce dictator ar mai fi ala daca n-ar fura alegerile?
Urmariti, va rog, acest videoclip. E o farsa extrem de dura, facuta de un site, collegehumor.com, unui nefericit. Au stabilit cu intreg publicul unui meci de baschet sa se bucure ca si cum "pacalitul" ar marca lovitura de jumatate de milion de dolari. Omul e ales la pauza "ca din intamplare", arunca mingea la cos de la jumatea terenului legat la ochi si publicul exulta. E convins ca toata viata lui s-a schimbat. Numai in pielea lui sa nu fii! E exact ce i-au facut televiziunile si casele de sondaj ale mogulilor lui Mircea Geoana
De acum, Geoana nu mai lucreaza pentru el, pentru a-si salva credibilitatea. Lucreaza pentru a-l salva in ochii fanilor pe Gadea. Si nu dezbaterea, adica presa, i-a venit lui Geoana de hac. Ci realitatea. Fara masina de propaganda care sa ni-i livreze pe Crin si Geoana in chip de feti frumosi, mereu laudati, mereu singur cu moderatori amabili, niciodata analizati critic cu aceeasi masura cu presedintele, cei doi n-ar mai fi ajuns in punctul asta penibil al vietii lor.
primul presedinte care invinge presa
De cealalta parte, Traian Basescu a marcat o premiera. A dat peste nas arogantei celor pentru care telespectatorii sunt simple cifre de audienta, usor de manevrat cu stimuli: sex, ura, violenta, bascalie, anxietate, etc. Aroganta de tip Chireac, a ziaristilor ca Rosca Stanescu, pentru care deja nu mai conteaza 50.000 de euro (dupa propriile spuse). N-or mai conta 50.000 de euro, da uite ca 70.000 de voturi au contat in cel mai crunt mod.
Desi traim la periferia Europei din toate punctele de vedere si ideologic Basescu n-a fost performant pana acum decat in doctrina populismului, s-ar putea ca victoria lui sa puna pe ganduri politicieni din alte tari. E nu doar unul din ultimii supravietuitori ai “revolutiilor portocalii” din Estul Europei, dar e si primul politician care a castigat un razboi cu presa. Toate manualele de comunicare politica din lume vor trebui sa aiba in viitoarele editii o erata la vechea axioma. Pe masura ce marile trusturi media sunt contestate de internet si marile corporatii isi transforma numele in anti-branduri pentru multi consumatori, politicienii din alte tari ar putea lua aminte la “banalele” alegeri dintr-o tara “in curs de dezvoltare” ca Romania.
Mesajul de pe site-ul de campanie al lui Basescu mi se pare de o decenta care infirma inca o data bazaconia cu dictatorul feroce de care nu mai au aer angajatii mogulilor:
Basescu

Victor Grigore

evadare.ro
December 9th, 2009
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact