Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Așa a ales Victor Ponta să treacă prin viață

Știam că Dan Diaconescu nu are niciun leu, dar l-am lăsat să participe la licitație. E o foarte bună ocazie să demascăm din nou hoțiile guvernului Boc. Am informații că în spatele lui Dan Diaconescu se ascunde Adriean Videanu. Nu pot da mai multe detalii, ați văzut doar că Videanu s-a întâlnit cu fostul director Roibu.

Cam astea ar fi în sinteză declarațiile primului ministru Victor Ponta, după cel mai răsunător eșec în organizarea unei licitații de către statul român. Un oraș întreg a stat cu ochii pe televizor, să afle dacă vor mai primi lefurile restante, dacă vor mai avea de lucru după această licitație și asta le oferă ca explicație șeful Guvernului.

În primul rând, ce nu înțelege Victor Ponta e că nu e nici jurnalist de investigații, nici de divertisment. Treaba lui e să guverneze, să dea o soluție, în acest caz, pentru combinatul Oltchim și salariații săi: declararea falimentului, reorganizarea managementului, încredințarea altui proprietar, ceva practic, care să schimbe situația. Satisfacția că un pseudo-politician se face finalmente de râs, sau că precedentul guvern e demascat ca incompetent sau corupt, nu poate trece peste această datorie urgentă, decât dacă ai o minte de copil amator de desene animate.

Tristul adevăr e că e o foarte mică diferență între Dan Diaconescu și Victor Ponta. Ambii par incapabili să separe o ficțiune mediatică de realitate, respectiv minciunile ilogice de raționamente. Ambii au în spate fani creduli (e problema lor) și televiziuni. Doar că televiziunile lui Victor Ponta sunt ceva mai bine puse la punct decât programele de amatori de la OTV. De exemplu, azi televiziunile lui Ponta au funcționat brici.

Pentru orice om, care gândește, păcăliciul zilei nu era Dan Diaconescu, ci Ponta. Căci nu e prost cine cere, e prost cine dă. În clipa în care DDD a refuzat să semneze contractul și s-a scărpinat în cap, când a venit vorba să scoată banii promiși, toți ochii muncitorilor (viitori șomeri) era firesc să se îndrepte spre Guvern, căci statul e încă păgubosul proprietar al combinatului. Cine a putut fi atât de prost conducător, încât să arunce un combinat cât un oraș într-o farsă sinistră, vânzându-i afacerea unui bufon falit? Cine a permis să participe la licitație o persoană fizică, de pe stradă, fără tangențe cu petrochimia, fără o singură firmă profitabilă și fără datorii la stat? Acela ar trebui să plătească.

Dar, cum spuneam, televiziunile lui Victor Ponta au funcționat ceas. La primele ore ale dimineții, pe România TV, Antena 3 și Realitatea TV se rostogolea o singură temă-diversiune. Ordinul pe unitate era lipirea lui Adriean Videanu de combinat, el și nu Ponta trebuia dat ca responsabil de cum guvernează Ponta. Diversiunea face parte din șirul de minciuni fără noimă de logică tipice pentru Ponta. E din categoria „Băsescu mi-a înscenat scandalul cu teza de doctorat”. În ce sens, ți-a scris Băsescu o lucrare copiată?

La fel și diversiunea infantilă cu Videanu. Precupețul pedelist nu mai are niciun drept de semnătură, e perfect irelevant dacă ar fi participat el însuși la licitația câștigată de Diaconescu. Sau dacă ar fi câștigat chiar el licitația. Repet, nu e vinovat cine cere, doar cel care dă. Desigur, sunt multe lucruri de investigat din trecut. Oltchim a adunat 750 de milioane de euro datorii în ultimii trei ani și a fost trecut în insolvență în ultimele luni. Cât la sută e vina miniștrilor PDL-iști, cât e vina crizei, cât e vina managerului Roibu, se poate investigat și ar fi bine să se întâmple asta. Cum tot bine ar fi să aflăm și ce firme au extras profituri și mărfuri pe datorie din firma statului. Dar nimic din toate astea nu schimbă catastrofa de administrare a privatizării de către Guvernul lui Victor Ponta, cel care anunța acum o lună că ministrul Chițoiu (atunci, temporar președinte PNL) răspunde „cu capul”.

Singurul câștig pentru România e că în aceste 10 zile va disparea practic așa zisa a treia forță, partidul-cacealma a lui Dan Diaconescu. Culmea, votanții PPDD, naivi dar cu simț practic, se vor dezmetici cu mult înaintea votanților lui Victor Ponta. Pentru el vor continua să lucreze echipe de zgomote și televiziuni bine puse la punct, care vor duce pe culmi minciunile lui infantile. Ca în cazul referendumului, aceste echipe sunt gata să ducă la paroxism cacealmaua, să atace Curtea Constituțională, Comisia Europeană, cancelarul Germaniei, Secretariatul de Stat al Statelor Unite. Totul pentru a face credibilă o farsă.

La Victor Ponta, mă tem că totul ține de o trăsătură ireversibilă de personalitate. Omul pur și simplu așa a ales să treacă prin viață. Nu își va asuma nimic, va lucra cu și mai multă migală la propria impostură. Minciunile vor deveni și mai gogonate, dublate de alte minciuni și fumigene, noi ironii gratuite, noi aruncări cu noroi și acuze la adresa celor care „l-au atras într-o capcană”. E pur și simplu felul în care acest domn a ales să treacă prin viață: cu titluri universitare șterpelite, cu explicații despre propriile eșecuri, care îi privesc pe alții. Momentan, Vocea Rusiei e consecventă și merge pe linia Ponta, despre care crede că a fost „atras într-o capcană”. E adevărat, Traian Băsescu, alt iubitor de cacialmale nebunești, l-a atras într-o capcană mortală, atunci când, simțind câte parale îi face stofa, i-a dat Guvernul pe mână. A fost probabil capcana vieții lui, în care logoreea lui Crin Antonescu și a lui Victor Ponta încă se mai zbate, neputincioasă în confruntarea cu realitatea. Oare cât va mai dura până când și spectatorii Antena 3 vor realiza că au fost trași pe sfoară de niște panglicari, la fel cum vor realiza în aceste zile spectatorii OTV?

În rest, să așteptăm cuminți a doua tentativă de privatizare a Oltchim. Dați SMS, cui credeți că îi va vinde data viitoare Ponta Oltchimul: lui Nati Meir sau lui Iliuță Numerologie?

Victor Grigore

evadare.ro
September 24th, 2012
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact