Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Solutiile lui Felix de traversare a crizei: rasism, circ si panarama

Dan Voiculescu priveste la Silvio Berlusconi cu admiratia pe care Becali (supremul Gigi!) i-o starneste unui mardeias fara perspective. Modelul l-a fermecat inainte si pe colegul sau de partid, George Copos, posesor de club de fotbal si al supranumelui de “Berlusconi din Giulesti”. Berlusconi ramane in esenta lui un badaran care n-are nici macar staiful personajelor din filmele cu mafioti si care transmite prin toti porii cateva mesaje precise: “o sa va cumpar pe toti si o sa ma si iubiti pentru asta”. E bizar sa ti-l imaginezi pe Voiculescu spunandu-si asta fie si in soapta, cu dictia lui care rimeaza cu “my preciousss”, si totusi ma tem ca “varanul cu platosa” asta si nutreste.
In politica, Voiculescu e departe de a repeta parcursul flamboiantului oligarh italian. I-au lipsit mereu carisma, priza la public, naturaletea, spiritul viu, in general cam toate trasaturile unui pur-sange politic. Dar combinatiile care l-ar umili si pe Hrebenciuc l-au tinut mereu in randul celor care fac jocurile. Iar trustul sau media a adunat usor usor mai multe televiziuni decat Berlusconi. Dar a venit criza si iata ca sansa i-a suras cand te-ai astepta mai putin.
Pentru a face fata cu bani putini unei penurii de publicitate si de credibilitate, trustul lui Voiculescu a scos din maneca asul rasismului, o carte pe care si Berlusconi o joaca cu aplomb zilele acestea din postura de prim-ministru. Voiculescu stie ca intoleranta creste in vremuri de criza in acelasi ritm cu somajul si inflatia. Asa se face, ca pe langa campania agresiva pentru un referendum care sa inlocuiasca “romii” cu “tiganii”, intoleranta etnica a devenit litera de lege in trustul Itact. Badea, care are oricum propria agenda populista adresata tinerilor cu mici frustrari antisociale, a preluat din zbor tema, ca fanatic al cauzei postului. Iar disparitia tragica a unui obscur handbalist s-a transformat imediat in subiect reluat seara de seara cu imprecatii scrasnite printre dinti si chemari la linsaj care i-au adus chiar si o amenda de la CNA.
Incercand sa capitalizeze politic si economic tema repulsiei majoritatii populatiei fata de romi, Felix impusca doi iepuri dintr-un foc – face bani din piatra seaca, pentru ca tema atata spiritele, asa cum era cazul cu sperietoare maghiara in Transilvania in anii 90, respectiv, aceasta in timp ce in plan politic Voiculescu incearca recuperarea electoratului traditional al defunctului PRM.
Campania in sine, legata de denumirea romi sau tigani, e o aiureala perfecta, oricate valuri ar starni. E hazliu sa ceri schimbarea numelui unei persoane sau unei comunitati si inca prin referendum! Ganditi-va ca italienii ar organiza maine un referendum care sa ceara revenirea la denumirea de “vlahi” pentru romani (denumire care are mai mare traditie istorica, de altfel), pe motiv ca romanii ar putea fi confundati cu cetatenii Imperiului Roman, sau cu cetatenii Romei. In climatul actual din tara lui Berlusconi, nu e greu de intuit ce rezultat ar avea un asemenea sondaj.
Restul solutiilor de criza la care apeleaza cu nesat trustul familiei Voiculescu sunt rezumate magistral de un promo al emisiunii lui Dan Capatos. In reclama cu pricina, realizatorul spune: “va vom oferi….” si de pe canapea, Naomi completeaza scurt si la obiect: “…. circ si panarama!”.
metoda Capatos
Otevizarea a luat mai nou o noua coloratura. Daca Dan Diaconescu e ca si absent de la propriile emisiuni, neavand o problema in a intra si-n tomberon daca audienta o cere, a aparut iata o noua specie de coprofag catodic. E vorba de realizatorul care livreaza aceeasi marfa cu a lui Diaconescu sub masca ironiei. Intre travestiti si vrajitoare, Diaconescu e in elementul lui: “daca asa e poporul, asa arata televiziunea poporului”, pare sa ne spuna ranjetul lui de hiena. Capatos, Morar si Madalin Ionescu se balacesc si ei in troaca cu porci dar au din cand in cand cate un gest reflex de a se ridica batos pentru a-si aranja cravata: “noi vi-i aratam doar ca sa radem de ei…” cum ar veni, “nici nu stim cine ni-i i-a adus in platou”…
Din pacate acest siretlic al falsei parodii a fost utilizat si de noua emisiune a lui Catalin Dezbracatu si, spe completa mea stupoare, chiar si de prima emisiune de la revenirea din vacanta a lui Andi Moisescu. Ori “foamea de bani” e prea mare, ori atractia uratului e irezistibila!

evadare.ro
March 10th, 2009
Mai multe despre: Media
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact