evadare.ro

Moment antologic: BBC prezice prăbușirea unei clădiri

Mă alătur luptei organelor de partid și de stat împotriva știrilor false, oferind exemplul negativ al televiziunii de stat din Marea Britanie, reputata BBC. În focul atacurilor de la 11 Septembrie 2001, televiziunea a oferit un moment unic în istorie. A relatat cum s-a prăbușit o clădire, cu ea pe fundal.

Clădirea Solomon Brothers, cunoscută și ca WTC 7, e al treilea turn prăbușit în atacurile teroriste. Un turn „nepereche”, putem să-i spunem. Care, spre deosebire de turnurile „gemene”, n-a fost lovit de niciun avion. Dar s-a prăbușit la o viteză de cădere liberă, specifică unei demolări controlate.

Cu o jumătate de oră înainte să se întâmple asta, pe post are loc o discuție în direct, între gazda din studioul de la Londra și reporterița din New York. La momentul transmisiunii, turnurile gemene erau deja căzute, se vedea fumul și praful din spate. Reporterița spune că sunt informații despre căderea unei a treia clădiri, blocul WTC 7, de 47 de etaje. Necunoscând poate orașul american în detaliu, ea nu realizează că are în spate, încă teafără, chiar clădirea de care vorbea.

 

„Într-adevăr, așa s-a întâmplat,” întărește și redactorul din studio, „dar asta nu s-a întâmplat ca urmare a unui atac, ci pentru că clădirea a fost slăbită”.
După ce reporterița își începe intervenția și arată clădirea din spate, neștiind că e chiar cea pe care o pomenea, transmisiunea prin satelit se întrerupe brusc.

6 ani mai târziu, BBC a remis un punct de vedere oficial, în care contrazice așa zisele teorii ale conspirației. În el, ni se spune, între altele:

  • „în haosul și confuzia acelei zile, sunt sigur că am spus lucruri, care s-au dovedit neadevărate”
  • reporterița noastră, Jane Standley, nu își mai amintește „minut cu minut” cele întâmplate în acea zi
  • BBC nu mai păstrează casetele cu înregistrările de atunci, dar nu pentru că e o conspirație
  • dacă am anunțat căderea blocului cu o jumătate de oră înainte, a fost doar o eroare

Într-adevăr, la o jumătate de oră după această „premoniție” a celor doi angajați ai BBC, turnul de 47 de etaje se decide să nu mai opună nicio rezistență atracției gravitaționale. Agenția oficială americană Associated Press ține să sublinieze în arhiva ei că e o filmare a prăbușirii „clădirii slăbite de atacul de la 11 Septembrie”:

 

Cel mai popular comentariu la clip e: „Clădirea s-a sinucis ca Jeffrey Epstein.”

evadare.ro
April 26th, 2020
Mai multe despre: Media

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.