Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
pentru site-urile care citează articolele

Trump a încredințat Finanțele Americii unui homosexual, care a fost mâna dreaptă a lui George Soros

Deși unele dintre numiri mai așteaptă validarea Senatului, în mare, putem considera cunoscută lista oficială a guvernului Donald Trump, care intră în pâine de la sfârșitul lui ianuarie 2025, cu tot cu speranțele suporterilor din întreaga lume.

(Acesta e al treilea și probabil ultimul articol pe subiect. Despre restul numirilor puteți citi în prima parteCum au fost răsplătiți sponsorii cu posturi – și în partea a douaCum s-a umplut guvernul de războinici neocon și oligarhi.) Cu totul, ar fi circa 4.000 de posturi în ce s-ar numi în sensul cel mai larg „Administrația Trump”. Dar ne interesează doar cele cu rang de ministru, eventual ambasadorii cu influență notabilă.

Piesa cea mai grea a ultimului val de nominalizări e Scott Bessent. El va fi șef al Trezoreriei, echivalentul Ministerului de Finanțe de la noi. Economistul a debutat la firma Brown Brothers Harriman, care l-a dat și pe Alan Greenspan, unul din cei mai longevivi conducători ai Rezervei Federale. Asociat acolo a fost și bancherul Prescott Bush, tatăl, respectiv bunicul celor doi președinți americani din clanul Bush.

După acel stagiu, Scott Bessent a trecut la fondul de investiții al lui George Soros și a ajuns să conducă filiala cea mai importantă, din Londra, a Soros Management Fund. Chiar în perioada aceea, la începutul anilor 90, s-a petrecut și faimosul atac speculativ asupra lirei sterline, care l-a făcut celebru pe Soros. Două decenii mai târziu, echipa lui Scott a repetat figura cu un succes asemănător contra yenului japonez.

Cu un alt manager din trustul lui Soros și 2 miliarde de dolari încredințate chiar de faimosul lui patron, Scott Bessent și-a creat propria firmă. În doar doi ani, a înmulțit patrimoniul companiei financiare la peste 5 miliarde și a putut să îi întoarcă lui Soros fondurile inițiale.

Pe lângă aceste date, Wikipedia notează că Scott Bessent era un sponsor generos pentru politicienii democrați ca Al Gore, Barrack Obama și Hillary Clinton. Așa cum a fost și Donald Trump, sponsor și prieten de familie cu soții Clinton, până să arunce în dezbaterea electorală fumigena că Hillary ar fi băgată la pușcărie, dacă ar ajunge președinte. Lucru care, evident, nu s-a întâmplat. Abia anul acesta Bessent a schimbat tabăra și a strâns 7 milioane de dolari pentru Donald Trump, care nu uită să își răsplătească sponsorii cu posturi.

Scott e homosexual declarat, însurat cu procurorul John Freeman, cu care au cumpărat doi copii de la așa zise „mame surogat”.

blonda de la Justiție

Față de articolul precedent, a intervenit o schimbare prin înlăturarea lui Matt Gaetz de pe lista nominalizaților. Senatorul fusese primit cu oarece entuziasm în cercurile naționaliste, dar a fost retras ca propunere de Procuror General (echivalent cu ministrul Justiției). Gaetz votase contra unei legi de pedepsire a exprimărilor considerate antisemite și împotriva suplimentării fondurilor pentru frontul din Ucraina. I s-a deschis un dosar mai vechi, despre un scandal sexual cu o minoră de 17 ani și nu doar că n-a mai intrat în guvern, dar a pierdut și fotoliul de parlamentar, din care demisionase în acest scop. Practic, Trump l-a tras memorabil pe sfoară.

În locul lui Matt Gaetz, Justiția va fi preluată de o blondă vaporoasă, care se ține bine la cei 59 de ani, după două divorțuri. Pam Bondi e un fel de starletă a televiziunii Fox, urmărită cu pasiune de Trump, un fel de Monica Tatoiu americană. E foarte populară în secta scientologilor, care adună bani pentru candidatura ei.

Pe lângă aparițiile la televizor ca „părerolog”, Pamela Bondi a câștigat și ca lobby-ist la o mare firmă de lobby, Ballar Partners, unde a fost colegă cu Susie Wise, viitoarea șefă de cabinet a lui Trump. Firma respectivă a reprezentat interesele multor corporații, între care British American Tobacco, mari firme farmaceutice, de transport și agricole.

Pam Bondi e susținătoare înfocată a statului Israel, pe care îl consideră „cel mai mare aliat al Americii”. Iar pe cei care protestau pentru pace în Gaza i-a numit „copii ignoranți”. Tot ea a aplaudat momentul când Trump a ales să renege, în numele Americii, semnătura de pe tratatul de neproliferare nucleară semnat cu Iranul de predecesorul său, Obama. Bondi a numit acea acțiune „una din cele mai inteligente mișcări”. A continuat spunând că președintele Trump „știe unde să îi lovească (pe iranieni) cu sancțiuni, după cum s-a văzut și în cazul Chinei, prin impunerea de taxe vamale”.

greul de la cadre

Un post mai puțin vizibil în alte guverne, secretarul pentru Comerț, pare să aibă acum un rol cheie de culise. În fruntea acestui minister va fi instalat Howard Lutnick. Presa a dezvăluit că el a avut rolul de coordonator al operațiunii de selecție a membrilor viitorului guvern. Iar într-un interviu, a recunoscut că s-a consultat în alegeri și cu Jared Kushner, ginerele lui Trump.

Howard Lutnick s-a născut într-o familie de artiști evrei, dar a rămas orfan la 18 ani. Iar aceasta nu a fost ultima tragedie din viața lui. În atacurile de la 11 septembrie și-a pierdut fratele și 70% din angajați, toți cei aflați la lucru în acea zi. Practic, un sfert din victimele făcute la New York de prăbușirea turnurilor gemene erau angajații lui. A continuat să conducă firma Cantor Fitzgerald și să acorde părți din câștig urmașilor, inclusiv o donație din fonduri proprii de 90 de milioane de dolari.

La data atacului, firma condusă de Lutnick derula un sfert din tranzacțiile cu titluri de stat, pe care le făcea Rezerva Federală (Banca Centrală Americană). În ciuda dezastrului prin care a trecut, Cantor Fitzgerald a continuat să fie unul din cei 24 de „primary dealers”, adică bănci autorizate să facă tranzacții direct cu banca centrală. Practic, acestea sunt instituțiile prin care statul american își gestionează datoria suverană, iar restul băncilor cumpără obligațiunile americane doar prin acești intermediari. Între ei sunt nume grele ca JP Morgan, Deutsche Bank, Bank of America, BNP, Societe Generale.

Trei dintre aceste instituții de mare calibru sunt asociate într-o altă firmă condusă de Howard Lutnick, în care au cotă parte și: Goldman Sachs, Morgan Stanley și City Group.

Pentru campania lui Trump a donat 1 milion de dolari și a strâns alte 75 de la alți sponsori. Doar la un eveniment organizat la el acasă, cu 130 de invitați, a adunat 15 milioane pentru Trump.

Tot Lutnick s-a ocupat de listarea pe bursă a platformei video Rumble, un concurent al YouTube, care nu practică aceeași cenzură agresivă ca Google. La fel ca Elon Musk, și Lutnick e fan al criptomonedelor, în ciuda relației privilegiate cu banca centrală americană.

Soția lui a donat pentru Kamala Harris într-o campanie anterioară, dar acum a trecut în barca lui Trump. Miliardarul Lutnick a donat pentru multiple cauze evreiești, inclusiv pentru o fundație care organizează excursii protocolare în Israel. A fost lângă Donald Trump când s-a dus să se închine la mormântul mentorului mișcării Chabad Lubavitch, rabinul Menachem Mendel Schneerson.

în alte roluri

Pentru a nu fi acuzat de lipsa diversității, cabinetul Trump are o pată de culoare în persoana lui Scott Turner. Fostul jucător de fotbal american va conduce ministerul pentru Dezvoltare Urbană.

Ministerul Energiei e încredințat lui Chris Wright, directorul celei mai mari firme de petrol și gaze extrase prin fracturare hidraulică. A donat doar un sfert de milion pentru campanie.

Ministerul Educației va fi condus de Linda McMahon, prietenă de familie cu Trump. Soții McMahon au patronat Federația Mondială de Wrestling. Și Donald Trump a apărut într-un astfel de show kitsch de lupte simulate în ring, înainte să intre în politică, fiind plătit cu 5 milioane de dolari să se dea în spectacol. Ulterior, soții McMahon i-au mai donat peste șapte milioane de dolari, fonduri de campanie.

 

evadare.ro
November 23rd, 2024
Mai multe despre: Externe
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact