Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Windows Vista: In sfarsit e aici…

Steve Ballmer a anuntat cea mai mare lansare din istoria Microsoft


Windows Vista, disponibila mai intai pentru
companii.

Amanat de nenumarate ori, noul sistem de operare al lui Microsoft, Windows Vista, de la care se asteapta sa impulsioneze spectaculos intreaga industrie IT, e in fi ne disponibil. Deocamdata, doar pentru companii. Firmele au de ales, in functie de propriile dimensiuni, intre cele doua variante, Business si Enterprise.

Windows Vista Business

e varianta destinata oricarui fel de organizatii. Societatile mici pot renunta la asistenta tehnica a unui departament permanent de IT, gratie unui sistem mai sigur si mai usor de folosit. Noutatile acestei editii incep cu interfata Aero, cu un aspect profesional, cu ferestre transparente ca stcla, animatii si ferestre care se intorc de pe o parte pe alta. Nu doar interfata ii va ajuta pe angajati sa gestioneze volume mari de date; motorul de cautare e integrat in intreg sistemul de operare, iar fisierele pot fi sistematizate in modalitati noi. Laptopurile de tip tablet isi valorifica mai bine potentialul prin modulul de recunoastere a scrisului de mana, fi e ca e introdus cu un creion electronic sau direct cu degetul.

Windows Vista Enterprise

tinteste companiile de talie mare si infrastructurile IT complexe. In plus fata de versiunea anterior mentionata, aceasta varianta are nivele mai mari de protectie, prin tehnologii de criptare hardware. Multinationalele isi pot crea un look unitar pentru intreaga organizatie, indiferent de limba preferata de utilizatorii locali. Practic acest sistem include toate variantele de traduceri, fara a mai obliga cumparatorul sa opteze ce varianta achizitioneaza. Utilizatorul se aseaza in fata calculatorului si opteaza din meniu in ce limba va continua sa lucreze.

Acest soft poate fi instalat doar pe calculatoarele firmelor care au un acord cu Microsoft sau care au incheiata o asigurare software cu Microsoft. Creatorii lui Vista Enterprise s-au gandit si la armonizarea cu alte versiuni precedente ale programului, dar si cu alte sisteme UNIX. In acest mod, companiile care detin licenta unui soft ce nu trece in mod automat la Vista pot face economii. Ca masura suplimentara de securitate, Windows Vista Enterprise include Windows BitLocker Drive Encryption, o noua tehnologie care previne interceptarea informatiilor sensibile si a fisierelor protejate de legea drepturilor de autor, in cazul furtului unui calculator, lucru foarte important in special in cazul sistemelor portabile. Windows BitLocker foloseste o criptare hardware. Angajatii vor putea calatori mai linistiti, purtand asupra lor informatii de mare insemnatate ale companiei, iar costurile casarii sistemelor vechi scad si ele, in conditiile in care intregul hard e criptat.

30 de produse pregatite pentru lansare

Pentru prima data in mai bine de zece ani, mai precis de la Windows si Office 95, cele doua produse extrem de populare sunt lansate simultan. Mai mult, ele vor fi acompaniate in 2007 de circa 30 de programe diferite concepute de Microsoft. Boom-ul financiar creat de lansarea programelor Microsoft in 2007 e estimat de Ballmer la 250 miliarde de dolari, doar in decursul anului, o cifra fara precedent in istorie atunci cand vorbim de software.

Principalele schimbari

Marele atu cu care Vista se prezinta e forma grafica, altfel spus, interfata. Desi nu au renuntat la familiarul Start Menu, cei din Redmond i-au adaugat cateva functii care sa il faca mai util. Documentele recent folosite si aplicatii ca Outlook se regasesc acum in prima coloana, la un click distanta. Cele doua casete de cautare (in calculator si pe internet), pozitionate chiar deasupra butonului Start sunt surpriza de care rivalii de la Google nu vor fi prea incantati. Daca inlocuirea cuvantului Start cu sigla ferestrelor zburatoare incastrata intr-o bula a atras zambete condescendente din partea fanilor Apple si nu e probabil sa impresioneze pe cineva, miscarea 3D a ferestrelor ramane marea atractie

(articol publicat in revista LAPTOP, octombrie 2006)

Victor Grigore

evadare.ro
June 13th, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact