Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Un sunet capabil sa iti decoreze camera

Cele mai spectaculoase incinte audio ce pot completa puterea multimedia a unui laptop poarta semnatura unui designer la fel ca autoturismele de serie limitata.

Un nume reputat la nivel mondial si asociat cu notiunea de lux, e vorba de Bang & Olufsen, e prezent si pe piata din Romania, inclusiv cu accesorii audio dedicate calculatorului. Cea mai noua gama lansata la noi de danezi e BeoLab 4, primele incinte acustice din portofoliul firmei capabilele sa se conecteze atat la un notebook sau desktop, cat si la un sistem integrat audio-video.


Boxele sunt alimentate de un amplifi cator din clasa D, tip ICEpower cu o putere de 70 W. Indiferent ca esti utilizator de PC, sau ca faci parte din aristocratia posesorilor de Mac, sunetul lui BeoLab te face sa te cufunzi mai bine in universul jocurilor sau al filmelor de inalta rezolutie. In plus, gratie designului semnat David Lewis, aceste boxe pot deveni si accesorii avangardiste de mobilier. Se pot aseza pe birou sau pe un suport elegant de podea din aluminiu, pe perete, printr-un sistem de prindere in consola, sau direct pe tavan. Sunt disponibile in culori diverse, de la negru si grim, pana la rosu si albastru.

Veti fi surprinsi de sunetul care razbate din aceste piramide inalte de doar 20 de centimetri si late de 22. Pot acoperi intreg spectrul sonor, de la bass pana la inalte, cu un sunet de exceptie. BeoLab 4 este o incinta inteligenta care isi ajusteaza basul in functie de volumul la care reda muzica. Atunci cand volumul e normal, basul reprezinta baza unui peisaj acustic normal; cand volumul creste, basul e scazut ca o metoda de protectie a difuzorului. Sistemul patentat de Bang & Olufsen, denumit ABL (Adaptive Bass Linearisation – Adaptare Lineara a Basului) este integrat si in aceasta noua incinta.

Pe langa tehnologia ICEpower si ABL, incinta este echipata si cu o serie de circuite de siguranta. Daca iti place sa asculti la nivel ridicat muzica favorita timp indelungat, incinta se va autoproteja, intrerupand alimentarea. Similar, incinta se auto-ajusteaza in functie de tipul de semnal audio ce urmeaza a fi redat. Dotarea tehnica a lui BeoLab 4 esuficienta si pentru a inlocui un sistem surround, potrivit lui Michael Jensen, Manager de Produs la Bang & Olufsen.

O alta aparitie spectaculoasa prin design e perechea de boxe cu subwoofer de la Harman Kardon, SoundSticks II, pe care e imposibil sa nu o remarci pentru silueta ei translucida, usor de armonizat cu un mobilier modern. Este un set 2.1 dedicat initial calculatoarelor Apple, iar rotunjimile definite in programele de grafica 3D inca ii tradeaza originea, chiar daca acum se pot cupla la orice fel de calculator prin universala mufa jack.

Cum producatorul insusi isi descrie boxele ca fiind senzuale, probabil ideea controlului volumului dintr-o singura atingere tine mai mult de placerea utilizatorului decat de simtul sau practic. Totusi, boxele sunt capabile sa retina ultimaconfiguratie sonora folosita si sa revina la ea dintr-o atingere, ori sa opreasca sonorul complet tot dintr-o atingere. De laudat pentru categoria accesoriilor audio pentru cei cu sensibilitati estetice este si pastrarea la minimum a firelor necesare.

Privind satelitii lui Creative I-Trigue 5600 poti spune ca nu te indepartezi prea mult de ideea liniilor senzuale. E un sistem care poate mai mult decat sa iti faca cu ochiul, fiind capabil sa te impresoare la propriu. Accentul e pus in cazul acestui sistem audio pe materiale. O combinatie savanta intre conservatorismul unui subwoofer masiv din lemn si indrazneala percutanta a unor boxe din titan. Primul e responsabil pentru sunetele adanci de bas, iar ultimele, pentru claritatea unui sunet natural si invaluitor. Titanul e un material cu o densitate mica, rezistent la coroziune; sunetul emis prin camerele concentrice ale satelitilor (tehnologia patentata ALM – Acoustic Loaded Module) devine mai echilibrat, cu o dispersie mai larga. Boxele care vor crea efectul de surround sunt asezate pe un soclu argintiu care chiar daca e din plastic imita destul de convingator metalul si au o pozitie fixa, orientata in sus.

Creative I-Trigue 5600, care are si o telecomanda cu fir, se poate cupla nu doar la calculator, dar si la televizor, DVD, player portabil sau consola de jocuri.

(articol publicat in revista LAPTOP, mai 2007)

Victor Grigore

evadare.ro
June 24th, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact