Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Au inceput inscrierile pentru Internetics


Festivalul care premiaza creativitatea din spatiul virtual.

Beneficiarii si autorii de lucrari digitale se pot inscrie timp de doua luni in competitia cea mai importanta a web-ului romanesc. Pana la sfarsitul lunii septembrie cei ce se mandresc propriile creatii, sau firmele care considera ca lucrarile realizate pentru ele de maestrii mouse-ului le-au adus reale beneficii de imagine, au la dispozitie un formular online, pe care il pot completa la adresa www.internetics.ro.


Sectiunile festivalului

Festivalul din aceasta toamna reuneste trei sectiuni: Web Promo, Web Space si Web Graphic. Web Promo este competitia in cadrul careia se premiaza cele mai bune site-uri si elemente de advertising online ce au ca scop prezentarea sau promovarea unor produse, servicii sau organizatii. Juriul care va evalua lucrarile inscrise in cadrul acestei competitii este format din Catalin Marin (Associate New Media, Origin Communications Group), Bogdan Naumovici (Creative Director, Leo Burnett), Dragos Novac (Director General, Krogos Software) si Stefan Liute (Strategy Director, Grapefruit). Web Space este competitia in cadrul careia se premiaza cele mai bune site-uri, portaluri sau blog-uri care ofera vizitatorului mijloace de tranzactionare, informare sau petrecere a timpului liber. Categoriile de site-uri includ: portaluri tematice si generaliste, blog-uri personale si profesionale, site-uri dedicate unor comunitati, de divertisment, jocuri, media, educationale, informationale, magazine sau siteuri care ofera servicii. Din juriul acestei competitii fac parte: Mircea Turcan (Co-fondator si Creative Director, Restate Media), Dragos Novac (Director General, Krogos Software), Andrei Postoaca (CEO, Ipsos Interactive Services) si Ion Puspurica (Vice President of Business Affairs, WorldNow). Web Graphic este competitia in cadrul careia se premiaza concepte creative puternice, executii consistente si aplicatii tehnice sofi sticate cu aplicabilitate in spatiul virtual. Aici se pot inscrie site-uri de orice tip ce vor fi notate doar pentru aspect, precum si animatii, creatii 3D, motion grapic, moving image & video, typography. Membrii juriului pentru cea de-a treia competitie sunt: Eric Jordan (Presedinte si Chief Creative Officer, 2Advanced Studios LLC), Daniel Schutzsmith (Business Manager, The Chopping Block), Bogdan Naumovici (Creative Director, Leo Burnett), Catalin Marin (Associate New Media, Origin Communications Group), Mircea Turcan (Cofondator si Creative Director, Restate Media).

Personalitati in juriu

Juriul de anul acesta reuneste nume mari din industria mondiala de web design, web development, specialisti in comunicare si strategie online. Printre membrii juriului se regasesc atat romani care au confirmat pe piata internationala, cat si trend-setter-i precum Eric Jordan si Daniel Schutzsmith. Eric Jordan, Presedinte si Chief Creative Officer, 2Advanced Studios LLC, a influentat web desing-ul la nivel mondial si a ridicat standardele inovatiilor din aceasta industrie. Domeniile de excelenta ale lui Eric cuprind, printre altele, Adobe Flash, Cinema 4D, After Effects, Photoshop, Illustrator, Combustion. In ultimii sapte ani, Eric a adus 2advanced.com in fruntea agentiilor de design. Daniel Schutzsmith are sase ani de experienta in domeniul web design-ului, perioada in care a lucrat cu clienti precum Adobe, Dave Matthews Band, MTV, CosmoGIRL!, Oxygen Networks, XM Radio, Rachael Ray Magazine, Simon & Schuster, House and Garden Magazine, Arnold Worldwide, Phish, They Might Be Giants, Pixies, iVillage, TBS, Sony Picture Classics. Bogdan Naumovici lucreaza la Leo Burnett din 1997.
A inceput sa lucreze in cadrul agentiei ca junior copywriter pentru mai toti clientii agentiei. Doi ani si jumatate mai tarziu, a devenit Director de Creatie, iar din 2001 este si partener in Leo Burnett Romania. A ajutat agentia sa castige recunoastere internationala la unele dintre cele mai importante festivaluri din lume: Portoroz, Clio, Epica si, mai ales, Cannes. Dragos Novac este Director General al Krogos Software Romania. In paralel, desfasoara diferite proiecte pe internet cum ar fi FourHooks si Metropotam. Dragos a facut parte din grupul de organizatori ai RoBlogFest, primul eveniment care si-a propus sa reuneasca bloggeri si sa-i premieze pe cei mai populari. Stefan Liute este Strategy Director si co-fondator al Grapefruit, agentie de consultanta pentru branding si design interactiv. Specializarile sale includ domenii importante in management si marketing, cum ar fi comunicarea de brand, arhitectura informationala si namingul.
Andrei Postoaca are o experienta de peste 12 ani in cercetarea offline si online si este, in prezent, CEO al IISE – cea mai mare companie din Europa specializata in online market research, parte a Grupului Ipsos (numarul trei mondial, in domeniul analizei de piata). Andrei este autorul a numeroase articole referitoare la concepte precum pop-up sampling, mega databases versus access panels, rate de raspuns online etc, precum si autorul volumului The Anonymous Elect: Market Research Through Online Access Panels. Catalin Marin lucreaza in prezent in cadrul Origin Communications Group din pozitia de Associate New Media. A lucrat pentru clienti precum Banca Nationala a Kuwaitului, Banca Nationala a Arabiei Saudite, Etisalat – compania nationala de telecomunicatii a Emiratelor Arabe Unite, Kingdom Holding. Ion Puspurica, Vice President of Business Affairs, WorldNow, modeleaza strategia de dezvoltare a companiei (WorldNow este lider de piata in Statele Unite in domeniul dezvoltarii tehnologiei specifi ce internetului pentru companiile locale de media), evalueaza solutiile tehnice necesare implementarii strategiei adoptate si decide asupra dezvoltarii sau achizitionarii solutiilor optime. Mircea Turcan, co-fondator si Creative Director in cadrul Restate Media, o companie de productie media multidiscplinara din Monterrey, Mexic. Este implicat in diverse proiecte experimentale web (printre ele se numara www.sincretic.com, metaphsk.com, dextrafalkat.org si vltra.org).


(articol publicat in revista LAPTOP, august 2006)

Victor Grigore

evadare.ro
May 2nd, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact