evadare.ro

Au inceput inscrierile pentru Internetics


Festivalul care premiaza creativitatea din spatiul virtual.

Beneficiarii si autorii de lucrari digitale se pot inscrie timp de doua luni in competitia cea mai importanta a web-ului romanesc. Pana la sfarsitul lunii septembrie cei ce se mandresc propriile creatii, sau firmele care considera ca lucrarile realizate pentru ele de maestrii mouse-ului le-au adus reale beneficii de imagine, au la dispozitie un formular online, pe care il pot completa la adresa www.internetics.ro.


Sectiunile festivalului

Festivalul din aceasta toamna reuneste trei sectiuni: Web Promo, Web Space si Web Graphic. Web Promo este competitia in cadrul careia se premiaza cele mai bune site-uri si elemente de advertising online ce au ca scop prezentarea sau promovarea unor produse, servicii sau organizatii. Juriul care va evalua lucrarile inscrise in cadrul acestei competitii este format din Catalin Marin (Associate New Media, Origin Communications Group), Bogdan Naumovici (Creative Director, Leo Burnett), Dragos Novac (Director General, Krogos Software) si Stefan Liute (Strategy Director, Grapefruit). Web Space este competitia in cadrul careia se premiaza cele mai bune site-uri, portaluri sau blog-uri care ofera vizitatorului mijloace de tranzactionare, informare sau petrecere a timpului liber. Categoriile de site-uri includ: portaluri tematice si generaliste, blog-uri personale si profesionale, site-uri dedicate unor comunitati, de divertisment, jocuri, media, educationale, informationale, magazine sau siteuri care ofera servicii. Din juriul acestei competitii fac parte: Mircea Turcan (Co-fondator si Creative Director, Restate Media), Dragos Novac (Director General, Krogos Software), Andrei Postoaca (CEO, Ipsos Interactive Services) si Ion Puspurica (Vice President of Business Affairs, WorldNow). Web Graphic este competitia in cadrul careia se premiaza concepte creative puternice, executii consistente si aplicatii tehnice sofi sticate cu aplicabilitate in spatiul virtual. Aici se pot inscrie site-uri de orice tip ce vor fi notate doar pentru aspect, precum si animatii, creatii 3D, motion grapic, moving image & video, typography. Membrii juriului pentru cea de-a treia competitie sunt: Eric Jordan (Presedinte si Chief Creative Officer, 2Advanced Studios LLC), Daniel Schutzsmith (Business Manager, The Chopping Block), Bogdan Naumovici (Creative Director, Leo Burnett), Catalin Marin (Associate New Media, Origin Communications Group), Mircea Turcan (Cofondator si Creative Director, Restate Media).

Personalitati in juriu

Juriul de anul acesta reuneste nume mari din industria mondiala de web design, web development, specialisti in comunicare si strategie online. Printre membrii juriului se regasesc atat romani care au confirmat pe piata internationala, cat si trend-setter-i precum Eric Jordan si Daniel Schutzsmith. Eric Jordan, Presedinte si Chief Creative Officer, 2Advanced Studios LLC, a influentat web desing-ul la nivel mondial si a ridicat standardele inovatiilor din aceasta industrie. Domeniile de excelenta ale lui Eric cuprind, printre altele, Adobe Flash, Cinema 4D, After Effects, Photoshop, Illustrator, Combustion. In ultimii sapte ani, Eric a adus 2advanced.com in fruntea agentiilor de design. Daniel Schutzsmith are sase ani de experienta in domeniul web design-ului, perioada in care a lucrat cu clienti precum Adobe, Dave Matthews Band, MTV, CosmoGIRL!, Oxygen Networks, XM Radio, Rachael Ray Magazine, Simon & Schuster, House and Garden Magazine, Arnold Worldwide, Phish, They Might Be Giants, Pixies, iVillage, TBS, Sony Picture Classics. Bogdan Naumovici lucreaza la Leo Burnett din 1997.
A inceput sa lucreze in cadrul agentiei ca junior copywriter pentru mai toti clientii agentiei. Doi ani si jumatate mai tarziu, a devenit Director de Creatie, iar din 2001 este si partener in Leo Burnett Romania. A ajutat agentia sa castige recunoastere internationala la unele dintre cele mai importante festivaluri din lume: Portoroz, Clio, Epica si, mai ales, Cannes. Dragos Novac este Director General al Krogos Software Romania. In paralel, desfasoara diferite proiecte pe internet cum ar fi FourHooks si Metropotam. Dragos a facut parte din grupul de organizatori ai RoBlogFest, primul eveniment care si-a propus sa reuneasca bloggeri si sa-i premieze pe cei mai populari. Stefan Liute este Strategy Director si co-fondator al Grapefruit, agentie de consultanta pentru branding si design interactiv. Specializarile sale includ domenii importante in management si marketing, cum ar fi comunicarea de brand, arhitectura informationala si namingul.
Andrei Postoaca are o experienta de peste 12 ani in cercetarea offline si online si este, in prezent, CEO al IISE – cea mai mare companie din Europa specializata in online market research, parte a Grupului Ipsos (numarul trei mondial, in domeniul analizei de piata). Andrei este autorul a numeroase articole referitoare la concepte precum pop-up sampling, mega databases versus access panels, rate de raspuns online etc, precum si autorul volumului The Anonymous Elect: Market Research Through Online Access Panels. Catalin Marin lucreaza in prezent in cadrul Origin Communications Group din pozitia de Associate New Media. A lucrat pentru clienti precum Banca Nationala a Kuwaitului, Banca Nationala a Arabiei Saudite, Etisalat – compania nationala de telecomunicatii a Emiratelor Arabe Unite, Kingdom Holding. Ion Puspurica, Vice President of Business Affairs, WorldNow, modeleaza strategia de dezvoltare a companiei (WorldNow este lider de piata in Statele Unite in domeniul dezvoltarii tehnologiei specifi ce internetului pentru companiile locale de media), evalueaza solutiile tehnice necesare implementarii strategiei adoptate si decide asupra dezvoltarii sau achizitionarii solutiilor optime. Mircea Turcan, co-fondator si Creative Director in cadrul Restate Media, o companie de productie media multidiscplinara din Monterrey, Mexic. Este implicat in diverse proiecte experimentale web (printre ele se numara www.sincretic.com, metaphsk.com, dextrafalkat.org si vltra.org).


(articol publicat in revista LAPTOP, august 2006)

evadare.ro
May 2nd, 2008
Mai multe despre: Articole Publicate
Economie

Jaful mileniului
Pandemia e diversiunea, nu cauza crizei

Bogații, mai îndatorați decât săracii
Ep. 1: Criza datoriilor suverane și o răsturnare, care nedumerește

Națiunile și băncile lor
Ep. 2: Economia speculativă, transferul de suveranitate și prăbușirea ei înaintea pandemiei

Trei forme de capitalism
Ep. 3: De la Roma la Wall Street, capitalismul oamenilor liberi, capitalismul înrobitor și capitalismul cazinou

Criza începuse deja
Ep. 4: Din 2008 în 2019, măsurile de avarie și prevestirile rele

Tiparnița și sforile dobânzii
Ep. 5: Când mâna invizibilă apasă pe cântar

Un răspuns disproporționat
Ep. 6: Banii din elicopter

Bancherii din umbra regilor
Ep.7: O istorie, care nu se învață la școală. Personalități discrete, pe nedrept uitate

Primul imperiu global
Ep. 8: De la Pax Britanica la Pax Americana, acordul de la Bretton Woods

Dolarul offshore
Ep. 9: Moneda globaliștilor există deja și e produsă în cantitățile pe care și le doresc

Și acum, încotro?
Ep. 10: Opțiunile imperiului american

Marea Resetare
are în vedere toate aspectele vieții omenești

Coronavirus

Cercetătorii, care îi contrazic pe alarmiști
Ce susțin ei și care e reputația lor în lumea științei

Dezvăluirea umflării din pix a deceselor
n-a mirat pe nimeni

Descoperirile profesorului de la Stanford
spulberă isteria coronavirus

Falsa epidemie
descrisă de New York Times în 2007

Logica distrugerii economice
Explicația implicării celor bogați și puternici în demolarea controlată a sistemului care i-a făcut așa

Rechizitoriul
Cele 21 de motive de protest față de carantină

Asimptomaticii nu transmit boala
susține doctorul Fauci, Arafat al americanilor

Cât e un coronavirus
pe lângă un spermatozoid. Ar fi eficient prezervativul textil?

Estimarea lui Rafila
Ce mortalitate are până la urmă boala și unde se plasează față de alte pandemii istorice

Coronavirus a ucis 0,003% din români
în primele 60 de zile

Două viziuni
Felul în care percepem lumea ne-a determinat reacțiile la epidemie

Cazurile cele mai suspecte
centralizarea primelor 800 de decese

Spiritualitate

Sursele globalismului
cărțile și personalitățile, care au contribuit la proiectul noii ordini mondiale

Antidot pentru frica de moarte
Mircea Eliade și moartea ca inițiere

Fundătura ateismului
și a relativismului moral

Societatea controlului
operațiunea corona, răscoalele rasiale, piese într-o tranziție postmodernă

Școala de acasă
interzisă de Macron pentru a apăra laicitatea

Rezistența spirituală anticomunistă
Pentru CNSAS, martirii închisorilor comuniste sunt încă „dușmani ai poporului”.

Despre Bartolomeu Anania și alegerea nefericită a unui preafericit
Un elogiu adus celui mai mare predicator din Biserica Ortodoxă în acest moment, care, nu întâmplător, este și cel mai virulent atacat de presa din România

Mistica iconicului la Ghelasie
o viziune speculativă în isihasmul românesc

În apărarea cămătăriei
talantul îngropat al pieței libere

Ce este un român
identitatea, între cultură, rasă, cetățenie

Discurs fulminant
al arhiepiscopului Vigano împotriva papei Bergoglio

Media

Dezumanizare
Înmormântare cu distanțare

Îndobitocirea prin „fake news”
Dresajul corectitudinii politice

Tirania ecranului
Audiobook despre eliberarea de dependența electronică

Moment antologic
BBC prezice prăbușirea unei clădiri

În căutarea underground-ului pierdut
Dacă pe străzile din București cântă mariachi, ori ne tragem din incași, ori suntem un popor tare netalentat

Statul
făptașul neidentificat al crizei

Piața Universității
o părere la 30 de ani după

Tratatul de la Trianon
de ce merită sărbătorit

Presa sistemului
Pleacă coloneleasa, vine generăleasa

Ministrul Muncii
și înlocuirii sociale

Capturarea economiei Japoniei
cu ajutorul crizelor

Papa Francisc
a scos efigia lui Hristos de pe crucea de la gât

Jacques Attali, în 2009:
o pandemie ar permite instaurarea unui guvern mondial

FMI anunță un nou sistem monetar
cum ar putea spulbera banii digitali economiile din bănci

Politică

Argumentele împotriva imigrației
„De ce vă opuneți imigrației, dacă atât de mulți români au plecat?”

Educația sexuală în școli
proiectul de inginerie socială din spatele bunelor intenții

Cadoul de la UE
ne crește datoria de stat cu o treime

Cum funcționează imperiile
Ghici cum plătești bunăstarea altora

Unabomber
Ideile unui geniu ucigaș

Orban și Dragnea
speță identică, ignorată de DNA

Senatori americani
propun ca SUA să nu mai plătească datoria Chinei

China, inclusă pe Axa Răului
Ce urmăresc SUA prin noul război imagologic

Era nevoie de o femeie frumoasă
Să învețe omul contemporan să fie bărbat

Jean Jacques Rousseau
ideolog al tiraniei

Bogații lumii
mai bogați cu 10 trilioane de $ de la începutul crizei

Omul transformat în marfă
chiar și săracii pot fi sursă de bani în societatea controlului