Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Campania de vaccinare pe glob. A meritat sau n-a meritat? Comparația între campioni și codași

Guvernul anunță un nou hei-rup pentru creșterea ratei de vaccinare în țară. O combinație de represalii, amenințări și recompense. Se revine la ora de ieșire din casă, dar doar pentru nevaccinați, care devin paria în societate. Peste 70% din populația țării nu va mai avea voie în anumite locuri până nu se lasă injectată. Dincolo de caracterul abuziv și discriminatoriu al măsurilor, se naște întrebarea: dar măcar merită!? Are vreun rost acest efort?
 
Anul trecut, în decembrie, când a demarat, campania era un experiment inedit. N-aveam cu ce compara. Acum avem o jumătate de an și țări aproape integral vaccinate, alături de țări aproape integral nevaccinate. Cum se vede diferența dintre cele două extreme pe grafice? Ar trebui să se vadă, nu? Ar trebui să fie un contrast izbitor, ca între noapte și zi. Unii ar trebui să fi depășit deja episodul covid (sunt demult în zona „imunității de turmă”, chiar și după noile definiții revizuite). Iar alții ar trebui să fie un dezastru umanitar, răsplată pentru inconștiența lor.
 
Și încă o remarcă: țările ultra-vaccinate par toate în emisfera de influență euro-atlantică. În timp ce „nevaccinatele” sunt în Africa și Asia, furnizoare de migrație masivă spre zona vaccinată și unele mai apropiate de sfera chineză. Ciudat lucru, insistența pentru și mai multă vaccinare e în țările unde s-a ajuns la doza a treia sau a patra, nu la cele deplin „neimunizate”. Ca să ne fie mai ușor să comparăm, vom ignora doza 2, 3, 4, comparând doar procentul pentru prima doză, măsură egală peste tot. Am folosit graficele World of Stats și Our World in Data disponibile azi.
 
 
Rata de vaccinare pe glob e la 44%. România se situează sub această medie a planetei, la 28%. Nici fruntaș, dar nici codaș.
 
 
118% Gibraltar – Nu, nu e o eroare, mica stâncă dintre Europa și Africa figurează în statistici cu peste 100% din populație vaccinată. Au înțepat pe cine au prins: turiști, piloți, marinari, pescăruși. De ce nu au și cazurile pe minus, nu-mi pot explica!? Poate încă n-au atins „imunitatea de turmă”. Încă puțin efort, oameni buni!
 
 
92% Emiratele Arabe Unite – șeicii au reușit să vaccineze aproape toată populația. Succesul în lupta cu pandemia e moderat, dar nici nu poate fi contestat. Chit că anul ăsta au avut de câte va ori mai multe cazuri decât anul trecut, când aveau zero vaccinați. (Trecerea dintre ani, care coincide cu demararea vaccinării, e pe la mijlocul orizontalei, în toate graficele. N-am mai evidențiat-o.)
 
 
82% Islanda – de ce mai au vikingii teste pozitive de covid, nimeni nu știe, că sunt cam toți vaccinați. O fi de la frig. Cert e că iar a venit valul, mult mai mare decât a fost vreodată la ei în țară. Ce val? că e ditamai ghețarul!
 
 
79% Singapore – A pornit spectaculos. După care ceva îngrozitor s-a întâmplat că s-au trezit cu mai multe cazuri decât înainte de vaccinare.
 
 
78% Seychelles, țară mică și ambițioasă. Cazurile par a se înteți în pas cu vaccinarea, la care nu e clar din grafic de ce era necesară.
 
 
 
 
77% Chile (după o jumătate de an dezastruoasă, înregistrează un mare succes. Secretul? Iarna nu-i ca vara în emisfera sudică.)
 
 
76% Cambodgia (un caz absolut spectaculos – practic nu aveau cazuri înainte de campania de vaccinare!)
 
 
71% Marea Britanie – o pionieră a campaniei de vaccinare și campioană pe continent se confruntă cu un nou val deși a trecut la doza 3.
 
69% – Israel, țara experimentului Pfizer, ajunsă deja la a patra injecție pentru o parte din populație, nu pare să oprească noul val și dă vina pe delta sau pe evreii religioși, care refuză tratamentul.
 
20% Belarus – niciodată închiși în casă de dictator, nu i-a obligat nimeni să poarte mască, nu au oprit suporterii la meciuri, spectatorii la concerte. După cum se observă, n-a ieșit un Cernobâl pentru că n-au luat parte la demența globală. Dar anul ăsta s-au găsit 20% să se vaccineze – probabil opoziția și femei isterice. Urmarea? Puteți vedea – val mult mai mare decât anul trecut fără vaccin.
 
 
3,5% Uganda – propun modelul ugandez. Cu mai puțin de 4% vaccinare, această țară isteață a pus covidul cu botul pe labe. Clar, vaccinarea funcționează!
 
1,4% Camerun – încă n-a reușit să convingă 2% din populație să facă măcar prima doză. Dar în lupta cu pandemia de coronavirus, pare să aibă un real succes.
 
 
1,1% Burkina Faso – pare că deja au învins pandemia. O doză mică face minuni în Africa.
1% Yemen, țară săracă, sfâșiată de război, mai lovită de foamete decât de covid.
 
 
20% Belarus
 
60% Australia
 
 
1% Camerun (coafura rezistă)
 
evadare.ro
September 24th, 2021
Mai multe despre: Stiinta si tehnica
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact