evadare.ro

Mai e lung drumul până-n evul mediu

În urmă cu un an, apărea primul clip cu un polițist, care întrerupe un parastas, în curtea unei biserici, ca să dea o amendă. Pot să estimez data pentru că eram închiși în casă, în „carantina” severă. Femeia spunea: „mi-a murit soțul, ce să fac, să nu-l pomenesc!?”. Preotul tăcea și polițistul zicea: „nu e voie, doamnă!!”. Culmea, cel care exclamă „Asta-i batjocură!” e „organul”, indignat că nu se respectă „ordonanța militară”. Clipul a fost preluat în bula noastră, dar a fost ignorat în cercurile anterior preocupate de drepturi și „stat de drept”.
 
(Am vrut să pun link și am constatat că nu mai e de găsit nicăieri, decât la Activenews, care a preluat postarea lui Iulian Capsali. În rest, pe YouTube nu mai e, iar la Ziare.com și Antena 3 a rămas doar relatarea.)
 
N-a fost nici pe departe singurul incident de acest gen. Au fost razii filmate chiar de jandarmi în biserici, după enoriași fără mască. Și amenzi date ca persecuții religioase, cu care s-au lăudat ei înșiși. Din nou, fără vreo reacție de la europeniștii cu „drepturile omului”
 

 
După vreo jumătate de an, a apărut un incident nefericit. Un brancardier a deconectat de la aparate un pacient, despre care înțelesese că a murit. Nefericitul lucrător a făcut mărturisiri complete și, accidental, a divulgat un detaliu. Scosese cablurile, dar desfăcuse și cordoanele cu care pacientul era legat de pat. Era pentru prima dată când acest mic detaliu transpira către public. Și, din nou, cei care au ridicat sprâncene la auzul lui au fost „conspiraționiștii”.
 
Când au apărut primii pacienți, care au îndrăznit să își povestească ororile, în 2020, nici măcar nu au fost crezuți. Presa stipendiată de la buget se întreba „cât de credibile pot fi asemenea acuzații?”. Apoi dezvăluirile au început să curgă în valuri, din nou și din nou cu aceleași detalii. Pacienți omorâți în bătaie, livrați în sac sigilat cu vânătăi și fond de ten la Bârlad. Asistentă, care mărturisește că și ea a omorât oameni la ATI Sibiu. A venit rândul unui doctor faimos din Târgu Mureș să treacă prin aceleași orori, și familia să povestească aceleași detalii despre legarea de pat. Dezvăluiri similare și de la Cluj: pacienți legați, pălmuiți, lăsați să zacă în propriile mizerii cu zilele. Întubați cu forța, deși puteau respira și se rugau de doctori să îi cruțe.
 
La toate acestea, au reacționat „misticii” și nu cei pentru care trupul e tot și viața de apoi e tratată ca bazaconie. Degradarea trupului, a condiției umane, a fost pentru oamenii trupului „fake news”, detaliu irelevant. Deși toată existența lor din ultimul an e dedicată salvării corpului de boli.
 
Și cine credeți că și-a pus pentru prima dată problema că niciodată în istorie românii nu și-au îngropat morții în pielea goală sau în chiloți? Tot „medievalii”, „popii, babele”… Moderniștilor nu li s-a părut în niciun fel relevant că nu se fac slujbe celor peste 20.000 de decedați, în numele cărora ne impun dictatura totală. Cei care ne cereau empatie și grijă pentru câte o bunică fictivă, n-au percutat nici măcar la aspectul psihologic al consolării sufletești pe care o are urmașul că a făcut toate rânduielile. Și, dimpotrivă, la trauma cu care va trebui să trăiască, de fiecare dată când va aprinde o lumânare la mormânt, gândind că acolo zace poate un părinte, care e tot în starea de degradare în care a fost aruncat în groapă la momentul îngropării în pripă.
 
Recunosc, nici eu nu mi-am pus această problemă în atâta timp. Dar odată semnalată, îi pot recunoaște grozăvia. Și la fel pot și milioane de oameni, care au rămas oameni. Ei bine, aceștia se întâmplă să fie cel mai ades „medievalii”, nu „modernizații”. Tot aceiași, care au reacționat și la controversa privind incinerare vs îngropare, cu ani în urmă. Ăsta e paradoxul, că anti-civilizația trupului nu respectă nici măcar trupul, nici solemnitatea morții.
 
Acum că detaliul pângăririi morților de noii păgâni de la putere a fost conștientizat și se vorbește despre el, cineva a făcut referire la o faimoasă imagine istorică. E vorba de buldozerul, care împinge într-o groapă comună cadavre scheletice. Una din cele mai faimoase și zguduitoare imagini ale secolului XX. Dar chiar și acolo, lucrurile se pare că nu stau cum ne așteptam. După cercetări ulterioare, la volanul acelui buldozer era un soldat britanic, iar cel care filma, un jurnalist american. Scenele aveau, într-adevăr loc într-un lagăr imputabil altei ideologii, vinovată de mari crime. Dar protagoniștii, cronicarii și organizatorii scenei erau alții: „eliberatorii” din lumea civilizată.

Victor Grigore

evadare.ro
April 9th, 2021
Mai multe despre: Spiritualitate

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact