evadare.ro

Sincronul închiderii țărilor Europei. O cacealma pentru firile slabe

E cacealma. Omicronul e un pistol de jucărie, cu care amenință că se împușcă, dacă nu sărim pe fereastră. Vocabularul Noii Vorbiri ni s-a lărgit cu doi termeni – lockdown & lockstep – cadența statelor, la braț spre prăpastie.

China a dat tonul, dar nu mai ia parte de doi ani la circ. N-are valuri, n-are delta, n-are omicron. Africa n-a intrat niciodată în horă, dar nici n-are nevoie de booster. Doar europenele repetă de zor la sincron, până la râvnita cădere psihică. Strigăm catalogul, după oficiosul UE – Euronews:

Austria a dat tonul cu o lună în urmă. Isteric, cu amenințări că o să dea amenzi colosale, o să-i forțeze pe toți. Îi bagă pe toți în lockdown, după care îi scoate pe vaccinații cu dozele la zi. Ăsta-i trucul și cu certificatul. La început e de formă, după aia e și cu test, pe urmă e fără test.

Belgia: mască obligatorie pentru copii de la 6 ani în sus. Alți sălbatici. Amenință cu vaccinarea obligatorie pe profesii, de anul viitor.

Bulgaria: cazuri în scădere, vaccinarea cea mai mică din UE. Nimeni nu știe de ce. Dau vina pe nevaccinați.

Cehia: obligativitate pentru unele profesii și bătrânii peste 60. Stare de urgență 30 de zile, care s-ar termina fix a doua zi după Crăciun. Au închis faimoasa piață de Crăciun de la Praga. Păgâni.

Cipru: restricții la călătorie, mai ales de la epicentrul ciumei din Marea Britanie. Slabă mișcare.

Coreea de Nord: a interzis 11 zile râsul, în semn de doliu național pentru tatăl dictatorului. Am introdus-o la derută, să văd dacă sunteți atenți.

Danemarca: închide teatre, muzee, în general distracțiile. Scurtează programul restaurantelor și numărul de clienți. Recomandă lucrul de acasă.

Elveția: nu e neutră în războiul globalizării. Restricții în viața publică pentru nevaccinați. Limită la 10 persoane reunite acasă. Și-au făcut-o cu mâna lor, au votat certificatul la referendum, deci le place.

Franța: premierul anunță că de anul viitor pașaportul se schimbă pe față în adeverință de vaccinat. Închid portița cu testul. Credem doar vaccinul, chit că nu funcționează la omicron. Au interzis artificiile de Anul Nou pe Champs Elysee. Asta sigur sperie virusul. Ideea e să demoralizezi lumea cu orice fleac. A închis cluburile. Din 15 ianuarie, toți adulții au nevoie de doza 3 la maxim 7 luni de la doza 2. Deja sunt vaccinați 77%, dar mai e încă puțin.

Germania: vot copleșitor în Parlament pentru vaccinarea cu forța a doctorilor. Să ascultăm de specialiști, dar să învățăm mai întâi specialiștii să asculte de politicieni. 69% sunt vaccinați, dar guvernul și-a propus 75%. Ce glumă proastă sunt țintele astea scoase din burtă. Normal că ținta e 100% și pentru totdeauna.

Grecia: vaccinează copiii de la 5 anișori în sus. Lupta cu virusul a ajuns la faza pe grădiniță. Iar le-au crescut cazurile și văzând că „imunizarea” promisă nu s-a întâmplat, au dictat vaccinare cu forța pentru bătrânii peste 60 de ani. Nu scapă nimeni. Amendă de 100 de euro, dacă nu se vaccinează până pe 16 ianuarie.

Irlanda: program de închidere a berăriilor la 8 seara. Țară super-vaccinată, dar lovită de ghinion. Restricțiile țin până pe 30 ianuarie.

Italia: a extins vaccinarea ogligatorie pentru profesori, polițiști, militari și doctori. Pașaportul e necesar și în transportul local. Stau frumos cu vaccinarea, dar au ajuns la 7.500 de cazuri pe zi. Poate nu funcționează.

Letonia introduce certificatul de discriminare la locul de muncă. Cetățenii supuși aparteheidului medical au voie la aprozar, farmacie și magazinele cu mâncare. Dar dacă nu-i primești la muncă, din ce o să-și ia esențialele alea!?

Marea Britanie bate record după record. 93.000 de cazuri. Sunt discuții pentru închidere de Crăciun, dar oamenii nu mai pică la farsele lui Boris.

Norvegia: a venit cu restricții la adunarea în propria casă. Altfel, cam relaxați.

Olanda: a închis mai devreme școlile și a decretat arest la domiciliu pentru toți până pe 14 ianuarie. Adio sărbători! Doar magazinele „esențiale” rămân deschise. Restul economiei trebuie distruse dimpreună cu clasa de mijloc. Că prea au făcut scandal la Rotterdam.

Portugalia: restricții mai dure de la începutul lunii decembrie, că doar sunt cea mai vaccinată țară din Europa. 86%. Modelul de succes, pe care ni-l dădeau influențatorii. Iar au impus îmbotnițarea. Pașaportul, obligatoriu la restaurant și hotel.

Polonia: introduce obligativitate vaccinării pentru doctori, profesori, polițiști, militari și pompieri. Așa ne iau, pe felii, ca să nu ne revoltăm împreună. S-a dus și speranța cu țăile de la Vișegrad, care fac și dreg. Au limitat transportul public la 75% din capacitate. Altfel cum să creezi aglomerație și nemulțumire!?

Rusia: he, he, credeați că Putin nu-i parte din plan? A introdus pașaportul în tren și avion. Rușii au fost amenințați cu vaccinarea obligatorie, dar momentan au dat înapoi în urma reacției. Sub 50% vaccinați deocamdată. Harașo.

Slovacia a declarat stare de urgență 90 de zile. Unele magazine se închid cu program. Omicronul e derutat de program. Figura asta a mers de fiecare dată.

Spania: a început să vaccineze și copiii sub 12 ani. Pe adulți îi constrânge cu pașaportul în restaurante.

Suedia: tura asta nu mai lipsește de la aplicație. A introdus certificatul pentru reuniuni. Blând. Ei oricum sunt distruși cu multiculturalismul și ascultă de vorbă bună.

Ucraina: are mai mult grija rusului, decât a omicronului. Și în prag de război, tot încearcă să convingă lumea. Zelensky dă 33 de euro, în loc de mici, dacă te vaccinezi. 

Victor Grigore

evadare.ro
December 18th, 2021
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact