evadare.ro

Nu lăsați propagandiștii să vă sperie cu numărul de teste pozitive

Aplaudacii dictaturii reușesc să transforme albul în negru și veștile bune în motive de panică. Acum își turează motoarele propagandei pentru un nou val de isterie, care să aibă ca efect totala distrugere a clasei de mijloc, a micilor afaceri cu capital românesc (preponderent prezent în turism, restaurante, servicii, mic comerț), îndatorarea țării și instaurarea unei dictaturi globale.

Dacă în prima fază și-au concentrat eforturile pe umflarea numărului de morți, prin includerea tuturor celor morți de cancer și boli terminale, care erau testați pozitiv (chiar și după deces), acum au un nou Bau Bau. Creșterea numărului de „bolnavi”. Bolnavi cu ghilimele, pentru că majoritatea nu au niciun fel de simptome, fiind cei mai fericiți bolnavi din istoria bolilor. Nu strănută, nu le curge nasul, nu tușesc, nu-i doare capul. Sunt bolnavi „asimptomatici”, care nu s-ar fi testat niciodată în alți ani, deci n-avem termen de comparație pentru ei.

Dar ce înseamnă „testat pozitiv”? Agenția guvernamentală americană de control al bolilor ne lămurește. Subliniez că e o agenție a statului american, un fel de Minister al Sănătății de la noi, o aripă specializată în controlul epidemiilor. Deci ce se scrie pe un site cu terminația .gov e informație verificată de stat, nu baliverne și zvonuri:

Să traducem:
Ce înseamnă un rezultat pozitiv la test?

„Un rezultat pozitiv arată că ați putea avea anticorpi de la o infecție cu virusul care produce COVID-19. Totuși, există posibilitatea ca un rezultat pozitiv să însemne că aveți anticorpi de la o infecție cu un virus din aceeași familie de viruși (numită coronavirus), cum ar fi cel care produce răceala obișnuită.

A avea anticorpi la virusul care provoacă COVID-19 poate oferi protecție la o nouă infectare cu virusul. Dacă da, nu știm cât de mare e această protecție și cât poate să dureze”.

Deci e o veste bună: cu cât mai multe teste pozitive, cu anticorpi, cu atât mai mulți ne putem crea imunitatea de turmă și epidemia se oprește.

Dar foarte important de remarcat: testul nu face diferența între covid și o răceală banală. Apropo, ați mai auzit statistici oficiale despre gripa obișnuită, pneumonie? Oare toate bolile astea au dispărut ca prin farmec anul ăsta!?

Evident, rata de creștere a „bolnavilor” e direct proporțională și cu numărul de teste. Cu cât testezi mai mulți, cu atât mai mulți bolnavi constați. Cu sau fără simptome. Cu atât mai mult cu cât testezi în spitale, unde vin cei cu simptome sau de unde se iau bolile. (Nici pentru infecțiile din spitale nu ni s-au mai dat statistici. S-or fi rezolvat și astea.)

Mai important: un număr mare de bolnavi arată și o scădere a periculozității bolii. Dacă numărul de morți nu crește în același ritm, e clar că se reduce și procentul mortalității din rândul celor infectați.

Și asta doar pentru că au insistat să modifice anul ăsta felul în care transmit știrile privind mortalitatea unei boli. În toată istoria, mortalitatea s-a măsurat, în raport cu totalul populației, nu în raport cu numărul infectaților. (În cazul ciumei sau gripei spaniole nimeni nu avea statistici privind numărul de infectați. Istoricii consemnează mortalitatea din populația totală.)

Astfel, la ora actuală, avem:

19,41 milioane de locuitori.
1.634 decedeați cu covid (după statisticile din pixul lui Nelu Tătaru & Compania)

Rezultă o mortalitate de: 0,008%.

evadare.ro
June 29th, 2020
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.