Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Guvernul dă CNP-uri românești apatrizilor și migranților, care declară că vin din Ucraina

Valul de emoție televizată e adăpost pentru o mare schimbare demografică a României. Mai vechiul plan al liderilor europeni de a deschide porțile Uniunii pentru mase mari de migranți face punte între războaiele din Afganistan, Siria, Libia și Ucraina. Războaile se schimbă, dar desfășurătorul și ținta rămân. Guvernul a luat deja o serio de măsuri care, declarativ sunt adresate doar ucrainenilor, dar vizează multe alte naționalități.

Pe 18 martie 2022, guvernul condus de generalul Ciucă a dat o hotărâre de guvern, care deocamdată e publică doar într-o formă succintă. Probabil ea urmează să fie mai explicită în Monitorul Oficial. În ea se spune așa:

„Vor beneficia de protecție temporară pe teritoriul României străinii și apatrizii care își aveau reședința legală în Ucraina și care nu se pot întoarce în condiții sigure și stabile în țara de origine, atât cei care au venit în Romania după 24 februarie 2022 cât și cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul României dinainte de izbucnirea conflictului armat. Totodată, vor beneficia de protecție și apatrizii și resortisanții țărilor terțe, altele decât Ucraina, care beneficiau de o protecție națională în Ucraina.

Acestora le va fi eliberat un permis de ședere pe teritoriul României de către Inspectoratul General pentru Imigrări și le va fi atribuit un cod numeric personal, în mod similar celui atribuit solicitanților de azil. Acordarea protecției temporare se face automat, ea nu trebuie solicitată de către persoane.
Cheltuielile generate de acordarea protecției temporare care decurg din aplicarea dispozițiilor prezentei hotărâri se asigură de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile.”

Procedura e foarte vag schițată și lasă loc la multe abuzuri. De-asta presupun că actul urmează să aibă o formă mai serioasă. Sper. Imaginați-vă doar că există adevărate rețele de trafic de persoane, cu călăuze și falsificatori de acte. Rețele care de mulți ani au găsit o afacere bănoasă din a aduce nenumărați asiatici, arabi, africani, de la care storc mii de euro în schimbul promisiunii că le pot schimba radical viața, ducându-i în Uniunea Europeană. Acele rețele străbat mii de kilometri, plasează oameni în tiruri și pe vapoare. Ar fi un fleac pentru ele să producă acte din care să rezulte că respectivul stătea în Ucraina. Ce funcționar public din România ar putea verifica autenticitatea unor asemenea acte? mai ales în lipsa unor norme de aplicare și proceduri limpezi.

Și mai îngrijorător e dacă se va merge și aici pe formula „declarației pe proprie răspundere”. Asta ar ușura și mai mult efortul rețelelor de traficanți către visul european. Ministrul Muncii chiar s-a lăudat că a schimbat legea încât oricine vine din Ucraina se poate angaja fără documente de studii și experiență, în baza unei declarații pe propria răspundere. Vi-l mai amintiți pe doctorul italian, care opera cu oarece succes în baza unor diplome inventate chiar de el? Fenomenul poate deveni unul de masă, cu ajutorul ministrului Marius Budăi.

„Prin această declarație ei își asumă că îndeplinesc condițiile de pregătire profesională și experiență în activitate necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadrați și că nu au antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfășoare pe teritoriul României.”

Printr-o simplă hotărâre a unui ministru, care vrea să fie popular pe Facebook, dispare și ideea de cazier. Deci dacă un violator recidivist dă declarație că e doctor, îl angajăm ginecolog. Dacă era raket recuperator, îl punem șef de sucursală bancară.

Dar nu vă faceți griji că ați putea păți ceva în spitale, dacă sunt angajați studenți congolezi, care vor declara că erau chirurgi în Kiev. Oricum s-ar putea să nu mai aveți loc în spitalele de stat, pentru care ați cotizat ca asigurat. Pentru că tot guvernanții s-au gândit să ofere această facilitate nu doar refugiaților ucraineni, ci și altor migratori și apatrizi. CNAS acordă practic statutul de asigurat oricui reușește să pună piciorul în România și face rost de o hârtie cu scris în limba ucraineană.

CNAS va acorda un număr de asigurat în sistem ucrainenilor, apatrizilor și cetățenilor străini veniți din Ucraina, în baza documentului de trecere a frontierei. Și ziarul Național remarcă „mufarea” apatrizilor și migranților din alte țări la sistemul de asigurări sociale românesc. Același din care românii au fost alungați pe motiv de Covid. Apropo: de când și-a tot instalat Iohannis „guvernele lui”, au terminat măcar faimoasa secție de arși, pentru care strângeau bani după Colectiv? Că văd că acum au trecut la colecte pentru alte țări și nu se mai aude nimic pe subiect.

Din articol aflăm și despre normele foarte laxe prin care practic obții dreptul de a te stabili în România, care apoi se transformă în cetățenie, drept de reîntregire a familiei și cetățenie pentru urmașii urmașilor. De altfel, fotografia e grăitoare pentru noii veniți, prezentați ca ucraineni.

„Pentru apatrizii și resortisanții țărilor terțe, altele decât Ucraina, care își aveau reședința legală în Ucraina înainte de 24 februarie 2022, sunt necesare documentul de identitate și documentul de călătorie, iar pentru cetățenii străini și apatrizii fără documente de identitate, doar documentele de călătorie.”

Deci rețeaua de traficanți trebuie să facă rost doar de bilete de tren din Ucraina!? De altfel, cei care erau duși cu vaporașele pe țărmul Mediteranei sau care treceau agățați de tiruri prin Tunelul Mânecii în Anglia erau frecvent instruiți să își arunce actele și să declare că vin din Siria. Așa s-au trezit țările Europei cu presupuși elevi cu barbă, de pe te miri ce continent, care spuneau că sunt copii sirieni.

Tot procedura „declarației pe propria răspundere” e folosită și pentru românii care declară că găzduiesc ucraineni și cer decontarea cheltuielilor cu hrana. Se înțelege că și în școli se vor acorda aceleași drepturi, drept mulțumire pentru închiderea școlilor românești din Bucovina de către „democrații” guvernanți de la Kiev.

Să nu credeți că guvernanții noștri au toate aceste idei pe cont propriu. La fel ca „măsurile din timpul pandemiei”, și cele privind migrația sunt doar traduceri și transcrieri după dictare. Comisia Europeană a dat o directivă – 382/2002 – în care sunt „indicații prețioase” pentru statele membre. Desigur, pentru cele docile, că nu cred că Viktor Orban aplică așa ceva. Acolo găsim formulări copiate ca atare de „ai noștri”:

„Este oportun totodată să se prevadă protecția apatrizilor și a resortisanților țărilor terțe, altele decât Ucraina, care pot dovedi că își aveau reședința legală în Ucraina înainte de 24 februarie 2022, pe baza unui permis de ședere permanentă valabil eliberat în conformitate cu dreptul ucrainean, și care nu se pot întoarce în condiții sigure și stabile în țara sau regiunea lor de origine.

(..)  statele membre pot oferi protecție temporară tuturor celorlalți apatrizi sau resortisanți ai unor țări terțe, altele decât Ucraina, cu reședința legală în Ucraina, care nu se pot întoarce în condiții sigure și stabile în țara sau regiunea lor de origine. ”

 

 

Victor Grigore

evadare.ro
March 22nd, 2022
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact