Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Făcătura raportărilor oficiale îi bate la ochi până și lui Jurma

Graficul de mai jos îi aparține savantului de renume național Octavian Jurma. Care lansează, cum îi place să spună, o teorie a conspirației. Anume că autoritățile măsluiesc raportările privind decesele, ca să mute valul unde le convine. Citez formularea lui ironică:

„Miracolul din valul 2 se repetă și în valul 4. Imediat după discursul în care Președintele își exprima îngrijorarea pentru evoluția pandemiei în România, mortalitatea scade miraculos.
Astfel mortalitatea în România a scăzut în octombrie și noiembrie 2021 la jumătate față de august și septembrie 2021 când ave(a)m mult mai puțin(e) cazuri și o situație mult mai bună (în) spitale.” 

(Scrierile savantului mai trebuie luate la pilă cu câte o prepoziție, diacritice și un sufix pe ici pe colo, dar uitați ce grafic frumos a produs.)

OK, facem abstracție că savantul amestecă în grafic propriile lui predicții, care se încăpățânează să nu se îndeplinească. De parcă ar vrea să se facă de râs. Facem abstracție și de propaganda vaccinistă, pe care o face. (Apropo, cei cărora li se promit „doar forme ușoare” nu cred că sunt informați de decesle trecute în contul vaccinaților pe acest grafic. (Linia albastră.) De unde să afle, dacă la televizor li se spune că sunt toate coincidențe!?)

Dar miezul postării lui de pe Facebook, preluată integral pe G4Media e evident când urmărim linia neagră continuă. Faimoasele cocoașe ale valurilor. Ei bine, Jurma susține că autoritățile au ascuns că au murit niște mii de oameni în octombrie-decembrie 2020, pe care i-au adăugat în raportări abia în vara lui 2021. Și că pe același sistem, acum a încetat valul cum a deschis Iohannis gura. Iar pe aceștia o să-i vedem raportați abia peste două luni.

Acum să fim înțeleși: am glumit că-l consider pe Octavian Jurma un mare savant. Pentru mine e un măscărici de Facebook, care îmi furnizează umor negru involuntar. Dar poate greșesc și chiar e o capacitate. Sau poate chiar și un păcălici al pandemiei poate să spună ceva cu sens pe alocuri. Așa cum un ceas fără baterie arată ora exactă de două ori pe zi.

De pildă, la prima bulină evidențiată pe grafic, mânăria coincide bine de tot cu alegerile și campania electorală, care le-a precedat. Când oamenii erau îndemnați să iasă la vot că îi apără masca. Și ar face sens să fie „aruncate” cadavrele în perioada de vară, când nu mai răcea nimeni și când puteai să dai vina pe „inconștienții” care se înghesuie la soare.

Dar hai să zicem că acolo n-a fost nimic necurat și a greșit Jurma predicția (linia punctată). N-ar fi un șoc.

În schimb, prăbușirea aproape la verticală a raportărilor fix după ieșirea lui Iohannis nu are nicio explicație rațională. Am putea specula că președintele a fost pregătit să se producă public în moțul valului, ca să se poată lăuda apoi cu succesul. Cam cum e calculat și noul elan vaccinist. Doar că aici s-au grăbit grav și raportează efecte ale cozilor la vaccinare înainte de pretinsul efect.

Trec cu vederea peste zelul vaccinist al lui Jurma. Că dacă ne uităm la linia albastră (cu decesele vaccinaților, admise de fanii Pfizer) și o înmulțim cu 3, că vaccinații sunt doar o treime din popor, nu ne e greu să vedem că s-ar duce graficul tot la nivelul cocoașelor anterioare, cu o populație integral vaccinată.

Evident, pe Jurma nu-l tulbură că valurile post-vaccinare sunt mai mari decât valurile anterioare vaccinării. În fine, dacă doriți, puteți citi toată postarea în articolul indicat mai sus. Argumentul său principal de ce nu e verosimilă acest tip de prăbușire e că ar schimba însăși rata fatalității bolii, raportată la cazuri. Adică, e normal să scadă decesele, imediat după ce încep să scadă cazurile, dar nu e normal să se schimbe virulența în sine a bolii.

Este exclus ca în România curba deceselor să fie mai îngustă și mai abruptă decât cea a infectărilor.
Avem astfel un miracol românesc în fazele descendente în care numărul de decese scade mai repede decât numărul de cazuri. În România până și legile epidemiei se conformează discursului politic.” (O Jurma) 

Semnalarea pe care o face Octavian Jurma este similară cu cea făcută de Vlad Voiculescu. Și nu în calitate de cineva care a trecut prin fața Guvernului, ci de fost ministru al Sănătății.

În aprilie 2021, Vlad Voiculescu ne spunea că în ministerul lui au fost falsificate raportările privind decesele, cu care e speriată zilnic țara. De atunci încoace, nimeni nu a clarificat o acuză de o asemenea gravitate, care a rămas ca-n gară.

Atât Vlad Voiculescu, cât și Octavian Jurma sunt panicarzi, adepți ai restricțiilor și ai umflării pandemiei. Adică ei spun de fiecare dată: văleu, e mult mai grav decât vedeți la televizor, pandemia o să ne omoare pe toți! Important e dacă stă în picioare ce spun ei, respectiv dacă un fost ministru era în măsură să știe.

Pentru că dacă cifrele pot fi trucate în jos, pentru alegeri sau pentru orgoliul președintelui, natural, ele pot fi măsluite și în sus. Dacă poți să faci un val mai mic, când sunt alegeri, de ce nu e plauzibil că poți să faci un val mare, mare când ai nevoie să creezi un șoc emoțional în populație și să îi aduni la cozi la vaccin? Dacă morții din toamnă-iarnă, pot fi mutați vara, de ce n-ar putea și cei din toamnă să fie adunați de astă vară și livrați cu titlul de val!?

E aceeași situație ca la testele, de care pandemiștii țipau că sunt fals-negative. Pot fi și fals-pozitive. Numai că aici nu vorbim doar de umflarea unor „cazuri”, prin anunțarea unora care nu au simptome. Vorbim de decedați. Ni se repetă că nu putem să nu luăm în serios pandemia că – o fi virusul izolat sau neizolat – dar, uite, mor oameni. Dacă teoriile celor doi sunt corecte, trebuie investigat prin ce metode se face această mutare a unor mii de morți dintr-o perioadă în alta. Ba te întrebi: dacă pot fi făcuți să dispară niște luni, nu pot fi făcuți și să apară tot din pix!?

De altfel, Vlad Voiculescu nici nu e primul dintre miniștrii Sănătății, care dau de înțeles că raportările se fac după metode inovatoare în pandemie. Deschizător de drumuri a fost Nelu Tătaru. Despre acesta în articolul mai vechi: „Dezvăluirea umflării din pix a deceselor n-a mirat pe nimeni”.

Victor Grigore

evadare.ro
November 18th, 2021
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact