Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Documentele care duc România mai aproape de război, prezentate Parlamentului de Klaus Iohannis

În ședința în care se reunesc Senatul și Camera Deputaților, Klaus Iohannis prezintă astăzi 3 documente, ce se pot citi pe site-ul Camerei Deputaților, la secțiunea Ordinea de zi.

Primul document este o informare a președintelui despre forțele MApN și MAI, care pot fi puse la dispoziție pentru misiuni în afara teritoriului național. În document, președintele „nostru” ne anunță că a aprobat ca în acest an militarii și probabil jandarmii sau polițiștii să participe în misiuni externe.

 

Mai jos aflăm că aceste operațiuni vor fi susținute din bugetele alocate ale MI și MApN, care pun la bătaie „dotarea tehnică și armamentul necesare”. Asta ca să nu ne facem iluzii că ne furnizează americanii, englezii sau nemții „jucăriile” necesare. Nu, va trebui să ne chivernisim și să strângem cureaua pentru „democrație”.

 

În anexa documentului găsim și o enumerare a misiunilor (e mai lungă). Ne atrag atenția misiunile și operațiile sub egida UE din Moldova și Ucraina. Ce nevoie o avea de exerciții militare Ucraina, o țară în război!?

 

În al doilea document, de o pagină, președintele Iohannis îi informează pe liderii coaliției că urmează să primim un contingent american special, justificat prin contextul „prezenței militare a Federației Ruse în proximitatea Ucrainei și în regiunea Mării Negre”. De parcă rușii nu ar fi deja în Ucraina, ci doar în proximitate. Dar probabil documentul vrea să sugereze o echivalență între rușii de la granița de est a Ucrainei cu americanii de la granița de vest a Ucrainei (adică în România). Distincție, care ar justifica desantul și în eventualitatea unui acord de pace ruso-ucrainean, care ar opri războiul. 

 

Stryker e un vehicul blindat cu opt roți folosit de armata americană. Un batalion ar fi între 300 și 1.000 de soldați. Dar în armata americană există mai multe unități Stryker cu funcții diverse – de infanterie sau cavalerie, deci urmează să fim lămuriți ulterior ce dotări și ce rol ar avea acest batalion pe care îl găzduim pe un termen neprecizat.

 

Două lucruri trebuie remarcate. Documentul face o distincție între trupele americane și trupele NATO – despre primele scriind că sunt „în consonanță cu hotărârea NATO”. Deci ar putea fi folosite și fără activarea articolului 5 din carta NATO, în cazul unui conflict care să nu implice toată alianța, ci doar pe noi, cu această modestă susținere americană. A doua remarcă e că nu mai vorbim de scuturi anti-rachetă sau de avioane de patrulare a Mării Negre. Ci de blindate cu tunuri specifice unui război la sol, purtat pe teritoriul nostru. Așa arată un blindat Stryker:

 

Al treilea document citit de Klaus Iohannis Parlamentului începe tot cu invocarea contextului: „pe fondul situației existente și a intențiilor Federației Ruse de a-și reafirma statutul de mare putere regională”… După care urmează enumerarea de unități puse la bătaie de aliați. Ce vrea să ne spună Iohannis prin această formulare? Că a constatat că Rusia are „intenții” de a-și reafirma statutul de mare putere și ia el măsuri ca Rusia să nu mai fie mare putere regională!? Sau ca să nu mai aibă intenții? Omul ăsta e zdravăn la cap, s-a uitat pe hartă vreodată!? A văzut că Rusia e mai mare decât toată Europa? Crede că dacă îi citește el o listă cu nu știu ce unități de descurajare lui Ciolacu și Ciucă, gata, Rusia nu mai e putere regională sau nu va mai avea „intenții”!?

 

Serios, acesta e noul proiect de țară în loc de România Educată? Să facem lucruri ca să schimbăm statutul Rusiei pe glob!? E sigur că are destul buget la MI și MApN pentru așa obiectiv ambițios!? În fine, să vedem lista cu unitățile și acțiunile enumerate sub acest paragraf introductiv:

Mai suntem informați că alte trupe străine urmează să se adune pe teritoriul nostru. Între ele, forțe aparținând Franței pentru consolidarea flancului estic și mai multe unități americane, ce vor fi răspândite în garnizoanele Buzău, Smârdan, Constanța și Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, că la granița cu Ucraina americanii vor desfășura operațiuni de supraveghere și cercetare – ceea ce iarăși riscă să ne fie socotită de Rusia ca implicare în războiul ei cu Ucraina. Ca tristețea să fie deplină, se vorbește și de un „detașament constituit din două aeronave F35”…

 

 

 

Victor Grigore

evadare.ro
May 3rd, 2022
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact