Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

Ce gandeste de fapt un consilier care lucreaza pentru EBA

cantaretul de inmormantari
De cand l-am vazut nu pot sa mi-l scot din minte. Probabil canta si la nunti, nu vad de ce s-ar plafona profesional, dar eu l-am vazut la o inmormantare din lumea interlopa difuzata de OTV. Rostul apelarii la un cantaret profesionist de inmormantari, asa cum l-am deslusit eu, e acela de a-i masturba emotional pe indoliati, de a le duce durerea dincolo de limitele paroxismului, in isterie.
Cosciugul era asezat in fata blocului, inconjurat de o mare de rude, prieteni si gura casca, iar cantaretul statea plasat strategic la capataiul mortului, cu un microfon cuplat la niste boxe mari. Cantaretul se adresa cand mortului, cand cate unei rude care plangea in hohote. Ca sa poti sa stai la 30 de cm de mama sau sora celui din cosciug si sa le canti privindu-le direct in fata, cu capul aplecat inainte: “scoala-tee, copilul meeeu, din sooooomn!!”…. trebuie sa fii construit intr-un anumit fel. Femeile isi smulgeau parul din cap si erau consolate din cand in cand de cate o ruda care incerca sa le linisteasca, dar cantaretul continua neabatut: “Auu, deschide-te, cimitir, sa primesti un trandafir, / Nu-l primesti sa infloreasca / Il primesti sa putrezeascaaaa”. Succesul e deplin, spre cantaret vin bancnote si el rosteste un fel de dedicatii-pomelnic: “de la cutare, pentru sufletul lui cutare, Dumnezeu sa-l ierte!”.
consilier la EBA
De ce v-am povestit ceva atat de bizar si aparent fara nicio legatura? Pentru ca asa cum la episodul respectiv habar n-am cine murise, dar stiu sigur ca n-o sa-l uit pe baiatul care canta, de fiecare data cand Elena Basescu apare undeva si ia cuvantul, sunt atent cu aceeasi fascinatie la oamenii din jurul ei. Ca sa traiesti din cantatul la inmormantari, printre bocitoare, trebuie sa ai un psihic din beton armat, dar ca sa iti dedici tineretea cultivarii imposturii colagenate, trebuie sa ai o sete de parvenire la fel de mare. Nu exista rate la banca sau copii de crescut, care sa te transforme intr-un asemenea mutant: asa te nasti sau nu.
Daca ati urmarit, de fiecare data cand da un interviu, EBA e secondata de o “tanara batrana” care-mi aduce aminte de Ana Pauker (pana acum Norica Nicolai imi starnea aceasta asociere). Soarbe fiecare vorbulita cu severitate, foarte stresata de ce gafe va mai avea de dres si dupa interviul asta. O teama inutila, de fapt, pentru ca Elena Basescu nici nu evolueaza in lumea discursului si argumentatiei, (ce-ar avea de cautat acolo?!) ea e un brand al absurdului insolent, al prostiei incapatanate si al tupeului gaunos: o EBA, o placuta de inmatriculare a unui jeep nesimtit. Daca nu-ti crapa obrazul de rusine cand in amfiteatrul unei facultati, EBA le spune studentilor: “vreau sa ajung un lider al generatiei mele”, ai putea la fel de senin sa citesti laudatio la primirea in Academie a lui Guta. Ba chiar ai pune si talent in textul cu pricina.
Daca toti tinerii ar fi ca membrii organizatiei de tineret a PD-L, care au votat-o in unanimitate pe EBA, as fi sufocat de disperare. Ca si restul partidelor au fix aceeasi proportie de oportunisti si carieristi (repet: unanimitate!), n-am nicio indoiala, noroc ca nu toti tinerii aleg aceasta modalitate de capatuiala si mai raman si neregimentati: oameni de pe margine care sa strige ca imparatul e gol si progenitura lui, cretina.
neamul prost
A-ti trage dupa tine rudele in lumea buna in care ai nimerit printr-un noroc chior e semnul distinctiv al neamului prost. Asta nu mai e nepotism. Nepotism e doar cand ii gasesti un post fictiv, platit scandalos de bine, nu si cand o vrei vedeta in pictoriale. Cand iti faci calul senator, deja sfidezi ratiunea, dar cand iti da prin cap sa-ti faci tuta europarlamentar, deja insulti obrazul oricui ar fi indeajuns de cumsecade sa-ti treaca si asta cu vederea.
Apropo de Caligula, desi legenda calului facut senator a intrat in folclor, ea nu a devenit niciodata realitate: adica Incitatus, calul lui Caligula, nu a devenit consul sau senator cum il visa stapanul sau. E drept ca a avut parte de un grajd din marmura si de o iesle din fildes, dar niciunul dintre curtenii lui Caligula nu a fost nevoit sa ii spuna calului cat de inteligent e ce discurs inspirat a nechezat in Senat. Desi, daca ar fi trait in zilele noastre, s-ar fi gasit destui care sa-i scrie discursurile si sa i le si laude.

In campanie electorala prin scoli, EBA, aceasta domnisoara Goe a politicii, a fost bosumflata de lipsa de ospitalitate fata de ea a tinerilor nebambooisti si neadulmecatori la ciolanul partidului, pe care i-a facut “frustrati”. Se spune ca oamenii jignesc in general folosind injurii pe care le-au auzit in copilarie, sau lucruri care i-au durut candva. Trecand peste faptul ca inconfundabilul ton al vocii Elenei Basescu transmite de fiecare data in primul rand frustrare, o ciuda oarba indreptata impotriva tuturor, mi se pare culmea neobrazarii sa ii faci frustrati pe niste tineri care poate sperau si meritau alte vremuri decat cele in care Nicu Ceausescu era numit prim-secretar la Sibiu si sef la UTC.

Victor Grigore

evadare.ro
May 30th, 2009
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact