Astia sunt, cu astia defilam. In total 12 candidati au reusit sa adune semnaturile necesare. 3 sunt candidati independenti, 2 reprezinta partide ecologiste. Nicio femeie nu s-a inscris anul acesta in cursa. Din pacate, candidatul Marian Bataiosu nu a fost lasat de evreii masoni homosexuali sa candideze, asa ca ne vom multumi doar cu Vadim si Becali pentru zona asta de divertisment. Prima veste proasta pe care au primit-o alegatorii a fost retragerea lui Radu Duda, lansat cu mare tam-tam. Dupa ce am ratat sansa de a avea un print presedinte, ne-a fost rapita si sansa primului presedinte evreu. Intr-o desfasurare de evenimente demna de Cascadorii rasului, Nati Meir a fost arestat pentru imprumutarea unor bani de Monopoly altor afaceristi. In fine, dupa evreu, ultimul cazut la datorie a fost “iubitorul de evrei” Ion Coja, care a renuntat la candidatura, culmea, tot din cauza unui politist. El afirma ca a fost pacalit de un colonel MI, care i-a promis ca se ocupa de strangerea semnaturilor.
Dintre cei ramasi in cursa, 3 au alta etnie decat cea romana: un maghiar, un aroman si un rom. Nu e banc, sunt candidatii la presedintie de anul acesta:
Manole Gheorghe-Eduard
Tinde spre statutul de candidat de profesie. A aparut din neant acum noua ani, tintind functia suprema in stat. Nu a facut o impresie tocmai rea, fiind coerent si decent. A disparut la fel de misterios cum a aparut. E inregistrat ca fiind independent, dar e presedintele Partidului Demnitatii Nationale. Ultima oara cand a candidat s-a prezentat ca un reprezentant al tinerilor intreprinzatori. Nu a reusit intre timp sa ajunga in Top 300, dar firma sa, Concept Limited, nu a dat faliment pe timp de criza, ceea ce e o oarecare performanta. E absolvent de Fizica Atomica. E iute la manie: in urma unei altercatii in trafic, l-a umplut de vanatai pe un senator acum trei ani.
Avere: 200.000 dolari in banca, bijuterii si ceasuri de 30.000 de euro, o casa in Pipera, trei apartamente si un teren in Bucuresti.
Remus Cernea Florinel
E un oengist destul de cunoscut in firava noastra societate civila. Dupa schimbarea de look a lui Crin Antonescu, e singurul candidat cu parul lung inscris in cursa. La una din dezbateri s-a prezentat imbracat cu un tricou cu Pink Floyd. A terminat Facultatea de Filosofie, dar nu s-a obosit sa scrie si o lucrare de licenta. E ateu militant, a cerut scoaterea icoanelor din scoli, unde vrea sa se predea darwinismul, protestand si impotriva amplasarii Catedralei Neamului in Parcul Carol. Cel mai amuzant lucru pe care l-a facut a fost sa se inscrie in UDMR in 1997, in semn de protest fata de nationalismul extremist reprezentat de Vadim, Funar, Paunescu. La aceste alegeri reprezinta Partidul Verde, asadar ecologismul ii completeaza ideologic portretul unui stangist de coloratura occidentala. Din pacate, mentalitatea de ONG-ist petitionar il impiedica sa aiba un discurs mai viu in campanie, luarile sale de pozitie marginindu-se pentru moment la sugestii de ordin birocratic de amendare a unor articole de lege.
Avere: Din formatul declaratiei de avere rezulta ca e sarac lipt: nu are casa, masina, terenuri sau bijuterii. E in schimb administrator la doua firme: E-Motion SRL si Sed Nove SRL. Are si o fundatie: Asociatia Umanista Romana.
Constantin Ninel Potirca
Afacerile cu fier vechi l-au ajutat sa isi construiasca un palat in Targu-Jiu. In lipsa lui Radu Duda, doar Ninel Potirca si Gigi Becali se mai pot lauda ca daca ar castiga alegerile s-ar muta doar dintr-un palat in altul. E presedintele Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi. Spune ca e un om cinstit si aduce ca argument cele 40 (!) de dosare penale in care judecatorii au decis neinceperea urmaririi penale impotriva sa. Se exprima ceva mai greu decat Gigi Becali. Cu toate acestea a parut destul de sincer cand a vorbit de discriminarea la care au fost supusi membrii familiei sale. Asadar, desi aspira la titlul de Obama, e mai degraba mai aproape ideologic de Martin Luther King. Si-a ales ca motto in campanie un citat din Einstein. Intrebat unde a gasit respectivul citat, nu a putut raspunde. Probabil tot sub puternicul impact al lui Obama, site-ul sau de campanie se deschide cu versiunea in limba engleza si cu sloganul: It’s time to be together!.
A infiintat o gradinita pentru copiii romi si a finantat aparitia cartilor Amintiri tiganesti si Povestirile satrei.
Avere: Detine un palat de 980 mp in Targu Jiu si un teren de 1600 mp in acelasi oras. In declaratia sa de avere nu apar bijuterii, masini, bani sau firme, desi ocupatia de baza e de om de afaceri.
Constantin Rotaru
Reprezinta Partidul Alianta Socialista, o formatiune care are ca semn electoral soarele, semnul sub care comunistii s-au prezentat la alegerile trucate care i-au adus la putere pentru aproape jumatate de secol. (Se numeau pe atunci Partidul Muncitoresc Roman). Platforma sa program seamana cu textul citit pe vremuri de primar tinerilor casatoriti: statul face, statul asigura, statul are datoria sa… Cu toate acestea, Constantin Rotaru nu e lipsit de spirit antreprenorial: are o firma care produce fanioane, stegulete, cataloage scolare si indicatoare rutiere.
Avere: Detine o firma (Rotarexim SRL, care anul trecut i-a adus castiguri de aproximativ 800 mil, in lei vechi) si e asociat in alte doua (Capero SRL si Rothari SRL). Detine 3 apartamente, 3 terenuri agricole si 20.000 de euro in banca.
Ovidiu Iane Cristian
Numele lui Ovidiu Iane a aparut pentru prima data in presa in 2002 cand, impreuna cu Mugur Ciuvica, a trimis redactiilor prin e-mail Armaghedon II, cel mai dur rechizitoriu la adresa regimului despotic al lui Adrian Nastase. Curajul de atunci s-a lasat cu arestarea pentru cateva zile a celor doi. La data respectiva, Iane a declarat ca nu stia ce contine textul scris de Ciuvica, pe care nu a facut decat sa-l raspandeasca pe internet. Acum Ovidiu Iane reprezinta Partidul Ecologist. In urma cu 15 ani a infiintat Indaco Systems, o firma de software, lider pe piata programelor legislative din Romania. Setea de invatatura l-a izbit la varsta de 32 de ani, cand a intrat la doua facultati (Studii Politice la SNSPA si Relatii Economice la ASE), pe care le-a si absolvit.
Avere: E administrator la doua firme (Indaco Systems SRL, Global IT Suport SRL, care i-au adus anul trecut mai mult de 6 miliarde si jumatate, in lei vechi), asociat la alte patru (Restaurantul Mediolanum, Webak SRL, DataDesk SRL, Proecoter SRL). Are 3 terenuri, 5 apartamente, o casa de vacanta si o motocicleta Yamaha. In banci are 835 mil lei vechi, 5000 de euro si 5000 de dolari, dar are de returnat credite de 200.000 euro.
Ceilalti candidati inscrisi in cursa au in spate partide care au fost sau sunt parlamentare, au detinut sau detin functii politice si au beneficiat de o mare expunere mediatica. Despre ei, nu mai poti afla ca noutati decat ca pe Crin Antonescu il cheama si George si Laurentiu, pe Sorin Oprescu il mai cheama si Mircea, iar pe Mircea Geoana, Dan.
Corneliu Vadim Tudor presedinte PRM, fost senator, actual europarlamentar
George Becali presedinte PNG, europarlamentar
Kelemen Hunor sustinut de UDMR, parlamentar
Sorin Oprescu independent, fost senator PSD, primar general al Capitalei
Crin Antonescu George Laurentiu presedinte PNL, senator
Mircea Geoana Dan presedinte PSD, senator
Traian Basescu sustinut de PDL, presedintele in functie.