Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Teologii de la televiziunile hoților au decis că e păcat să anchetezi furtul în zi de sărbătoare

Mai multe babe evlavioase, reprezentante ale speciei de jurnalism cu batic și șorț de bucătărie, și-au pus mâinile în cap și au ieșit în uliță, auzind că procurorii anchetează furtul electoral în ziua de Sfânta Maria. Erau aceleași babe, pregătite să fie bocitoare sincere, la anunțarea decesului de pe liste a zeci de mii de gorjeni, teleormăneni și vrânceni, în total, cât era nevoie pentru atingerea pragului, cum cere tradiția. Scrupuloase cu fiece bob de arpacaș, când vine vorba de scos votanți de pe liste, chivuțele presei se perpeleau acum că procurorii calcă tradițiile strămoșești în picioare.

E vorba, desigur, de tradiția votului multiplu, dat din inimă de sătenii cu primari fruntași la toate alegerile. Cristian Tudor Popescu, bocitoarea cheală a presei, a sărit și el din bătătură, ca să ne anunțe că e o crimă să anchetezi „simpli votanți”. Chiar așa, mâine ajungem să anchetăm simpli hoți, simpli violatori și simpli ucigași. Curată disoluție a autorității furtului în stat!

Ieri, în ajunul sărbătorii, procurorii au trecut prin satele cu procente și de peste 100% prezență, cu niște liste, pe care erau subliniate CNP-uri, care apăreau a fi votat și de 7-8 ori. O tradiție locală, veți spune. Culmea, nici nu erau bătrânei, încântați cu vreo pungă de mălai, ci flăcăi de 20-30 de ani, probabil anti-băsiști sinceri, la fel de activi și pe internet, ca postaci înjurători, cu mai multe identități. Ce părea un act de normalitate din partea „organelor” s-a transformat într-un episod din Rebreanu, pe ecranele patriotice și anti-imperialiste.

cristian tudor popescu

Primul titlu cu care a ieșit la atac Antena 3 a fost „Procurori huiduiți în satele din Olt”.. Un început promițător, dar slab față de ce poate echipa din prime-time a lui Gâdea. Ecranul se umple de săteni răsculați, cărora li se șoptește să înceapă să strige că sunt în direct. (O regretabilă desincronizare.) Urmează promisiuni ale unor revolte ample, din partea votanților bâlbâiți și titluri despre răscoale țărănești.

Se dă și ordinul zilei pe unitate, adică tema, care trebuie rostogolită pe ecrane: procurorii bagă spaima în țărani nevinovați, care se vor teme să se mai prezinte la următoarele alegeri! De la Pieleanu la Ciuvică, toți plimbă ideea asta, „de un dramatism cosmic”, vorba locotenentului Radu Tudor. Ce inimă au și procurorii ăștia să le ia sătenilor votul multiplu de la gură !? Și unde? Într-un sat sărac! Nu puteau să ancheteze la ei la oraș, unde s-a votat mai puțin, chiar și de 2-3 ori mai puțin?

Televiziunile hoțești ar fi putut arăta nu răscoalele din Flămânzi și Vârtoapele împotriva Procuraturii, ci adevăratele răscoale, făcute de sătenii din Primăverii, Pipera, Aviației și Dorobanți. Acolo au fost adevărații țărani răsculați împotriva procurorilor, revoltați că a fost săltat unul de-al lor, nepotul tușii Tamara.

Dar vine și ziua de cruce roșie, a Fecioarei Maria, când tot credinciosul credea (logic) că se va pune cruce dosarelor și procurorii vor pleca în treaba lor, poate cu o plasă de roșii și o sticlă de zaibăr de la olteni. Dar să vedeți blasfemie! Bătrânele vigilente ale presei ne anunță că anchetele continuă și-n sfântă zi de sărbătoare.
Prostănacul ăla speriat de Eugen Kelemen și baba bisericoasă Corina Drăgotescu dezbat problema în fața porții și nu se pot pune de acord. Kelemen zice că e ca pe timpul comuniștilor, Drăgoteasca crede că e mai rău. Ce bine ar fi picat acum analistul ei preferat, Gigi Becali, la care se uită ca la popa cu moaștele, când îl are invitat! El ne deslușea cât de mare e păcatul de a cerceta votul multiplu în zi de sărbătoare.

Să știți că tot așa se întâmplă și în alte țări. Dacă procurorii îndrăznesc să ancheteze un furt, o tâlhărie, în zi de cruce roșie, sar jurnaliștii de la TF1 și ZDF cu aghiasmă pe ei și-i afurisesc să plece anchetele penale pe pustii. Ba, se povestește că în Evul Mediu, niște redactori de la CNN au cerut chiar arderea pe rug a unor judecători eretici, care cercetau hoții în zi de post.

Victor Grigore

evadare.ro
August 15th, 2012
Mai multe despre: Media

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact