Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Școala ajutătoare de manipulare

Dacă vrei să vezi ce mesaje ne transmit organele statului, nu te uiți la manipulatorii subtili ai regimului. La influenții, care mimează imparțialitatea și strecoară sugestii ici și colo. Nu. Cel mai sigur e să te uiți la brigadierii presei, cei care dau cu cazmaua în ogorul opiniei publice. Există o specie întreagă, pe care o flatezi dacă presupui că e livrată de școlile din Băneasa sau Grădiștea. Nu știu cine se omoară după stilul anost dar ambițios al unor Bogdan Chireac, Radu Tudor, Bogdan Ficeac, Sabin Orcan și mulți alții din același pluton. Dar presupun că oamenii sunt foarte curioși care-s părerile lor despre orice, din moment ce sunt difuzați.

Uite, Ion M Ioniță, un nume memorabil al presei. Un scrib, subtil ca Cartianu, talentat ca Mălin Bot și șarmant ca Andreea Pora. Mediocritate poleită cu aur, cum ziceau anticii. De așa ceva are nevoie presa, de oameni simpli, din topor, care nu caută să te îmbârlige din vorbe. Ia să vedem ce ne lămurește Marian M Ioniță despre pașapoartele de înțepat. Nu ne lămurește chiar din titlu, care e dubitativ: „Pașaport de vaccinare, din vară în Europa?”.

„Principalul argument împotrivă este cel legat de discriminare. Cei care sunt vaccinaţi, vor putea călători, ceilalţi vor întâmpina restricţii. Obiecţiunea este destul de greu de susţinut. De ce? Pentru că acest certificat ar urma să uşureze călătoriile şi dreptul la liberă circulaţie, drept care în momentul de faţă este deja îngrădit. Introducerea paşaportului de vaccinare ar permite persoanelor titulare să se mişte pe teritoriul Uniunii Europene în condiţiile în care, în prezent, sunt restricţii la toate frontierele. Ca să intri în majoritatea ţărilor europene se cere test negativ şi se impune carantină. Pentru toată lumea. Un certificat ar elimina aceste obligaţii. Dar dacă se consideră disciminare, se va rămâne la reglementările actuale cu test şi carantină, ceea ce ar scufunda şi mai rău economia ţărilor afectate cel mai mult de pandemie.”

Greu de susținut, zici? Dorel M Ioniță de la Adevărul despică lucrurile cu ascuțitul târnăcopului și ne convinge subtil că restricția înseamnă libertate. Că libertatea oricum ți-ai pierdut-o, că așa a hotărât politrucul cutare. Pierderea asta de drepturi pare pentru totdeauna, irecuperabilă. În tot cazul, nu intră în discuție. Se pot face legi noi, pentru restricții noi, dar nu se pot ridica opreliștile vechi, puse cu titlu de urgență, nici dacă nu mai e epidemie.

De notat că inteligentul redacției Adevărul, Florin M Ioniță, are o putere de anticipație teribilă. Deja, în 2021, vede că ar putea fi consecințe pentru asemenea restricții. S-ar putea scufunda economia și mai rău. Păi ia să vedem ce ne spunea același gânditor cu mare forță de anticipație anul trecut… Când s-au luat repsectivele măsuri, care zice că au scufundat economia.

În martie 2020, același Gheorghe M Ioniță îi certa pe politicieni că le arde și de altceva, decât să ia mai repede și mai decis măsurile restrictive. Editorial intitulat „Mai vreți anticipate?”:

„Şcolile au fost închise, adunările publice anulate, la fel evenimentele sportive, culturale. Sunt măsuri foarte bune, dar ele trebuie comunicate şi explicate cât mai mult de instituţii credibile. Poate va fi nevoie şi de alte măsuri, legate de carantină, pregătirea unor spaţii de acordare a asistenţei medicale, izolarea unor localităţi sau a unor regiuni. Cine ar mai avea credibilitate dacă ar suprapune şi o campanie electorală peste toate cele? Următoarele săptămâni vor fi critice. Populaţia are nevoie să ştie că cineva este responsabil şi poate să ia toate măsurile necesare. E timpul pentru raţiune.”

Iar în aprilie 2020, același Vasile M Ioniță le dădea și soluția în editorialul cu titlu promițători: „Cum câștigăm un război fără precedent”.

„Dacă se instituie şi se respectă măsurile de restrângere a răspândirii coronavirusului se dă timp sistemului de sănătate pentru a acorda asistenţa necesară şi cercetării medicale pentru a pune la punct tratamentele şi vaccinul împotriva agentului patogen. În acest scop, nimic nu este prea scump. Guvernele au decis să închidă activitatea economică în sectoarele neesenţiale. Sectoare întregi şi o bună parte a forţei de muncă vor trebui susţinute, vor avea nevoie de ajutoare de stat. (…)

În plină pandemie, nici nu se poate acţiona altfel. Dar factorul esenţial este, din nou, timpul. În răgazul obţinut care nu este prea mare, devine crucial efortul internaţional de găsire a soluţiilor de tratament şi a vaccinului împotriva coronavirusului. Logica „fiecare pentru el” nu funcţionează. Virusul nu se opreşte la graniţe, nu are bariere geopolitice sau ideologice şi nici nu ţine seama de propagandă, idiferent cât de iscusită ar fi ea.”

Uite că a venit vaccinul, dar restricțiile sunt tot acolo. Nu ziceai că alea sunt „sectoare neesențiale”? Oare de ce s-o fi prăbușit economia, dacă erau neesențiale!? Și ce s-a întâmplat cu ideea aia deșteaptă a ta, că o să le susțină guvernul din ajutoare de stat!? Nu prea a funcționat nici aia, este? Ce convenabil e Marcel M Ioniță de acord cu toate măsurile puterii, care plătește presa, dar are mereu supărarea că nu se iau mai repede și mai dur…

evadare.ro
March 2nd, 2021
Mai multe despre: Media
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact