Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Parastas pe Arena Națională cu Vali Vijelie și Mihai Bucă

În loc de defilare pe stadionul „23 August”, la două zile după Ziua Națională, a avut loc pe Arena Națională o comemorare a celor 56.000 de decese trecute de autorități în seama covidului. Au lipsit oamenii muncii, aduși din uzine (doar doctorii, „eroii din lina întâi”, au avut acces). Au lipsit și portretele lui Arafat, Rafila, Cercel sau Iohannis, dar au fost foarte multe lasere, care să anime stadionul gol. Parastasul a semănat mai mult cu o festivitate de deschidere a Jocurilor Olimpice. În tot cazul, o „întrebuințare” mai mare din partea statului decât pentru 1 Decembrie.

Sigur, e prima epidemie din istorie, care are nevoie de campanii publicitare, panotaj stradal, spoturi radio de mai multe ori pe oră, reclame la televizor cu aceeaș frecvență, tocmirea de „influenceri” pe rețelele de socializare, „campanii de conștientizare” și restul arsenalului de marketing. Dar având în vedere că am pășit într-un regim totalitar, în care drepturile fundamentale din Constituție sunt suspendate, la discreția unui departament condus de un subsecretar, și că aflăm de la televizor prelungirea lunară a stării de urgență, alertă…. e firesc să vedem astfel de evenimente. Firesc, în măsura în care toate regimurile de acest tip au avut spectacole pe stadion în arsenal. Ne amintim Jocurile Olimpice din Berlin 1936. Sau Festivitățile anuale de la Phenian, Coreea de Nord, desfășurate pe cel mai mare stadion din lume. Prin comparație cu acelea, festivitățile de pe timpul lui Ceaușescu erau amatoristice.

 

Inimile mai haine ar putea întreba cât a costat o asemenea festivitate faraonică din bani publici. Concertul – în lipsă de public – a fost difuzat în direct de televiziunea statului. Dar e știut că evenimente de genul festivităților de deschidere a unor jocuri olimpice sau campionate mondiale sunt foarte costisitoare. Aveți în vedere, spre comparație, dezvăluirile recente despre cele 2 milioane de euro înghițite de la bugetul țării de un singur ONG obscur, ca să lupte cu „știrile false” în pandemie. ONG-ul Eurocomunicare e o mică afacere colaterală în care au fost implicați profesori de la SNSPA și ziariști ai sistemului ca Radu Tudor de la Antena 3. Concret, ONG-ul n-a produs decât niște penibile monitorizări de presă și de Facebook, în care sunt înfierate diverse persoane pur și simplu pe motivul că au emis păreri care contravin guvernul!. Deloc surprinzător, erau implicați și bătrâni activiși PCR, reciclați în profesori neo-marxiști și consilieri ai lui Iliescu din primii ani după Revoluție. Alte realizări ale ONG-ului bine plătit de la buget ar fi interviuri cu Radu Tudor, membru și al Fundației SMURD a lui Arafat. Ideea e că astea sunt fleacuri, dacă le comparăm cu organizarea unui concert cu vedete pe stadion. Deci prețul trebuie să fi fost unul consistent, deși deocamdată nu îl cunoaștem.

Dar morții invocați cu lacrimi de crocodil de organizatori nu erau adevăratul mobil al concertului. Ținta erau, evident, cei vii, îndemnați să se vaccineze înainte să fie duși cu forța la vaccinarea obligatorie. Organizatorul șușanelei a fost Petre Năstase, regizor la ProTV, care a organizat și revelioane ale postului în trecut.

Vedetele selectate au fost alese abil să atingă mai multe felii de public. Pentru fanii genului pop, au fost Cleopatra Stratan, Alexandra Ungureanu, Ruby. Pentru cei mai mistici și care vibrează la coarda națională, a fost adus excelentul Cor Tronos al Patriarhiei Române. (E o adevărată obsesia propagandei actualului regim de a se agăța în orice mod cu putință de prestigiul Patriarhiei și al Bisericii Ortodoxe.) Iar pentru maneliști a cântat cel prezentat de Pro TV ca „artistul Vali Vijelie”. Fiecare cu valorile lui. Se știe, capitalismul livrează orice pentru oricine.

După eveniment, spre cinstea lui, conducătorul corului patriarhiei, Mihai Bucă, s-a delimitat de campania de vaccinare. Activenews relatează poziția sa ulterioară:

„Grupul Tronos nu se implică în această campanie de vaccinare. El merge doar să cânte și pentru a bucura sufletele oamenilor. Grupul psaltic Tronos este neutru, nu este pro vaccinare, iar noi considerăm că fiecare trebuie să aibă libertatea de alegere.” 

Într-adevăr, prestația corului Tronos a fost excelentă, ca de obicei. Dar contextul potrivit cred că era sărbătoarea de 1 Decembrie, nu la „Cântarea Vaccinării”.

Deși TVR a transmis integral concertul, nu am putut să găsesc înregistrarea pe canalul de YouTube al postului. Acolo unde sunt vreo 4 clipuri cu Răzvan Cherecheș numai din ultimele zile – invitat până și la „Garantat 100%”! Dar absent din buletinul meteo al TVR.

L-am găsit pe artistul Vali Vijelie acolo unde mă așteptam, la PRO TV.

Dar cum această captură de ecran are rezoluție cam slabă, mi-am permis să preiau o fotografie la o rezoluție mai bună de pe pagina de Facebook a artistului, postată tot zilele acestea. Fotografie care vă poate convinge mai mult să vă vaccinați, cum își propune de fapt concertul.

Pentru promovarea concertului a fost creat și un hashtag #oamenicamine. Iar în loc de vedetele participante, pe afiș figurează celebra mască de oxigen de la ATI.

Victor Grigore

evadare.ro
December 8th, 2021
Mai multe despre: Media

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact