Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

CNN: măștile de cârpă nu sunt decât o decorație facială

S-a schimbat iar modificarea. Semnalul e dat de la vârf, de televiziunea stângistă cea mai militantă: CNN. Și nu de o apariție întâmplătoare pe post, ci de sinistra expertă a postului dr Leana Wen. „Analista medicală” (cum e Radu Tudor „analist militar” la postul înfrățit) a susținut în ultimii ani toate nenorocirile imaginabile. Inclusiv, un moment de pomină, când a spus pe post: „dacă se ridică restricțiile, ce motiv mai au oamenii să se vaccineze?”. Acum Leana revine în forță:

„Măștile de cârpă nu sunt decât o decorație facială. N-ai ce face cu ele pentru Omicron.” a spus analistul medical al CNN, dr Leana Wen, doctor de urgență și profesor asociat de Sănătate Publică și Management la Universitatea George Washington”(..)

„E ce au spus de luni de zile oamenii de știință și oficialitățile, de multe luni de fapt,” a adăugat Wen, într-un interviu telefonic separat.

Unde or fi fost declarațiile astea „de multe luni”!? Că n-a zis nimeni să nu mai poarte lumea „decorațiile faciale” ca beteala pe brad. Și ce legătură ar avea Omicronul? că doar n-a demonstrat nimeni că e mai mic sau mai lunecos decât Delta… sau decât vreun virus gripal semnalat de multe zeci de ani…

Pentru conformitate, formularea în engleză e „măștile sunt puțin mai mult decât o decorație facială”…. Dar sensul expresiei e depreciativ, pentru că în engleză nu se folosește dubla negație, ca în română. Pentru conformitate, aveți și secvența video, în care spune cam ce scrie și în articolul de pe site-ul CNN:

„Măștile de cârpă nu sunt potrivite pentru această pandemie. Nu sunt potrivite pentru Omicron, n-au fost potrivite pentru Delta, Alfa sau oricare dintre variantele precedente. Pentru că ne confruntăm cu ceva aeropurtat.”

De remarcat și modul tâmp în care colegii de platou dau din cap, ca și cum ar fi o evidență. Nu că n-ar fi. Dar sunt aceiași, care de doi ani diabolizează pe cine refuză să poarte cârpa cu elastic, ca pe iresponsabili, potențiali asasini. Și acum, încuviințează senin că simbolul pandemiei era un fel de mărțișor. Un pamplezir, accesoriu de fashion.

Dar să ne întoarcem la articol, pentru că, totuși, CNN nu ne recomandă să renunțăm la balul mascat, să nu ne mai prostim cu ceva inutil. Nuu… nebunia trebuie dusă mai departe:

„Trebuie să purtăm cel puțin o mască chirurgicală triplu-strat”, spune ea, cunoscută ca mască de unică folosită și se găsește în cele mai multe farmacii și unele magazine. „Poți purta o mască de cârpă peste aceea, dar nu purta o mască de cârpă singură.”

În mod ideal, în locuri aglomerate, „ar trebui să porți o mască KN95 sau N95”, care poate să coste doar câțiva dolari, a adăugat Wen. Având o fixare mai bună și anumite materiale – ca fibra de polipropilenă – acționează atât ca barieră mecanică și electrostatică; aceste măști previn mai bine intrarea în nas și gură a micilor particule și pot fi fixate pe față, ca să funcționeze cum trebuie.”

Stai puțin! Vrei să spui că din asta, de care purtau Dacian Cioloș sau Samuel Fritz înainte să se îmbolnăvească!?

Și dacă e aeropurtat, ce faci cu ochii și urechile, care-s expuse?

Dar CNN nu s-a mulțumit doar cu Leana Wen. A mai apelat la un expert, Erin Bromage, de la Universitatea din Massachusetts. Care a zis nu știu ce să zic:

„De ce varianta Omicron a avut așa mare succes în a infecta rapid mulți oameni e necunoscut pentru moment”, dar asta subliniază rolul jucat de o mască de calitate”.

Stați puțin, experților! Dar ce s-a întâmplat cu experimentul făcut de CDC!? Nu mai țineți minte când au testat ei două cârpe și au demonstrat că manechinul nu s-a sufocat!? Păi dacă nici aia nu era știință… Și se vede clar în poze că foloseau cârpe nu N95!

Totuși, Leana revine pe final:

„Dacă tot ce ai e o mască de cârpă, tot e mai bine decât nimic. Dar nu ești bine protejat și ar trebui să știi că nu ești bine protejat. Așa că dacă te duci într-un loc aglomerat, la interior, și tot ce ai e o mască de cârpă, nu te duce.”

Ha!? Chiar așa s-a exprimat, n-am tradus aiurea. Dacă te duci… nu te duce! E la fel de logic ca purtarea măștii după „imunizarea” prin vaccin. 

Asta ca să nu mai amintim vremurile când aceiași experți te sfătuiau să nu cumperi niciun fel de mască!

Victor Grigore

evadare.ro
December 30th, 2021
Mai multe despre: Media

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact