Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări
Cum poți ajuta această pagină să se dezvolte

Artiștii regimului devin gorniști de front

O primă surpriză a fost când am auzit vorbindu-se de luptat în război la podcastul comedianților „Teo, Vio și Costel”. Mă rog, erau în formula Costel Bojog, Viorel Dragu și Dan Badea. Pentru cine nu e familiarizat cu genul, băieții de la stand-up practică de mulți ani o bășcălie plină de dispreț pentru orice e românesc. Și, brusc, vorbeau de parcă deveniseră „apărătorii patriei”.

În ultimii doi ani de pandemie, ținta batjocurii măscăricilor gen Teo sau Micutzu au fost cei care se opuneau restricțiilor, vaccinării obligatorii, măștii și, în general oricăror măsuri pe care le lua puterea. Propriu-zis, aveau o funcție exact pe dos decât a bancurilor din timpul comunismului. Nu țineau partea omului de rând, supus unui chin inutil și unor abuzuri delirante. Ei aveau de lovit în „conspiraționiști”, „șoșoci”, „antivacciniști”. Erau divizia de glume a dictaturii medicale.

De altfel, cam de când a apărut acest gen la noi, au fost riguros puși pe linia „corectă politic” de tipi ca Dan Chișu și alți îndrumători ai sistemului. Rolul lor era să susțină marxismul cultural pentru alt public țintă. Ce făceau soroșiștii în ONG-uri, în limbajul de plastic al noii europe, făceau și ei în limbaj mai porcos. Nu zic, sunt băieți talentați și uneori amuzanți. Dar n-ai cum să nu observi că au un cadru nescris, mai rigid decât al cenzurii comuniste. Numai proștii cred că dacă ești obscen ești și liber. Bufonii regimului au mână liberă la grosolănii la adresa credinței creștine și simbolurilor naționale. (Cel puțin până trecem la propaganda de război de-a binelea.) În schimb, când vine vorba de poncifele corectitudinii politice, minorități, LGBT, băieții știu că lesa e foarte scurtă și se abțin. Ba chiar devin activiști furibunzi. Așa-i viața de cățel de curte: latri doar la cine ai voie, nu la cine îți aruncă oase.

Așadar, după ani de zile de bășcălie nemiloasă și cinică, îi aud pe comedianții de la podcast că trebuie să ne implicăm în războiul rușilor cu ucrainenii. Costel, până acum un hippie new-age-ist, are revelația că și generația flower-power s-a implicat în războiul din Vietnam, în felul ei. Ba chiar ne explică de ce sunt mai importanți refugiații din Ucraina decât săracii români de la colț de stradă. Cică noi avem cerșetori mai ghiftuiți decât cei care au venit de la nord-est în coloanele de BMW-uri și Range Rover-uri. „Oamenii se schimbă în situația asta și devin buni”.

Și, surpriză mai mare… din una în alta, îi auzi și perorând despre cum, dacă se dă ordinul de înrolare, ar fi argumente să rămâi să te bați pentru țară, nu să pleci în străinătate. Ia te uită! Cine s-ar fi gândit că se convertesc băieții la patriotism cu arma-n mână, de la făcut pipi cu boltă pe tot ce-i românesc!? Nu mai e diaspora idealul suprem al generației noi?

Până la urmă, Costel își dă seama că nu e chiar pregătit să lupte pe front, așa că se vede mai mult în rol de însoțitor al trupei pentru divertisment. Pare exact rostul pentru care sistemul își scoate la bătaie vedetele.

N-a trecut mult și ordinul a venit, iar plutonul comicilor a salutat cu mâna la chipiu și a produs exact asta: spectacol de stand-up „pentru civilii din Ucraina”. Iohannis promite arme militarilor din Ucraina, comicii prestează pentru civili. Iar dacă ordinul devine să ne aruncăm în război pentru slavi sau pentru „valorile NATO”, vor presta și programe tot mai patriotice. Gata cu bășcălia la adresa patrioților, or să producă glume pe seama „dezertorilor”. Prestează: Costel, Teo, Natanticu, Dan Badea, Vio, Alex Mocanu, Dan Țuțu. Dar se vor alinia și alții.

Concert pe stadion fără distanțare

La scurt timp după, vedem că Arena Națională s-a umplut ochi la un concert pentru Ucraina. Cât de ipocriți pot fi ăștia!? Sunt exact aceleași vedete pop și aceiași hipsteri, care făceau spume la gură că s-au adunat 300 de inși să protesteze împotriva carantinei. Turbau că „sunt inconștienți, or să ne infecteze pe toți, îmi omoară bunica!” Și acum, ce fac? Apare Putin și le scoate carcalacul din cap. Dă Arafat o ordonanță că nu mai e periculos virusul, nu mai trebuie mască, și imediat se înghesuie ca sardelele la Armin van Buuren?

Concertul mi-a amintit o caricatură care circulă zilele astea: Care e definiția ipocriziei? Să pretinzi că-ți pasă de libertatea din Ucraina, dar să vrei să fie închis în casă nevaccinatul de lângă tine.

Și n-au stat doar câteva minute, cât ar fi stat un nevaccinat, care ar fi intrat într-un magazin să-și ia șosete fără adeverința de vaccinat. Au stat 8 ore! Concertul a avut vedete de afară: Armin van Buuren, Jamala, Tom Odell. Dar și o garnitură redutabilă de vedete autohtone. Deloc surprinzători, trupeți de nădejde și ai bătăliei cu virusul, dispărut în mod misterios după război. Mai puțin Andi Moisescu, prezentator alături de vajnica propagandistă a tuturor regimurilor: Andreea Esca, minciuna televizată în persoană.

Pe scenă au urcat: Inna, Delia, Horia Brenciu, Voltaj, Vunk, Coma, Les Elephants Bizarres, Guess Who, Irina Rimes, Antonia, DJ Project și alții. Poza cu stadionul național înțesat de lume și plin de confetti a făcut înconjurul internetului. E dovada supremă de ipocrizie. (În paralel avea loc o ședință de guvern cu toți miniștri îmbotnițați pentru a fi exemplu la știri.)

Evident, nu putea lipsi din peisaj mascota hashtagistă Tudor Chirilă. Care își varsă și el năduful după ce atâția l-au luat la ochi ca vuvuzea a securiștilor pe stil nou. Ne spune că statul paralel sunt cei care ajută Ucraina. Și dă vina pe statul român că nu face destul. Că nu ne bagă mai repede în război, probabil.

E pe fază și devotata luptătoare progresistă Oana Pellea. Acum n-o mai preocupă „statul de drept”, anunțata lege a crizei, care ne bagă din dictatură medicală în dictatură militară. Acum are grija Ucrainei. Acolo e România frumoasă, normal, unde-s „tinerii frumoși și liberi”. Dacă erau adunați pentru libertatea lor, pentru școala normală, ar fi zis că-s România urâtă și extremistă.

 

teatrul de război

Democrație, libertate…. foarte frumos, dar ce pățești dacă nu cânți în corul implicării? (Adică al transformării războiul slavilor în război mondial.)

Mihai Călin, șeful sindicatului actorilor din Teatrul Național, a propus să intre și TNB în „Cântarea Ucrainei”. (Să-și ajute confratele Zelenski. Frate în ale actoriei, nu vă gândiți la altceva.) Pe clădirea Teatrului Național urma să se arboreze steagul Ucrainei. Fostul protevist Mihai Călin a propus campania „TNB pentru Ucraina”.

Surpriză, directorul interimar, Mircea Rusu (actorul, nu cântărețul) a respins propunerea ca „o manifestare emoțională inutilă”. Mai mult, Mircea Rusu l-a invitat pe Mihai Călin să meargă la Cernăuți, să vadă cum sunt tratați românii. Curajos și just răspuns, pentru care e făcut albie de porci de Corupția ucide și de presa neo-marxistă. Au scormonit și că îi oferă scena teatrului pentru un spectacol lui Dan Puric. Rusu, du-te la Moscova! i s-a strigat. Păi ori facem cenzură și artă angajată, ori ce facem aici!?

Vă dați seama, îl cheamă Rusu și precis permite să se joace și Cehov în Teatrul Național! 

Victor Grigore

evadare.ro
March 14th, 2022
Mai multe despre: Media

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact