Who’s gonna save me now

De veghe in lanul de secara a fost cartea care m-a salvat de criza adolescentului. (O exista sintagma asta sau doar mie mi se aplica? Dar ma gandesc ca daca e criza femeii de 30 de ani, ar trebui sa fie si asa ceva.) Nu pot sa explic cum, dar a facut-o, m-a scos din depresie ca un prieten si mi-a aratat ca lucrurile pot fi vazute si din alta perspectiva. Probabil nu de-asta fusese scrisa, dar efectul asta a fost.
Au urmat apoi alte intalniri, unele fermecatoare, altele sclipitoare, dar doar una, la fel de neasteptata. O alta carte care mi-a intins o mana pe fundul prapastiei.
Acum o zi ne-a parasit JD Salinger, parintele lui Holden Caulfield, eroul din “The catcher in the rye”, copilul teribil al literaturii americane. Avea 91 de ani! Uitasem ca traieste, dar de intalnirea cu cartea lui nu am uitat. Simt ca am nevoie urgent de o carte salvatoare, pentru ca acum sunt in plina criza a barbatului la 30 de ani si nu e de gluma, desi un amic a fost suficient de dragut sa imi confirme ca arat de 15-16.

evadare.ro
January 29th, 2010
Mai multe despre: Diverse

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.