evadare.ro

O teorie a conspirației, strecurată în documentul de autorizare a vaccinului Pfizer

Acum că politicienii se filmează făcând vaccinul salvator, au apărut și conspiraționiștii cu teoriile lor absurde. Păi se putea!? Probabil ați văzut numeroase comentarii lăsate de rău-voitori, care spun: „a făcut injecție cu ser fiziologic, cu vitamine…. i-au făcut altfel de vaccin….”. Nebunii, vă dați seama. Parcă dacă scrie Coca Cola pe cutie, are cum să fie alt conținut de la o țară la alta!

Să nu-i luăm în seamă și să ne adresăm unui document oficial. Agenția Europeană a Medicamentelor (organism al Uniunii Europene) a primit cererea firmei BioNTech, în asociere cu Pfizer, pentru o autorizare condiționată, pentru situații de urgență, a comercializării vaccinului anti-Covid, denumit Comirnaty. Și Agenția a întocmit un dosar, în vederea îndeplinirii pașilor procedurali pentru avizare. Iar acest document pare plin de idei, pe care conspiraționiștii le-ar putea folosi în teoriile lor. Să citim din document:

Pag 18: „Două procese cu substanță activă au fost folosite în istoria dezvoltării. Procesul 1 (materialul pentru teste clinice) și Procesul 2 (procesul comercial). Sunt oferite detalii despre diferențele între procese, justificarea efectuării schimbărilor și rezultate din studii comparative. Schimbările majore între substanțele active folosite sunt descrise în dosar.” (…) „Deși rezultatele s-au demonstrat a fi comparabile, între loturile din Procesul 1 și Procesul 2, s-au identificat diferențe semnificative.”

Pag. 17: „În studiile comparative, s-a observat o scădere a integrității ARN pentru loturile inițiale din Procesul 2, comparate cu loturile din Proceul 1. Aceasta e discutată mai jos, în secțiunea despre dezvoltarea procesului de producție.”

Pag. 19: „Solicitantul (autorizării, n.t.) a explicat că redistribuția e probabil cauzată de folosirea unui model liniarizat ale plasmidelor ADN în Procesul 2, în locul unui model ADN, derivat din PCR, în procesul 1.” (…) „Toate loturile din Procesul 2 au fost găsite comparabile, în timp ce loturile din Procesul 1 au arătat unele diferențe de model poly(A)”.
(…) „S-a notat că după ajustarea acestor volume, procentajul integrității ARN a crescut la nivele mai potrivite cu loturile din Procesul 1.”

(De altfel, dosarul are chiar un subcapitol intitulat „Analiza loturilor”.)

Pag. 22: „Se notează că Solicitantul afirmă că desfășoară teste în prezente pe loturile clinice și că dosarul va fi actualizat cu datele din aceste loturi, precum și cu orice noi date disponibile pentru loturile din procesul primar de validare.”

Pag. 24: „Pentru a confirma puritatea profilului și a asigura controlul de calitate și consistența de la un lot la altul, pe durata duratei de viață a produsului final, Solicitantul ar trebui să furnizeze informații suplimentare despre procesul sintetic și strategia de control a excipientului ALC-0315.”
(…) „Impurități legate de lipide au fost observate în unele loturi ale produsului final recent fabricat, corelate cu loturile de lipide ALC-0315. Calitatea excipienților ALC-0315 e considerată acceptabilă, pe baza datelor disponibile, cu condiția ca impuritățile specifice din produsul final să fie evaluate în continuare. (SO2).”

(data limită pentru SO2 e iulie 2021, n.t.)

Pag. 25: „Un raport general pentru fiecare sit (de producție, n.t.) va fi compilat pentru a sintetiza toate evaluările și va conține o estimare comparabilă a datelor tuturor loturilor produse.”

Pag. 35: „Datele demonstrează prezența unor cantități semnificative de ARN mesager modificat sau trunchiat, la niveluri oarecum mari în loturile produse cu procesul comercial, în comparație cu materialul folosit în testele clinice. Aceste forme sunt slab caracterizate și datele limitate oferite pentru expresia proteinei, nu se referă pe deplin la incertitudinile legate de riscul translării proterinelor sau peptidelor, altele decât proteina țepușă, intenționată.

Strategia de control pentru substanța activă și produsul finit e importantă pentru a garanta o calitate acceptabilă și a asigura consistența de la un lot la altul a produsului final. Legat de strategia de control produsă s-au ridicat întrebări atât în ce privește adecvarea metodelor de testare folosite, cât și criteriile de acceptare pentru unele teste.

În baza celor de mai sus, următoarele incertitudini sunt luate în considerare, ca fiind importante pentru estimarea raportului risc-beneficiu:

  • ARN modificat sau trunchiat e prezent ca impurități. Având în vedere dozele mici de ARN mesager (30 micrograme), impuritățile nu sunt considerate un risc de siguranță în ce privește principiile toxicologiei generale. Totuși, când sunt prezente în celulă, există posibilitatea exprimării unor proteine aberante, cu posibile evenimente imunologice nedorite. Riscul să se întâmple asta e considerat scăzut, în baza următoarelor observații și considerații:
  • Astfel de impurități au fost prezente în vaccinuri folosite în Etapa a 3-a a testelor clinice cu profile de siguranță acceptabile. Deși lipsa caracterizării (impurităților n.t.)  împiedică o evaluare comparativă deplină, nu există indicii că ar fi diferențe calitative importante în natura acestor impurități.
  • Nivelul mare al acestor impurități reflectă instabilitatea ARN rezultată din generarea fragmentelor ARN atât în pasul transcrierii, cât și ulterior. (…)”

(Urmează argumente suplimentare de ce proteinele din impurități ar trebui să fie prea mici pentru a produce efecte nedorite și de ce proteina S va avea un efect mai puternic decât impuritățile. Și o considerație similară pentru impuritățile detectate în lipidele, care îmbracă mARN din vaccin.)

Pag. 36: „Informația transmisă indică o calitate apropiată și îndeajuns comparabilă între loturile produse în curent și loturile din dezvoltarea clinică. Totuși, pentru a asigura calitatea loturilor viitoare, pe durata ciclului de viață a produsului medical, un număr de aspecte se așteaptă să fie avute în vedere prin îndeplinirea unor obligații specifice, într-un calendar definit.”

(…) „Date suplimentare vor fi furnizate pentru a caracteriza mai departe specimenele mARN modificat și trunchiat, prezente în produsul final.” (…)

Pag. 38: „Loturile pentru produsul final, la scară comercială, vor fi produse în unitatea Pfizer Puurs, Belgia. Solicitantul va furniza raportul sinteză despre validarea activităților de validare a procesului de producție comercială până la data de: martie 2021.”

Pag. 137: „Autorizare condiționată de comercializare:

Eficiența, siguranța și imunogenicitatea au fost demonstrate folosind loturi clinice ale vaccinului. (Procesul 1). Loturile comerciale sunt produse folosind un proces diferit (Procesul 2), și comparabilitatea acestor procese se bazează pe demonstrația caracteristicilor biologice, chimice și fizice comparabile ale substanței active și produsului final.
Caracterizarea și controlul substanței active și a produsului final sunt limitate în relație cu calitatea critică și impuritățile.”

(Raportul concluzionează că raportul concluzionează că raportul dintre beneficii și risc e unul pozitiv, „având în vedere actuala urgență sanitară”. De asemenea, că firma prezintă suficientă încredere să furnizeze datele cerute în viitorul apropiat.)

Pag. 138: „Beneficiile pentru sănătatea publică ale disponibilității imediate (a vaccinului, n. t.) covârșesc riscurile inerente ale faptului că date suplimentare sunt încă necesare.”

evadare.ro
January 17th, 2021
Mai multe despre: Politica
Economie

Jaful mileniului
Pandemia e diversiunea, nu cauza crizei

Bogații, mai îndatorați decât săracii
Ep. 1: Criza datoriilor suverane și o răsturnare, care nedumerește

Națiunile și băncile lor
Ep. 2: Economia speculativă, transferul de suveranitate și prăbușirea ei înaintea pandemiei

Trei forme de capitalism
Ep. 3: De la Roma la Wall Street, capitalismul oamenilor liberi, capitalismul înrobitor și capitalismul cazinou

Criza începuse deja
Ep. 4: Din 2008 în 2019, măsurile de avarie și prevestirile rele

Tiparnița și sforile dobânzii
Ep. 5: Când mâna invizibilă apasă pe cântar

Un răspuns disproporționat
Ep. 6: Banii din elicopter

Bancherii din umbra regilor
Ep.7: O istorie, care nu se învață la școală. Personalități discrete, pe nedrept uitate

Primul imperiu global
Ep. 8: De la Pax Britanica la Pax Americana, acordul de la Bretton Woods

Dolarul offshore
Ep. 9: Moneda globaliștilor există deja și e produsă în cantitățile pe care și le doresc

Și acum, încotro?
Ep. 10: Opțiunile imperiului american

Marea Resetare
are în vedere toate aspectele vieții omenești

Coronavirus

Cercetătorii, care îi contrazic pe alarmiști
Ce susțin ei și care e reputația lor în lumea științei

Dezvăluirea umflării din pix a deceselor
n-a mirat pe nimeni

Descoperirile profesorului de la Stanford
spulberă isteria coronavirus

Falsa epidemie
descrisă de New York Times în 2007

Logica distrugerii economice
Explicația implicării celor bogați și puternici în demolarea controlată a sistemului care i-a făcut așa

Rechizitoriul
Cele 21 de motive de protest față de carantină

Asimptomaticii nu transmit boala
susține doctorul Fauci, Arafat al americanilor

Cât e un coronavirus
pe lângă un spermatozoid. Ar fi eficient prezervativul textil?

Estimarea lui Rafila
Ce mortalitate are până la urmă boala și unde se plasează față de alte pandemii istorice

Coronavirus a ucis 0,003% din români
în primele 60 de zile

Două viziuni
Felul în care percepem lumea ne-a determinat reacțiile la epidemie

Cazurile cele mai suspecte
centralizarea primelor 800 de decese

Spiritualitate

Sursele globalismului
cărțile și personalitățile, care au contribuit la proiectul noii ordini mondiale

Antidot pentru frica de moarte
Mircea Eliade și moartea ca inițiere

Fundătura ateismului
și a relativismului moral

Societatea controlului
operațiunea corona, răscoalele rasiale, piese într-o tranziție postmodernă

Școala de acasă
interzisă de Macron pentru a apăra laicitatea

Rezistența spirituală anticomunistă
Pentru CNSAS, martirii închisorilor comuniste sunt încă „dușmani ai poporului”.

Despre Bartolomeu Anania și alegerea nefericită a unui preafericit
Un elogiu adus celui mai mare predicator din Biserica Ortodoxă în acest moment, care, nu întâmplător, este și cel mai virulent atacat de presa din România

Mistica iconicului la Ghelasie
o viziune speculativă în isihasmul românesc

În apărarea cămătăriei
talantul îngropat al pieței libere

Ce este un român
identitatea, între cultură, rasă, cetățenie

Discurs fulminant
al arhiepiscopului Vigano împotriva papei Bergoglio

Media

Dezumanizare
Înmormântare cu distanțare

Îndobitocirea prin „fake news”
Dresajul corectitudinii politice

Tirania ecranului
Audiobook despre eliberarea de dependența electronică

Moment antologic
BBC prezice prăbușirea unei clădiri

În căutarea underground-ului pierdut
Dacă pe străzile din București cântă mariachi, ori ne tragem din incași, ori suntem un popor tare netalentat

Statul
făptașul neidentificat al crizei

Piața Universității
o părere la 30 de ani după

Tratatul de la Trianon
de ce merită sărbătorit

Presa sistemului
Pleacă coloneleasa, vine generăleasa

Ministrul Muncii
și înlocuirii sociale

Capturarea economiei Japoniei
cu ajutorul crizelor

Papa Francisc
a scos efigia lui Hristos de pe crucea de la gât

Jacques Attali, în 2009:
o pandemie ar permite instaurarea unui guvern mondial

FMI anunță un nou sistem monetar
cum ar putea spulbera banii digitali economiile din bănci

Politică

Argumentele împotriva imigrației
„De ce vă opuneți imigrației, dacă atât de mulți români au plecat?”

Educația sexuală în școli
proiectul de inginerie socială din spatele bunelor intenții

Cadoul de la UE
ne crește datoria de stat cu o treime

Cum funcționează imperiile
Ghici cum plătești bunăstarea altora

Unabomber
Ideile unui geniu ucigaș

Orban și Dragnea
speță identică, ignorată de DNA

Senatori americani
propun ca SUA să nu mai plătească datoria Chinei

China, inclusă pe Axa Răului
Ce urmăresc SUA prin noul război imagologic

Era nevoie de o femeie frumoasă
Să învețe omul contemporan să fie bărbat

Jean Jacques Rousseau
ideolog al tiraniei

Bogații lumii
mai bogați cu 10 trilioane de $ de la începutul crizei

Omul transformat în marfă
chiar și săracii pot fi sursă de bani în societatea controlului