Mă tem că suntem foarte aproape de un moment negru al istoriei noastre, din care riscăm să ne alegem cu o catastrofă umanitară și nu e exclus ca nici țara să nu rămână întreagă, dacă va mai supraviețui. Din semnalele tot mai evidente din presă, clasa politică ne-a vândut deja pe post de tribut și ne va împinge într-un război devastator.
Al treilea război mondial a început deja de peste doi ani într-o formă atipică și de aproape două săptămâni ca război propriu-zis. Cei doi ani pregătitori au fost un război nemilos dus de un grup de conspiratori, având ca instrument politicienii din numeroase guverne, coordonați strict. Ținta celor doi ani de război pandemic au fost popoarele așa zisei lumi libere, statele naționale și economiile lor, preponderent din sfera Imperiului American. Au fost doi ani de bombardamente psihologice, cu arme economice de distrugere în masă și terapii genetice dubioase pentru presupuși agenți patogeni, bănuiți chiar și de surse oficiale a fi produși în laborator. Acest gen de atac de uzură se aseamănă bombardamentelor, care distrug antiaeriana și alte instalații militare sau civile, înainte să se treacă efectiv la invazia terestră.
Există cel puțin trei poli de putere globală, pe care i-am putut identifica. America, în calitate de hegemon actual, China, în calitate de putere emergentă, capabilă să detroneze supremația americană, și Imperiul Globalist, al marii finanțe transfrontaliere. Acesta folosește deocamdată preponderent America și aliații săi europeni ca bază geografică pentru operațiuni, dar are un proiect explicit de instaurare a unui guvern mondial atotputernic. Pentru acesta din urmă există și opțiunea de a-și muta cartierul general în China, trecând în barca unui nou protector în schimbul scufundării actualei fațade. După cum există și posibilitatea de a-și împlini planul după o conflagrație mondială, care să prăbușească definitiv actuala ordine a statelor naționale.
Chiar făcând abstracție de existența acestui al treilea pol ocult, nerecunoscut oficial, putem observa desfășurarea războiului între actorii vizibili. Pentru confruntarea americano-chineză a fost ales tărâmul european și doi intermediari: Rusia și Europa. Din păcate, linia frontului e limpede conturată: Estul Europei, de la țările baltice la Polonia și România. Mutările sunt la vedere. NATO a forțat înaintarea în Ucraina, știind că e o propunere inacceptabilă pentru Rusia. Guvernarea ucraineană a făcut tot posibilul de a provoca, Putin a deschis ostilitățile prin invazie. Iar acum aliații ne împing fără perdea în focul războiului pe teren propriu.
Marionetele soroșiste de la Chișinău au fost împinse să ceară intrarea în Uniunea Europeană. La instigare americană, cu aceeași tehnică a aruncării cartofului fierbinte Europei. (În cazul Moldovei, capcana e și pentru România.) Practic, i se oferă Rusiei pe tavă, prin Transnistria, un pretext la indigo cu cel din bazinul Donului. Da, sunt cu toată dragostea pentru reunificare cu românii basarabeni, dar asta e pur și simplu o capcană sinistră. Când arde casa vecinului și ai niște bidoane cu benzină într-o cameră, nu te duci la celălalt vecin să-i ceri să renunțați la peretele dintre voi. E un gest iresponsabil și provocator.
Cu această ocazie, ne-am lămurit și de ce a fost lăsat în Parlament partidul AUR, strecurat misterios din anonimat. Acesta e rolul în care sunt distribuiți, să joace naționaliștii și unioniștii, mai ceva ca restul partidelor, dar păpușați tot de puterile tutelare.
Guvernul pregătește un proiect de lege la fel de ticălos ca acela al pașaportului de vaccinat, din vechea ofensivă contra românilor. Legea, dată deocamdată pe surse, prevede mobilizarea pentru război a bărbaților între 18 și 60 de ani, în stare de asediu. Legea ar urma să instituie starea de criză pe motiv de război, imediat ce a fost ridicată starea de urgență, ținută abuziv timp de doi ani pentru pretinsa pandemie. Care pandemie a dispărut că a apărut Putin, ca-n filmele cu proști.
„Situația de criză este definită drept situația în care societatea se confruntă cu mari dificultăți generate de incidente pe teritoriul național, la nivel regional sau internațional sau de amenințări, riscuri și vulnerabilități care perturbă sau amenință condițiile de viață sau stabilitatea politică, economică și socială.” (Hotnews)
După cum se observă, din legea lui Dâncu, absolut orice poate fi motiv de criză. Că e război în țară, în regiune sau oriunde în lume, tot aia e. Practic, chiar și în clipa asta se poate decreta o asemenea stare de criză. Nu zic, că s-ar putea institui și pentru războaie care au loc mai departe pe glob (context internațional). Ca de exemplu, că ieri Israelul a bombardat Damascul, capitala Siriei, făcând cel puțin doi morți în rândul civililor. Fără ca nimeni să afle de la vreo televiziune sau să se patetizeze că e atacată capitala unei țări suverane.
Ce ar însemna înrolarea întregii suflări bărbătești a românilor, în afară de copii și pensionari? Că sunt oferiți drept carne de tun. Ce pot face oameni neinstruiți, pe care n-ai nici cu ce-i echipa sau înarma, împotriva unei armate cu dotări de ultimă oră și mult mai numeroase? Doar războaiele nu se mai poartă azi cu oastea țărănească, înarmată cu furci și coase. Nu se mai face nici măcar război de tranșee. S-a văzut ce tragedii ies când aven piloți profesioniști, pe care îi punem să piloteze fierătăniile din era sovietică. Și la ultima numărătoare aveam sub 30 de avioane de luptă disponibile.
Politicienii ne-au îndatorat pe multe generații de acum înainte, parte inclusiv pentru a plăti tributul către America pentru ipotetica înarmare. Acum trec de la spolierea noastră la tributul de sânge.
Altă sursă, Antena 3, vorbește chiar de bărbați până la 63 de ani. Probabil vor să-i trimită în prima linie pe pensionarii în baston, să scape de ei. Aflăm și alte detalii:
„Astfel, structuri ale MAPN vor putea trece în subordinea forțelor armate străine staționate pe teritoriul României sau a comandamentelor NATO.” (Antena 3)
Vorbim deja fără ocolișuri de ocupație din partea aliaților, ca pe timpul nemților. Cedare totală de suveranitate. Gata joaca de-a „comandantul acțiunii”, ai direct general, care să-i dea ordine lui Ciucă în engleză. Dar n-ar fi mare mirare, el primește ordine și de la portarii polonezilor, care l-au pus să-și dea masca jos, să nu se mai prostească de-a pandemia la întâlnirea cu președintele lor.
În același articol, Mircea Coșea spune că: „România trebuie să treacă la economia de război și să ne înarmăm mai mult, că situația e gravă”. Vorbim de un fost comunist și securist de 79 de ani, care are nesimțirea să vorbească de război și să trimită tinerii să moară în războaiele altora.
De altfel, cam în aceeași situație se află toată clasa noastră politică de cleptocrați, care ne vând ieftin și nu se vor înghesui ei sau copiii lor să își riște viața. Cel mult vor face războiul din fața camerelor de filmat, ca Zelenski, sau de la birou, ca Putin.
Situația e, într-adevăr gravă. Nu avem nicio forță politică anti-război. Cred că Diana Șoșoacă s-a exprimat în acest sens. În schimb, ceilalți chiar când pretind că vor pace, pun gaz peste foc și contribuie la creșterea tensiunilor. Nu vezi niciun protest împotriva iminenței ca politicienii să ne împingă în război. Un miting pentru pace. S-au topit toate asociațiile societății civile.
Aș spune chiar mai mult: nu avem nici măcar un plan B, o garnitură de rezervă. Ungurii spun clar că nu trimit armament în Ucraina, nu se implică. Ne așteaptă să ne rupem gâtul, să mute granița pe Carpați, cum a desenat Huntington. Nici Ungaria nici măcar Germania nu vrea sancțiuni pentru Rusia. Noi nu avem, de exemplu, un partid euro-sceptic, chiar pro-rus, care la o adică să poată negocia dacă Ucraina pierde (cum e destul de previzibil) și ne trezim vecini cu rușii. Dacă mai aveam servicii secrete, ar fi lăsat măcar de decor și un asemenea grup, în caz de dezastru, că până și guvernul din Ucraina, în plin război, poartă tratative cu Putin.