Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Minimalizarea influenței masoneriei

Noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, declară că a fost membru al Marii Loji Naționale și în Asociația de Administrare a Ritului Scoțian. Noul purtător de cuvânt al lui Ciucă, Dan Cărbunaru, a fost 10 ani purtător de cuvânt al MLNR. Timp în care propovăduia și „Calea Europeană” de la TVR. Sunt informații asumate, preluate și de presa centrală, nu presupuneri.

Unii vor considera aceste fapte fleacuri, că masoneria e o organizație depășită, care adună doar mediocri ridicoli. Că din cauza asta e un fenomen marginal, de ignorat. Dar nu-i chiar așa. Contează mai puțin că un grup crede în pământul plat sau că au construit piramide și vor reconstrui Templul lui Solomon, atâta timp cât reușește să își propulseze membrii în poziții cheie. Poate să fie și club de bridge sau de șeptic.

Dacă ar fi existat „verificatoare de adevăr” în secolul XIX, ele ar fi dat verdictul că e o teorie a conspirației implicarea masoneriei în revoluția de la 1848. Acum istoriografia oficială susține altceva.

Desigur, au apărut organizații mult mai puternice: servicii secrete, rețele de ONG-uri, grupuri de reflecție și lobby. Unele sunt publice, țin conferinte anuale, publică rapoarte pe site-ul propriu și tot sunt respinse ca teorii paranoice.

În urmă cu nouă ani, un cunoscut intelectual mason, Horia Nestorescu Bălcești, estima că existau în țară „peste 400 – 450 de loji, de nuclee masonice” în care activau peste 10.000 de masoni. „Fără îndoială că nu există oraș principal din România, în care să nu fie cel puțin o lojă masonică. (…) Într-o lojă trebuie să fie minimum 7 maeștri, șapte frați care au gradul 3. Pe lângă ei, mai sunt și frați care au gradul 1,2… În Timișoara sunt aproape 20 de loji, la Constanța sunt vreo 15, la București sunt vreo 140. La Alba, mi se pare că sunt vreo 2-3.”

Vă imaginați ce amploare a putut lua fenomenul un deceniu mai târziu!? Sau dacă adăugăm și alte grupuscule cvasi-masonice, cum ar fi cluburile Rotary, cavaleri templieri și alte năzbâtii.

Intervine în înregistrare și Bartolomeu Constantin Săvoiu, mare maestru al MLNR, care se laudă că ar exista (la data aceea): 150.000 de francmasoni activi în Franța și încă 150.000 „în adormire”, 80.000 în Germania și 2.00.000 de francmasoni în Anglia, în scădere de la 2.000.000. În Statele Unite 2-3 milioane de masoni. La nivel mondial, estimarea sa era de 9-10 milioane de masoni.

 

Înainte de a muri (în 2007) senatorul Antonie Iorgovan, supranumit „părintele Constituției”, asemăna masoneria cu grupările de crimă organizată, ale mafiei. Și spunea că nu există „adormire” sau ieșire din masonerie.

 

Între cei care au sărit să minimalizeze știrea apartenenței la masonerie a două persoane din Guvern s-a remarcat Cristian Tudor Popescu. CTP a povestit cum i s-a propus înscrierea în masonerie (descriindu-i pe cei doi din primul clip, după semnalmente). Susține că a refuzat, dar îi consideră (e drept ironic) folositori:

„Mai întâi am aflat că nu există doar covrigi de Buzău, există și masoni scoțieni de Buzău, cum este domnul acesta, Câciu. Foarte frumos. Și masonii și covrigii pot să fie niște valori foarte folositoare.”

Totuși, masoneria nu ar trebui luată în râs, doar pentru că e folosită ca rampă de lansare pentru veleitari și pentru că primește pe oricine în ultima vreme. Există o dimensiune religioasă ce nu trebuie bagatelizată, mai ales în contextul în care creștinii sunt ținta persecuțiilor destul de la vedere din partea presei și guvernului. (Ne amintim închiderea bisericilor de Paște anul trecut și propunerea generalizării interzicerii accesului la slujbă fără certificat de vaccinat.)

Masoneria își trage cele mai multe idei din ereziile gnostice și din ocultismul Orientului Mijlociu, care se regăsește în special în Cabala. Chiar dacă mulți masoni trăiesc cu impresia că pot fi și creștini și masoni simultan, ritualurile ei de multe ori maimuțăresc credințe creștine. De altfel, au existat atât bule papale cât și decizii ale Sfântului Sinod de condamnare a acestei rătăciri spirituale.

Într-o filmare mai veche, același mason volubil, Bartolomeu Săvoiu face mai multe afirmații, care au mai multă greutate nevenind de la adversari ai grupării. El îi devoalează ca „frați în masonerie” pe:

BC Săvoiu susține că între Biserică și Masonerie există „un conflict politic”, în urma căreia masonii ar fi contribuit la mai multe confiscări de averi bisericești și secularizări, inclusiv în România. Pentru a contracara acest fapt, el susține fără să probeze că ar fi fost masoni doi patriarhi români – Miron Cristea (pe care îl numește greșit ca Miron Costin) și Nicodim; alături de patriarhul ecumenist al Constantinopolului, Athenagoras, despre care spune că a avut gradul 33. Afirmațiile trebuie luate con grano salis, dat fiind obiceiul masonilor de a pretinde fără dovezi, retroactiv, că personalități culturale și istorice din secolele trecute le-au aparținut. Concomitent ei operează o epurare retroactivă de personaje cu „dosar pătat”. Așa că „registul de membri” dintr-o epocă ajunge să difere foarte mult de cel pretins ulterior.

Tot Săvoiu dezvăluie că masoneria românească ar fi fost activă în exil în timpul regimului comunist. Din Franța, o presupusă masonerie românească era reprezentată în anii 70 de un anume Marcel Schapira, român de origine evreiască. Tot acesta a reînființat în 1993 cel puțin una din ramurile rivale ale masoneriei românești.

Marea Lojă Națională a fost condusă o vreme și de Eugen Ovidiu Chirovici, ziarist și ministru în guvernul Adrian Năstase. În prezent, ea este condusă de dr Radu Bălănescu, directorul spitalului de copii Grigore Alexandrescu din București. Acesta a avut un conflict în care și-a disputat controlul asupra organizației cu actorul George Ivașcu, fost ministru al Culturii. Acesta s-a proclamat mare maestru, susținut de alt actor, Stelian Nistor, care reprezintă Ritul Scoțian.

Victor Grigore

evadare.ro
November 28th, 2021
Mai multe despre: Politica

Scriu mult mai des pe Facebook: Reacțiunea.
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact