AUR și-a anunțat lista pentru europarlamentare, cu mai multe nume cooptate din afara partidului, decât din interior. Primele zece poziții se prezintă astfel:
1. Claudiu Târziu, fost co-președinte al partidului, recompensat probabil pentru cedarea conducerii către Simion cu fotoliul bănos de la Bruxelles.
2. Mugur Mihăescu, cunoscut pentru personajele „Garcea” sau „Leana” de la Vacanța Mare. În 1986 a semnat colaborarea cu Securitatea sub numele conspirativ “Mihai”. A mai cochetat și cu alte partide, ca al lui Gabriel Oprea. E milionar, a dat lovitura în afaceri cu primele pub-uri din Centrul Vechi, deține și alte spații comerciale valoroase de pe Calea Victoriei, între care a fost și magazinul Muzica. A fost activ la protestele din pandemie, care îi afectau afacerile. (După care s-a vaccinat și n-a mai venit la mitinguri, dar a continuat să dea interviuri televiziunilor.)
După pandemie, și-a deschis un lanț de pizzerii cu zero angajați români, preferând mâna de lucru din Nepal și Bangladesh. Citez: (resursa umană din România) „găsești, dar e vai steaua ei. Pleacă, nu se fidelizează!” Fiind pe loc eligibil, poate scăpa de noi definitiv, deși sunt români și în Belgia și Franța.
3. Maria Teodorescu, avocat, lector la Universitatea Titulescu, înscrisă în partid de un an.
4. Ramona Ioana Bruynseels, tot de un an în partid. Numele exotic îl are de la un bancher, cu 20 de ani mai bătrân, cu care s-a căsătorit. A fost candidata la prezidențiale din partea lui Dan Voiculescu, pe care l-a acuzat că îi stoarce banii soțului în campanie. (Deci își plătise locul și acolo, putem deduce.) Gabriel Oprea a adus-o în guvern pe un post secundar și alt om al serviciilor, Mihai Tudose, a păstrat-o. A făcut diverse gafe amuzante, ca atunci când a spus ca Rusia e în NATO alături de noi.
5. Avram Fițiu, specialist în agricultură, naționalist. A fost secretar de stat în guvernul Ludovic Orban, a candidat la primăria Cluj din partea PMP (Băsescu).
6. Radu Baltașiu, sociolog, Universitatea București, director la „Centrul European în probleme Etnice” al Academiei Române.
7. Peter Costea, avocat baptist, trăiește în Texas, între inițiatorii Coaliției pentru Familie, care a produs referendumul. Pare-se o legătură cu lobby-ul evanghelic american.
8. Cristian Terheș, europarlamentar din partea PNȚCD, a candidat și din partea PSD. A fost preot greco-catolic până să se dedice politicii. A fost activ în pandemie și a demascat contractul secretizat de vaccinuri pentru toată Uniunea, semnat de corupta Ursula von der Layen pentru prietenul Albert Bourla.
9. Gheorghe Piperea, avocat cu mare audiență online, a inițiat mai multe procese colective contra băncilor și contra restricțiilor din pandemie. A fost consilier în guvernul Mihai Tudose.
10. Serban Dimitrie Sturdza susține că e prinț, urmaș al domnitorilor moldoveni. Tatăl și bunicul său aveau cetățenie franceză și a fost lăsat să plece în Franța în timpul regimului comunist (cand era necesar avizul Securității). A revenit în România în 98, dupa alți șapte ani în Canada. Sponsor al partidului.
Actualizare:
Pe unele site-uri, lista apare în ordinea de mai sus. Pe altele, a fost publicată o listă mult mai lungă, în ordine alfabetică. Întrucât mai e un an până la alegeri, atât componența cât mai ales ordinea se pot schimba. În ultimele sondaje, AUR e dat ca al doilea partid din România, ceea ce ar însemna că face rocada cu PNL. Putem lua ca reper că liberalii au 10 mandate acum în PE, deci cam acesta ar fi și numărul la care poate spera AUR într-un scenariu optimist. Deci, dacă nu intervin răsturnări în sondaje, primii de pe listă pot intra garantat, locurile 5-10, cu mari emoții, iar cei mai jos de locul 12, pot fi considerați de decor.
Pe lista lungă, alfabetic, apar și alte nume relativ cunoscute: