Ghiduri pentru înțelegerea mai în profunzime a Marii Resetări

Impresii de la dezbaterea Trump – Biden. Fără speranțe din noiembrie încolo

  1. Prima remarcă a confruntării dintre Donald Trump și Joe Biden a fost că ei măcar au avut dezbatere. Spre deosebire de noi, care am acceptat (unii chiar aplaudat) să ne lipsim de acest element simbolic al democrației, pentru pretexte puerile, americanii vor avea 4 dezbateri. Trei vor fi cu candidații la președinție față în față și una cu vicepreședinții.
  2. Cea mai mare curiozitate era dacă Joe Biden e într-adevăr în pragul senilității, după cum părea din unele secvențe în care vorbește fără șir sau pare că îi îngheață creierul complet. Am crezut că Trump va șterge pe jos cu el, că îl va arăta drept total ridicol. Ei bine, nu. Per total, cred că a fost egalitate. (Ceea ce e aproape cât o pierdere pentru Trump, care era creditat a avea un mare atu.)
  3. Ca stil, dezbaterea a fost foarte vie și alertă, în dauna substanței. Jignirile au venit în cascadă din ambele părți, surprinzător, și Biden a avut vorbele la el. Ca spectacol de televiziune, a meritat, a fost departe de plictiseala discuțiilor politice. Dar a dispărut senzația de respect pentru funcție și oponent, de civilizație. E probabil, expresie a degradării civilizației americane în genere. Amândoi s-au acuzat că nu sunt deștepți – ca idee de nivelul discuției.

    coronavirus
  4. Amândoi susțin farsa covid, se acuză că nu fac destul, deci nebunia va continua și după noiembrie. Unii conservatori români văd în alegerile americane o dată decisivă, care dacă se va tranșa în favoarea lui Trump, ne-ar salva de corectitudine politică, de sexo-marxism și de botnițe. Nu se aduce niciun argument de ce de atunci încolo lucrurile ar arăta diferit în colonie, decât acum.
  5. Amândoi vor vaccinare – se înțelege obligatorie, din insistența cu care aduc în discuție folosirea armatei. Biden crede că vaccinul nu va fi gata prea curând, Trump, că „a primit asigurări de la companii”, că va fi.
  6. Trump susține că e pentru deschidere, Biden vrea și mai multă „carantină”. Trump spune că măsurile de închiderea a economiei sunt luate în statele democrate ca să îi submineze șansele în alegeri și că efectele sunt negative: divorțuri, depresie.
  7. Trump e și el pentru măști, dar a râs de Biden că o poartă și când nu e nevoie. Măcar a amintit că doctorul Fauci și alți savanți au fost împotriva folosirii măștilor până de curând. Biden a negat că așa s-a întâmplat, ceea ce e pur și simplu fals.
  8. Trump continuă să acuze China pentru epidemie – o direcție periculoasă.

    corupție
  9. Biden a încercat să folosească bomba servită de presă – dezvăluirile din care reiese că Trump a plătit chiar și 750 $ taxe anuale pe venit. Trump l-a contrazis – spune că a plătit milioane de dolari și că dezvăluirile sunt falsuri de presă.
  10. În schimb, l-a lovit pe contracandidat repetat cu informația că Hunter Biden a încasat 3,5 milioane de dolari de la soția primarului Moscovei. Fiul lui Biden, fost consumator de droguri și angajat pe pile, a fost subiect de împunsături. Biden și-a apărat fiul, recunoscând fosta lui dependență de droguri și negând acuzele de corupție cu bani din Rusia și Ucraina.
  11. Biden l-a numit pe Trump „cățelușul lui Putin”. În alt atac colorat, l-a făcut clown pe actualul președinte. Care, pe parcurs, l-a numit pe Biden „numărul 2”. (Ceea ce tehnic a fost, ca vicepreședinte, dar are conotația unor treburi care se fac la toaletă, în engleză.)

    rasism
  12. Biden a încercat să dea inclusiv pandemiei o conotație rasială, cu cifre exagerate. El susține că 1 din 1.000 de negri din America au murit de covid și, dacă va continua, vor fi 1 din 500.
  13. Biden susține BLM (protestele pentru „viețile negrilor”), vrea polițiști cu psiholog, care să aplaneze conflictele. Trump susține restabilirea ordinii publice.
  14. Trump a susținut scoaterea educației pentru „sensibilitate rasială”, despre care crede că învață oamenii „să urască America”. Biden e de părere că era utilă, pentru că „există nedreptate sistemică și insensibilitate la rasism”.
  15. Moderatorul era de la Fox, dar înclina clar spre ideile stângii democrate. A adus în discuție un eveniment vechi, marșul extremei drepte de la Charlottesville. Trump a refuzat să condamne explict „suprematismul alb”, întorcând provocarea într-un apel la calm.
  16. Biden a ocolit condamnarea Antifa ca organizație teroristă, preferând să spună că „nu e o organizație, e o idee”. Dar fără să precizeze dacă o idee bună sau rea.

    ecologie
  17. Biden vrea întoarcerea Americii în acordurile climatice internaționale. Trump rămâne sceptic față de politicile ecologiste, justificate prin încălzirea globală. E de părere că incendiile de pădure nu se produceau, dacă erau permise tăierile și lucrările de întreținere forestieră.
  18. Biden crede că poate opri efecte negative ale climei, inclusiv uragane, prin lucrări de termoizolare a locuințelor și mașini electrice. Totuși, el s-a dezis de planul „Green New Deal”, susținut de Alexandria Ocasio Cortez, despre care Trump spune că va costa peste 100 de trilioane.

    alegeri fraudate
  19. Degringolada americană e subliniată de finalul dezbaterii în care s-a discutat dacă vor exista alegeri corecte și dacă vor fi confruntări după anunțarea rezultatelor. Practic, se tem de război civil, indiferent de rezultat, și că alegerile vor fi furate. Președintele în funcție nu crede că alegerile vor fi cinstite, că voturile trimise prin poștă deja au fost descoperite la gunoi și că un rezultat nu va putea fi anunțat nici după săptămâni, poate chiar luni după noiembrie.
evadare.ro
September 30th, 2020
Mai multe despre: Politica
#Facebook | #război | #pandemie | #economie | #globalism | #Spengler | #presa | #demografie | #comunism | #marea resetare | #nationalism | #cărți | #transumanism | #filme documentare | #politică | #geopolitică | #spiritualitate | #muzica | contact