De la familia Darwin și anglicanul Robert Malthus, oprirea supra-populării planetei a fost o obsesie constantă a gânditorilor globaliști. Alaltăieri, The Guardian, tribună a stângii engleze și nu numai, reia fără ocol întrebarea: „E planeta noastră supra-populată?”. Și n-o să credeți, pentru răspuns, au apelat la.. o expertă. Exact cum ar fi făcut și micuța Greta. Doar că experta în omenire și planetele sistemului solar a dat un răspuns ambiguu. Da și nu. Sau mai bine zis, în unele locuri, da, în altele, ba.
Surprinzător, indicațiile expertei se contrazic cu datele statistice. Adică ea vede marea problemă în zone ca Europa, care are o natalitate alarmant de joasă (de specie pe cale de dispariție) în tândul băștinașilor. Și mai puțin o problemă pe continentele cu natalitate explozivă. Pentru că, vedeți, știința se împletește cu corectitudinea politică. Aici experta introduce sentimentele:
„Simt că dezbaterea despre supra-populare nu se uită la planetă ca ansamblu ci la țări precum China și India. Și Africa sub-sahariană, a cărei populație crește. Aici discursul despre populație are tonuri rasiale, colonialiste, deseori caracterizând femeile din sudul globului ca prea fertile și concentrând intervențiile acolo.”
Așa că experta progresistă ne propune să ne concentrăm pe marile orașe, pentru că ele poluează planeta. „O sută de companii emit 70% din poluare pe glob.” Și așa, expertiza a trecut discret, din motive politice de la populație la „încălzirea globală”.
Așadar, pentru că e incorect politic să ne referim la natalitatea afro-arabo-indiană, și pentru că albii trebuie descurajați să mai nască poluatori, ce altceva ai de făcut? Decât să îi muți pe unii acasă la ceilalți, în metropolele alea care îmbâcsesc atmosfera.
1,2 miliarde de locuitori vor fi transformați în popoare migratoare din cauza schimbărilor de climă până în 2050. Ne amintește The Guardian predicția ONU de anul trecut. Asta înseamnă mai puțin de 30 de ani pentru o mișcare de populație față de care secolele când se perindau hunii, goții, vandalii, avarii, maghiarii, mongolii, vor părea turism de week-end. Sute de milioane din ei vor lua calea țărilor din Europa de Vest, Statele Unite, Canada, Australia, Noua Zeelandă. Dacă ar veni în flux constant, ar însemna 40 de milioane pe an.
Încă din debutul articolului, ziarul progresist ne dă și câteva modele de responsabilitate față de climă. Alexandria Ocasio Cortez, prințul Harry și Meghan Markle, pentru că s-au hotărât să se limiteze la puțini copii de dragul planetei. (Probabil și ca să se arate mai virtuoși decât prințul William și Kate Middleton, care au făcut deja 3.)
Sigur, sunt și alte femei responsabile. Mariam Nabatanzi din Uganda promite că s-a oprit din făcut copii la doar 36 de ani după ce a născut 44 de copii. Din care au supraviețuit 38. (foto The Sun)
Nu-i de mirare că, în acest ritm, în Africa sub-sahariană va trăi 1 din 3 pământeni până la finalul secolului. Asta presupunând că rămân acolo, și nu iau avionul spre Europa.
Dar Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume și fondatorul Amazon, are un plan mai bun. Vrea să ne urce pe toți în navetele lui spațiale și să ne ducă în niște capsule, care să se învârtească necontenit prin spațiu pentru a simula gravitația terestră.
Câtă energie și bani ar cere un asemenea efort, nu ne spune. La urma urmei, lui i-a mers de minune de când cu pandemia, care i-a crescut averea cu 57% doar în primul an de restricții! (martie 2021). În general, oligarhilor le-a crescut averea cu mai mult de jumătate în acel prim an. Ceea ce probabil vi s-a întâmplat și vouă. Între timp, Bezos a ajuns de la 113 miliarde $ înainte de covid la 203 md $ în noiembrie 2021. Deci n-a reușit să-și dubleze agoniseala.
Dar de ce nu ar face el investițiile respective pe Terra, vă întrebați. Pentru că în planul lui plebea trebuie ușuită de pe fața pământului. Iar globul să rămână o uriașă rezervație, ca un parc sau teren de vânătoare pe care să se preumble doar câțiva în liniște. Pădure multă, să fie oxigen, ca-n rezervația de mistreți a lui Țiriac. Iată ce ne spune Jeff Bezos:
„Acest loc e special și nu putem să-l stricăm”.
„Milioane de oameni se vor muta de pe Pământ în spațiu, cu timpul. Și asta e viziunea Blue Origin – milioane de oameni lucrând în spațiu”
„Peste secole, cei mai mulți dintre oameni se vor naște în spațiu. Aceea va fi prima lor casă. Se vor naște în aceste colonii, vor trăi în acele colonii. Poate vor vizita Pământul, așa cum vizitezi Parcul Național Yellowstone”.
(„Origini Albastre” numele firmei sale de turism spațial, care acum se dovedește turism cu bilet doar dus.)
În Cartea Genezei, prima poruncă pe care Dumnezeu o dă omului e: „creșteți, înmulțiți-vă și umpleți pământul!”. Îndemn părintesc, venit mult înaintea decalogului dat lui Moise. Bezos și transumaniștii par ghidați de o poruncă satanică: nu vă mai înmulțiți și goliți pământul!
În comparație cu ambițiile lui Bezos, Bill Gates ne pare acum un moderat. El dorea cel mult să scadă amprenta de carbon a populației. Ne amintim faimoasa conferință Ted:
„În medie, fiecare locuitor emite 5 tone de CO2 pe an. Și cumva trebuie să facem schimbări, ca să aducem asta la zero. (…)Lumea astăzi are 6,8 md de oameni, dar se îndreaptă spre 9 md. Dacă facem o treabă cu adevărat grozavă cu: vaccinuri noi, asistență medicală, sisteme de medicina reproducerii, putem să coborâm asta cu, poate, 10-15%. Dar tot vedem o creștere de aproximativ 1,3.”
Dar să revenim la Jeff Bezos. Până să mute aproape toți pământenii în văzduh, el are de făcut bani și de condus o firmă. Iar una din strategiile sale vine din dictonul: divide et impera. Potrivit unor comunicări interne ale firmei lui, una din metodele prin care poate fi prevenită apariția sindicatelor e promovarea diversității etnice a angajaților. Ceva ce vedem că și guvernele Europei și Americii de Nord fac cu perseverență.
Politica lui e de mulți ani ordin în rândul presei progresiste. Astfel, în același ziar putem citi în două zile diferite că trebuie să faci mai puțini copii, ca să lupți cu încălzirea globală. Dar și cum funcționează planningul familial în Niger: „de ce să faci 4 copii, când poți să faci 7?”.
Același ziar, ne informează după ce Angela Merkel a anunțat deschiderea porților pentru sirieni, afgani și oricine mai vrea să vină că: „Afluxul de refugiați ajută Germania să își oprească declinul demografic”. În sfârșit, Germania se mai întremează demografic, ni se spune:
Rețetă, care ne e servită și nouă, cu același entuziasm de către Pro TV, care o laudă pe Raluca Turcan că salvează piața muncii:
Lucru straniu, harta țărilor care au voie să prolifereze și cele care ar trebui să le preia surplusul coincide cu cea a vaccinării la acest moment.
Iar veștile de acest tip abundă în presa de stânga. New York Times ne informează: „Fertilitatea bărbatului vestic e în declin. Orientul Mijlociu poate ajuta”. Chiar așa, Ahmed poate veni să-ți dea o mână de ajutor, dacă te-ai poticnit cu soția:
Tot omul apusean e îmbiat cu hedonismul. O viață doar de plăceri și fără griji, e o viață fără copii.
Motivele invocate sunt din cele mai năstrușnice. „Am ales să nu am copii, pentru că ar fi albi”, a scris o profesoară pentru Huffington Post.
CNN este și ea la post, cu un reportaj, care ne avertizează că „A avea copii poate distruge o relație romantică”. Straniu, pentru că prezentatorul știrii, Anderson Cooper e lăudat pentru că a devenit tată alături de soțul său prin adoptarea unui bebeluș și cei doi tătici păreau foarte romantici.
Publicația Independent o prezintă ca eroină pe actrița din Sex & The City, cu titlul: „Oamenii care nu au copii sunt mai benefici mediului. E timpul să îi sărbătorim”. În această privință, ne putem considera norocoși că multe țări au conducători care au ales să nu crească urmași ca: Angela Merkel, Justin Trudeau, Klaus Iohannis, Emanuel Macron, Ion Iliescu, Dacian Cioloș, Theresa May… De altfel, Washington Post ne liniștește chiar oferindu-ni-i drept model sub titlul: „Nu ai copii? nici acești mari lideri…”
În special revistele pentru femei abundă în materiale, care elogiază sterilitatea voluntară în țările de cultură occidentală (în care ne încadrăm și noi, parțial). Televiziunea ABC ne spune: „Femeile ne povestesc cum e să trăiești fără copii și să ai zero regrete”:
Dar nu totul e roz pe lume. Ni se dau și exemple negative: „Regret că am făcut copii. Femeile pun la încercare un tabu, împing limitele materinității acceptate și se abțin de la a deveni mame”. (Ni se spune într-o formulare foarte alambicată. Dar ați prins mesajul.)
Și un alt advertorial cu o figură amenințătoare a unui copil tiranic, gata să-ți toace nervii. „9 Motive de ce a fost cea mai bună alegere să nu am copii”
Cu așa presă, cine are nevoie de vaccinuri?