- – De ce să te apuci să scrii acuma, când s-a suspendat Constituția prin ordonanță militară, și orice securist cu identitate nedeclinată, poate da dispoziție să îți închidă site-ul? Așteaptă să se termine starea excepțională, și o să poți vorbi fără niciun risc
- – De ce să te apuci tu să coroborezi niște date? Bilanțul îl vom ști abia la final. Așteaptă să se termine, și marile instituții de presă vor face bilanțul, vor prezenta statistici, investigații amănunțite.
- – De ce abordezi un subiect, cu care se ocupă doar site-urile dubioase, despre conspirații și mistere? Te știam om serios. Tu nu vezi că doar ciudații au îndoieli față de ce se spune oficial? De ce te bagi în discuții, care îți distrug credibilitatea și te fac „nefrecventabil”, paranoic, ciudat?
- – Dacă nici cei cu funcții, nici opoziția nu se bagă, te bagi tu!?
La toate aceste obiecții, răspund în felul următor:
- După ce a trecut un eveniment cu mare impact mediatic și emoțional, de câte ori ați văzut să se facă anchete și investigații ample în presa centrală, care să analizeze retrospectiv evenimentul? (În lumina datelor ulterior adunate.)
- De câte ori ați văzut în presa „serioasă” documentare despre armele de distrugere în masă din Irak? Au existat sau nu?
- De câte ori ați văzut investigații despre atacul cu arme chimice al lui Assad asupra propriului popor – în baza căruia Trump a ordonat un bombardament asupra Siriei? Până la urmă, a fost real sau inventat? Nu întreb de rapoarte obscure, după care trebuie să sapi printr-un cotlon al internetului. Vorbesc de documentare ample la Pro TV, CNN, BBC.
- De câte ori ați văzut studii despre cauzele prăbușirii turnului 7 (de 47 de etaje, nelovit de avion la 11 septembrie)?
- De câte ori ați văzut reportaje despre ce a însemnat epidemia de SARS?
- Despre gripa aviară – un an mai târziu?
- Despre gripa porcină – un an mai târziu? Toate par să nu mai intereseze pe nimeni după și nu se mai ocupă de ele decât „ciudații”. Afli de ele de pe „site-uri conspiraționiste” tocmai pentru că presa consacrată nu se mai atinge de subiecte, să lămurească publicul și să satisfacă o curiozitate legitimă.