Stanley Johnson e o împletire de James Bond și Pavel Coruț. Oficial, povestea lui cu serviciile secrete britanice s-a încheiat brusc, când i s-a încredințat o misiune test. I s-a cerut să se strecoare noaptea într-o centrală și să planteze o falsă bombă. Pe drumul de întoarcere, a fost ademenit de o blondă, plantată de șefi. A picat testul, deși „atentatul” îi reușise, și a fost dat afară. Cel puțin, asta pretinde el. O altă vorbă spune că din serviciile secrete nu se iese decât cu picioarele înainte.
A lucrat la Banca Mondială și la Comisia Europeană. Și-a încercat norocul în politică. Dar pe fondul pandemiei din 2020, oamenii au început să caute cu mai viu interes cărțile scrise de tatăl premierului în urmă cu 40 de ani. Autor prolific, Stanley Johnson a fost preocupat toată viața de ecologie și supra-popularea planetei.
În 1970, publică „Viața fără naștere. O călătorie în Lumea a Treia în căutarea exploziei de populație”. În ea scria:
„Acțiunea în privința populației înseamnă încetinirea sau chiar oprirea acestei rate de creștere prin reducerea numărului de copii, care se nasc în fiecare an. Alternativa, sunt de acord atât pesimiștii cât și optimiștii, e inevitabilă. Dacă numărul de nașteri noi nu poate fi redus, numărul de morți trebuie să crească în fiecare an, până când creșterea netă e redusă la nivele gestionabile”.
Johnson senior prescria atunci războaiele termonucleare și molimele, ca „soluție”.
I-au urmat volumele Revoluția Verde (1972), Problema Populației (1973), Populația lumii și Națiunile Unite (1987), Populația Lumii: întoarcerea cursului lucrurilor (1994), care arată o adevărată obsesie pentru problema demografică. O preocupare împărtășită de mulți globaliști, ca Bill Gates, sau Karl Schwab, președintele forumului de la Davos.
Într-un articol din 2015 scria:
„Ar trebui să fii orb să nu vezi legătura dintre ratele mari de creștere a populației, sărăcie, degradarea mediului și instabilitatea politică.”
Dar cu adevărat șocantă e cartea de ficțiune intitulată „Virusul”, publicată în 1982 și reeditată în vara lui 2020, în plină pandemie de coronavirus. În carte, eroul aventurii descoperă că un virus ucigaș, care e la originea unei epidemii globale, a fost produs în laboratoare secrete, ceea ce îl poartă din Germania în Africa. Rezumatul cărții din librăriile virtuale ne spune că eroul are de înfruntat forțele unei conspirații de proporții. Kaplan, eroul cărții descoperă că virusul a fost pus în circulație de laboratoarele guvernului american din Atlanta, Georgia. Mai pasionantă decât această aventură nu poate fi decât povestea originii lui Boris.
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, are o poveste de familie uluitoare. În arborele genealogic intră doi regi, un ministru otoman, o sclavă, baroni și savanți. Ca să nu ne întoarcem până la Noe și să nu amețim complet, le-am împărțit pe generații de stră-stră bunici. S-o luăm cronologic:
gemerația a 7-a
Frederick I e rege în statul german Wurtenberg și se căsătorește cu o descendentă a regelui George al II-lea al Angliei.
generația a 6-a
Fiul lor, prințul Paul de Wurtenberg, are o fiică ilegitimă, Karoline Rotenbourg.
generația a 5-a
Karoline se mărită cu Karl, baron von Pfeffel. Cu așa descendență nobiliară, nici nu puteau visa că urmașii lor se vor înrudi cu turcii. Otomanii își făcuseră un obicei din a răpi sau cumpăra sclave în special din zonele caucaziene și slave, femei frumoase, blonde cu ochi albaștri. O astfel de femeie ajunge soția unui țăran din partea asiatică a Imperiului Otoman.
generația a 4-a (străbunicii)
Sărim o generație, pentru a ajunge la împletirea ramurii germane cu cea englezească. Nepoata Marie Louise Pfeffel se mărită cu Stanley Williams.
În familia turcului, însurat cu o sclavă, se naște Ali Kemal. El ajunge ziarist și ministru în Imperiul Otoman. Nu prea iubit de popor, căci va sfârși linșat în turbulențele ce au dus la proclamarea republicii în 1923 de mai faimosul Kemal, Ataturk.
generația a 3-a (bunicii)
Osman Kemal își schimbă numele în Johnson și se căsătorește în Anglia cu Irene Williams Pfeffel, din linia germană cu sânge albastru.
Pe linie maternă, strămoșii lui Boris Johnson provin din evrei din Rusia, emigrați în America. Ceea ce tehnic îl face evreu, dată fiind tradiția iudaică a descendenței matriliniare. Bunicul său era James Fawcett, președintele Comisiei pentru Drepturile Omului a UE.
generația a 2-a (părinții)
Stanley Johnson a fost agent secret, scriitor și înalt funcționar european. Soția lui, Charlotte Fawcett a fost într-o vreme internată pentru tratament psihiatric.