Fonduri federale ale statului american sunt cheltuite pentru a organiza spectacole cu tentă sexuală în fața copiilor, de către bărbați îmbrăcați în femei. Știm despre asta pentru că republicanii din Congres au depus o propunere legislativă care să interzică exact asta.
În Europa, conducătorii UE și ziariștii lor de curte l-au numit homofob pe Viktor Orban când Ungaria a adoptat legislația care interzice propaganda homosexuală în școli. Iar când câțiva parlamentari UDMR au imitat inițiativa la noi, aceleași epitete au fost reluate de G4 Media și de asociațiile LGBT.
Ce anume determină aceste persoane să vrea să se producă în fața unor elevi sau copii de grădiniță cu așa zisele lor spectacole!? Politicienii mai conservatori zic că democrații au un program politic adresat celor mici și noilor generații. Dar trebuie să fie și un resort psihologic la mijloc.
În timpul pandemiei, statul New York a finanțat un asemenea program de adulți pentru copii. Mai multe înregistrări de la reprezentații fie finanțate fie tolerate de școli sau primării au devenit virale pe internet. În ele apar copii îndemnați să dea bancnote dansatorilor care-și ridică fusta și altele în care travestiții citesc povești. Am sa pun câteva linkuri.
Fenomenul are și efect contagios. Un puști de 11 ani, cu nume de scenă „Desmond is Amazing” a devenit vedeta barurilor de homosexuali ca dansator travestit.
Anul acesta, alt travestit abia îmbrăcat, prezentat ca Regina New Yorkului, și-a făcut intrarea într-o biserică episcopală în prezența copiilor și aplauzele enoriașilor.
Sub președinția lui Joe Biden, ambasadele Statelor Unite de pe glob au primit permisiunea (dacă nu consemnul) să fluture steagul în curcubeu alături, uneori chiar deasupra drapelului național. S-a mers atât de departe cu această politică de stat provocatoare, încât contrar oricăror norme ale diplomației Ambasada SUA la Vatican a arborat și ea drapelul curcubeului la fereastră.
Situația a stârnit rumoare pe internet, unde mulți comentatori au remarcat că America se ferește să aplice politica și în țările musulmane. Acolo unde gestul ar fi văzut ca provocator și ar putea stârni reacții violente de la locuitori sau conducere.
Ei bine, Reuters s-a obosit să creeze o pagină de „verificare a adevărului” în care „infirmă” această constatare. Ei au găsit dovezi că America a arborat steagul în curcubeu „majoritar musulmane”, cu exemplul unei clădiri din Priștina, din „țara” numită Kosovo. (Regiunea separatistă a Serbiei protejată de trupele americane, recunoscută de unele state și contestată de altele, între care și România.) Iar apoi au pus verdictul: „știre falsă, drapelul a fost arborat și în țări majoritar musulmane”. (Da, au și un colaj din Emirate, cu angajații în interiorul clădirii, deci nu se pune.)
(Ambasada SUA în Seul. Foto: Getty Images via ABC News)