Anglia anunță că renunță la pașaportul Covid de luna aceasta. 100 de parlamentari conservatori au votat împotriva documentului restrictiv și chiar și ministrul Sănătății l-ar fi criticat în particular.
Pe 26 ianuarie e programată o evaluare a măsurilor și varianta vehiculată e că se renunță la îndemnul de a lucra de acasă, dar se păstrează măștile în magazine și transportul public. Deci balul mascat nu se încheie.
Graficele Worldometer arată o explozie de cazuri în anul de după demararea campaniei de vaccinare. Dar o scădere a deceselor. Valul cazurilor a intrat în declin accelerat, dar autoritățile par să se convingă că omicronul a fost o alarmă exagerată.
Țara Galilor se pregătește să renunțe la starea de alertă de la sfârșitul lui ianuarie. În două săptămâni, galezii vor avea toate restricțiile majore ridicate. Se vor redeschide cluburile de noapte și se renunță la limitarea grupurilor la 6 persoane. Cu doar o săptămână în urmă, galezii erau speriați că vine furtuna Omicron…
Associated Press nu va mai relata numărul de „cazuri”. Cifra, care a alimentat isteria, e dintr-odată e considerată irelevantă de agenția de știri oficială a Americii. Ei invocă acum că oamenii se testează acasă și acele cifre nu sunt luate în calcul de autorități.
Mai mult, comunicatul oficial al agenției AP dă ca exemple negative alte bastioane ale propagandei oficiale – ca New York Times, CNN, NBC – care au speriat publicul cu diverse creșteri de cazuri, bazate pe valoarea medie la o săptămână sau două. AP ne spune acum că numărul de „CAZURI” ar putea fi ignorat. În schimb, presa ar trebui să se limiteze la numărul spitalizărilor și deceselor. Dar apoi AP citează o expertă:
„Ratele spitalizării și deceselor sunt considerate de unii o imagine mai de încredere a impactului Covid-19 în societate. Totuși, utilitatea acestor numere a fost pusă la îndoială în ultimele zile. În multe cazuri, spitalizările sunt accidentale: sunt oameni internați pentru alte motive, care află cu surpriză că au test pozitiv de Covid”, spune Tanya Lewis, editor senior la revista medicală Scientifica American.”
Vă vine să credeți că ați citit așa ceva în presa oficială!? După 2 ani de îngrozire a populației, propaganda de stat descoperă bunul simț. Că oamenii declarați „cazuri” nu erau bolnavi. Ba mai mult, că nici cei declarați în spital, la ATI sau chiar morți, aveau alte probleme, care îi aduseseră în spital.
Și atunci, ce mai rămâne din „pandemie”, dacă statisticile de la televizor dispar? Și ce relevanță au avut vreodată acele cifre, în baza cărora viețile tuturor au fost date peste cap?
Care e motivul acestei schimbări de macaz, nu putem ști. Putem specula că, dacă ar continua raportările ca înainte, în țările ultra-vaccinate, mesajul indus populației ar fi că leacurile „sigure și eficiente” au produs creșteri de „cazuri”. Sau poate fi o schimbare de direcție a presei de stânga americane, care să cosmetizeze puțin reușitele administrației Biden. Vom vedea.